Bloggeren Martine Halvorsen:

- Dette er en oppskrift på spiseforstyrrelser, Disney!

Den kjente bloggeren Martine Halvorsen og tildligere Miss Universe-vinner Mona Grudt refser Disney for boken «Prinsessehemmeligheter».

- DÅRLIG FORBILDE: Bloggeren Martine Halvorsen og tidligere miss Universe-vinner Mona Grudt tar kraftig avstand fra boken «Prinsessehemmeligheter», hvor de unge leserne anbefales å sette opp en kostholdsdagbok. Foto: Stig B. Hansen, Aftenposten/Spektrum Forlag/ Tor Lindseth, Se og Hør
- DÅRLIG FORBILDE: Bloggeren Martine Halvorsen og tidligere miss Universe-vinner Mona Grudt tar kraftig avstand fra boken «Prinsessehemmeligheter», hvor de unge leserne anbefales å sette opp en kostholdsdagbok. Foto: Stig B. Hansen, Aftenposten/Spektrum Forlag/ Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Disneys bok «Prinsessehemmeligheter» har skapt stort engasjement i sosiale medier etter at NRK skrev om bokens «matplan» for unge lesere torsdag.

Under overskriften «Et sunt kosthold hjelper deg til å se like bra ut om en Disney-prinsesse», kan nemlig barn føre sin egen kostholdsdagbok.

Bloggeren Martine Halvorsen er bare en av flere samfunnsdebatanter som har langet ut mot Disneys prinsessebok. I sitt nye blogginnlegg går Martine langt i kritikken mot Disney.

«Uopplyst og tragisk»

«Fra tid til annen dukker det opp leker, reklamer, bøker og klær som ikke har noe annet budskap til små barn enn at de ikke er bra nok. Denne gangen er det Disney som står bak, og jeg drar meg selv i håret og lurer på hvem som tar på seg ansvaret for dette?» skriver hun blant annet i sin blogg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer