- Dette er en bragd

Norske Stargate er årets største hitmakere i USA.

USA-SUKSESS: Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen har lagt Amerika for sine føtter. Foto: Stella Pictures
USA-SUKSESS: Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen har lagt Amerika for sine føtter. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Med hele 11 låter på hitlisten Billboard i år, er Stargate de største hitmakerne i USA i 2008.

Nå ligger den norske produsent- og låtskriverduoen ifølge VG øverst på topp 100-listen over musikkprodusenter i Amerika, og Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen er de heteste navnene i amerikansk musikkbransje.

- Dette er en bragd. De er blitt verdensmestre i en disiplin der Norge har hatt dårlige resultater å vise til. Vi har hatt blaff med a-ha, Lene Marlin, Madcon og slikt, men aldri i nærheten av dette, sier NRK P3s musikksjef Håkon Moslet til VG, og roser duoens tilpasningsdyktighet i markedet.

- De har også fått en kuriøs effekt av å være hvite europeere som leverer R&B. De er entreprenører som leverer og leverer, skryter Moslet.

Stargate ble etablert i Trondheim i 1996, og hadde sitt gjennombrudd med det britiske tenåringsbandet S Club 7. I årene som fulgte bidro Stargate til mer enn 40 topp 10-låter på de britiske hitlistene, og i 2005 flyttet Eriksen og Hermansen til New York for å etablere seg i det amerikanske platemarkedet.

I mars 2006 fikk de sitt store USA-gjennombrudd med Ne-Yo og hans nummer én-hit "So Sick". I tiden etter har nordmennene produsert en mengde hits, deriblant Beyoncés "Irreplaceable".

Har du tips om norske artister? Tips oss på [email protected]!

LES OGSÅ: - Stargate lager rå musikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer