Dette er den nye Grand Prix-kommentatoren

Olav Viksmo-Slettan blir kommentator under Eurovision-finalen.

BLIR KOMMENTATOR: Olav Viksmo-Slettan skal være kommentator på NRK under årets Eurovision-finale i Oslo 29. mai.  Foto: SCANPIX
BLIR KOMMENTATOR: Olav Viksmo-Slettan skal være kommentator på NRK under årets Eurovision-finale i Oslo 29. mai. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: I januar ble det kjent at fjorårets NRK-kommentator under den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix, Synnøve Svabø (41), hadde takket nei til å stille som kommentator under årets finale, som holdes i Oslo 29. mai. 

Årsaken var blant annet den massive kritikken hun fikk etter fjorårets sending fra Moskva. 

Mange av tv-seerne reagerte kraftig på Svabøs mange kommentarer og avbrytelser under sendingene, og klagene haglet inn til NRK.

- Av respekt for tv-publikummet, NRK-kollegene, artistene. Og ikke minst av respekt for meg selv, har jeg besluttet å takke nei nei. Svaret mitt kommer fordi kritikken gikk inn på meg, sa Svabø til Dagbladet tidligere i vinter.

Dermed måtte NRK finne en ny person til å ta over kommentator-rollen, og onsdag ble det kjent at det er Olav Viksmo-Slettan (44), kjent fra programmer som «Sommeråpent», «Frokost-TV» og «Reparatørene», samt radioprogram som «Reiseradioen» og «Nitimen», som har fått den prestisjefulle jobben.

I en pressemelding fra NRK forteller Nord-Østerdølen, som har jobbet i NRK siden 1992, at han ser på det som en stor ære å få være kommentator under Eurovision-finalen.

- Jeg hadde ikke en gang drømt om å være med på en slik stor happening som Eurovision Song Contest, og jeg gleder meg veldig. Jeg liker musikk og action, men er fryktelig lettrørt. Det er vel det jeg frykter mest ved jobben som kommentator, sier han.

Ifølge prosjektleder Leif-Åge Reme i NRK Underholdning er det flere grunner til at Viksmo-Slettan ble valgt.

- Olav Viksmo-Slettan er en rutinert programleder med god kjennskap til musikk, og han var derfor et naturlig valg til denne jobben. Han er både flink og profesjonell og jeg er veldig glad for at han sa ja, sier Reme.

Finalen lørdag 29. mai sendes også direkte på radio på NRK P1 med Hanne Hoftun som kommentator.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: - Vi kan stikke av med seieren igjen