- Dette er dypt krenkende

Sverige raser etter Håvard Lilleheies parodi på Emil i Lønneberget.

PARODI: - Dette er ment som en hyllest til Astrid Lindgren, sier Lilleheie om det hele. Foto: TV 2
PARODI: - Dette er ment som en hyllest til Astrid Lindgren, sier Lilleheie om det hele. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Jeg kan bare si at dette er dypt krenkende mot Astrid Lindgren. Å bruke sexscener og narkotika er langt unna de verdier som Astrid sto for, sier lederen av "Astrid Lindgren-selskapet" Ingegerd Sahlström til svenske Expressen.

I seks episoder av TV 2s "Man Show" går Håvard Lilleheie (34) løs på Emil fra Lønneberget.  Parodien spiller på blant annet sex, sprit og dop med Lilleheie selv i rollen som en eldre utgave av lysluggen.

Hva syns du om at Emil blir parodiert? Si sin mening til høyre!

Men mens Sverige raser, tar Håvard Lilleheie protestene med ro. Til Dagbladet sier han at parodien bare er ment som en hyllest til Astrid Lindgren!

Førstkommende mandag sendes første episode av Emil-parodien på TV 2 Zebra. Produsent og redaksjonssjef Steffan Ludvigsen sier til Dagbladet at publikum lo så de skrek under innspillingen.

- Jeg har aldri hørt om noe sånt før. Dette handler om brist på både fantasi, empati og allmenn moral, raser Sahlström til avisa.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer