Harvey Weinstein til angrep:

- Dette er en frekk løgn

Den dømte overgriperen og tidligere Hollywood-mogulen hevder overgrepsanklagen til skuespilleren er et publisitetsstunt.

SLÅR TILBAKE: Harvey Weinstein med angrep mot Angelina Jolie fra fengselet. Her fra rettssaken i 2018. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/UPI/NTB
SLÅR TILBAKE: Harvey Weinstein med angrep mot Angelina Jolie fra fengselet. Her fra rettssaken i 2018. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/UPI/NTB Vis mer
Publisert

I 2017 slo metoo-bevegelsen hardt ned over Hollywood, og verden for øvrig. Flere sto fram med anklager om seksuelle overgrep, og de formentlig haglet over filmprodusent Harvey Weinstein.

Den nå 69 år gamle mannen ble i fjor dømt til 23 års fengsel for seksuelle overgrep mot to kvinner. Han er imidlertid anklaget for å ha forgrepet seg på mer enn 90 kvinner.

Flere av Hollywoods største skuespillere har også kommet med historier om upassende oppførsel fra Weinstein.

Blant dem er Angelina Jolie (46), som i 2017 hevdet at han kom med seksuelle tilnærmelser mot henne på hotellrommet hennes da hun spilte i filmen «Playing by Heart» på 90-tallet.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Jeg hadde en dårlig opplevelse med Harvey Weinstein da jeg var ung, og som et resultat av dette, valgte jeg å aldri jobbe med ham igjen og jeg advarte også andre da de gjorde det, uttalte hun da.

- Frekk løgn

Jolie er nå ute med boka «Know Your Right», og i den forbindelse har hun latt seg intervju av The Guardian. Blant annet sier 46-åringen at hun fortalte sin daværende ektemann, Jonny Lee Miller (48), om det påståtte angrepet, og at han støttet henne fullt ut.

ANKLAGET WEINSTEIN: Angelina Jolie forteller igjen om hendelsen hun skal ha blitt utsatt for. Foto: Paul Treadway/UPI/NTB
ANKLAGET WEINSTEIN: Angelina Jolie forteller igjen om hendelsen hun skal ha blitt utsatt for. Foto: Paul Treadway/UPI/NTB Vis mer

Jolie hevder imidlertid at eksmannen Brad Pitt (57) ikke var like forståelsesfull, og at han ba Weinstein om å produsere filmen hans «Killing Them Softly».

- Vi kranglet om det. Selvfølgelig gjorde det vondt.

Nå har også Weinstein kommentert påstandene til Jolie. Det gjør han fra bak murene, overfor kjendisnettstedet TMZ, gjennom sin assistent.

- Det er veldig klart for meg at dette er for å selge flere av Angies bøker. Det var aldri et angrep, og aldri et forsøk på et angrep. Dette er en frekk løgn og clickbait-publisitet. Du er Angelina Jolie, alle kvinner og menn i verden er interessert i deg, er jeg sikker på. Angriper hele verden deg?

Kan sone livet ut

Weinstein er altså bak lås og slå, og får neppe lukte på friheten i nærmeste framtid. Han soner som nevnt en 23 år lang fengselsstraff. I sommer ble han også utlevert til myndighetene i Los Angeles.

I California er han nemlig siktet for tilfeller av voldtekt og seksuelle overgrep mot fem kvinner.

Vis mer

Hendelsene skal ha funnet sted mellom 2004 og 2013 i byen hvor han skapte seg et navn. Blir han dømt i også denne rettsrunden må han sone i California når han har sonet ferdig i New York. Til sammen kan han få en straff på 140 år.

Weinstein har hele tiden avvist alle anklager, og hevdet at alle seksuelle interaksjoner har vært med samtykke.

LES OGSÅ: Gir oppdatering etter operasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer