Amanda Hearst:

Dette er den norske stjerneregissørens kone

Amanda Hearst er en kvinne med mange baller i luften.

NYGIFT: Før helga giftet den norske stjerneregissøren Joachim Rønning seg med Amanda Hearst. Hun er arving til Hearst Corporation, som er verdt flere milliarder. Foto: NTB Scanpix
NYGIFT: Før helga giftet den norske stjerneregissøren Joachim Rønning seg med Amanda Hearst. Hun er arving til Hearst Corporation, som er verdt flere milliarder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før helga giftet den norske regissøren Joachim Rønning (47), som blant annet står bak storfilmer som «Kon-Tiki» (2012), «Bandidas» (2006) og «Beatles» (2014), seg med den amerikanske sosietetskvinnen og milliardærarvingen Amanda Hearst (35).

Duoen giftet seg på Hearst-familiens slott i byen San Simeon i California, USA.

En rekke store navn var å finne på gjestelisten til bryllupet, deriblant Nicky Hilton (35), Penélope Cruz (45), Orlando Bloom (42), Aksel Hennie (43), Tommy Wirkola (39) og Åsne Seierstad (49).

Bryllupsfesten ble dekket av Town and Country Magazine, et livsstilsblad utgitt av Hearst Magazines - som ligger under moderorganisasjonen Hearst Corporation. Det var brudens oldefar, William Randolph Hearst, som grunnlaHearst Corporation i sin tid - i 1887.

William Randolph Hearst bygget også slottet der stjernebryllupet ble arrangert.

Travel kvinne

Under Hearst Magazines ligger også blader som Elle, Harpers Bazaar, Men's Health, Cosmopolitan og Marie Claire.

Amanda Hearst, som er en av arvingene til Hearst Corporation, jobber selv som markedsredaktør for sistnevnte blad. Hun har også vært med på å grunnlegge Maison de Monde - som tilbyr eksklusive smykker, hjemmedekor og designerklær med fokus på bærekraftig produksjon.

Se dette innlegget på Instagram

💙!!

Et innlegg delt av Amanda Rønning (@amandahearst)

I en spørsmålsrunde med designer Danielle Fichera, har 35-åringen utdypet hva som fikk henne til å grunnlegge Maison de Monde, og hva hun vil oppnå.

- Jeg ble interessert i bærekraft fordi jeg elsker mote, og jeg elsker miljøet. Da jeg lærte at en påvirker den andre (ofte på ødeleggende vis), bestemte jeg meg for å lære mer. Jeg ble inspirert til å skape Maison de Mode fordi jeg ville vise at luksusmote er bærekraftig mote.

I tillegg er hun kvinnen bak Friends of Finn, en organisasjon som er dedikert til å stoppe den inhumane behandlingen av hunder på valpefabrikker rundt om i USA.

Ved å bruke sin egen kjendisstatus, jobber Hearst for øke bevissthet rundt hvordan hundene blir behandlet på disse fabrikkene. Organisasjonen er kalt opp etter hennes egen hund, som heter Finn.

Med andre ord er Amanda Hearst en dame med mange baller i luften. I tillegg til de ovennevnte jobbene, er 34-åringen modell, og hun har blant annet prydet forsiden av Vanity Fair og Cosmopolitan.

Hun er også ofte å se på diverse veldedighetsarrangementer, og da er hun ofte omringet av sine berømte venner.

RØD LØPER: Her er Amanda Hearst (nummer to fra høyre) avbildet sammen med Maye Husk, Madelaine Petsch, Angela Bassett og Rosario Dawson i 2018. Foto: NTB Scanpix
RØD LØPER: Her er Amanda Hearst (nummer to fra høyre) avbildet sammen med Maye Husk, Madelaine Petsch, Angela Bassett og Rosario Dawson i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
KJENDISVENNER: Hearst har flere kjente navn blant vennene sine. Her med Lizzie Grubman, Paris Hilton og Nicky Hilton i 2002. Foto: NTB Scanpix
KJENDISVENNER: Hearst har flere kjente navn blant vennene sine. Her med Lizzie Grubman, Paris Hilton og Nicky Hilton i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Berømt tante

Den norske stjerneregissørens kone ble født i 1984 i New York. Hun er datter av Anne Hearst (64) og Richard McChesney.

Faren hennes separerte seg fra moren før Amanda ble født. 35-åringens stefar er forfatteren Jay McInerney (64), som er mannen bak romanen «Bright Lights, Big City» fra 1984 - som i 1988 ble filmatisert med Michael J. Fox (58) i hovedrollen.

MOR OG DATTER: Amanda Hearst er dattera til Anne Hearst. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Amanda Hearst er dattera til Anne Hearst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

35-åringens kanskje mest berømte familiemedlem er imidlertid tanten, Patty Hearst (65) - rikmannsdatteren som ble terrorist. Da hun var 19 år gammel ble Patty Hearst kidnappet av terroristgruppen Symbionese Liberation Army (SLA), og holdt fanget hos dem i 19 måneder.

Mens hun satt fanget ble hun med i gruppen, og medvirket i deres kriminelle handlinger - blant annet ran og utpressing. Året etter at hun ble tatt av FBI, ble hun dømt til 35 år i fengsel.

Hun ble derimot sluppet ut før tiden, og i 1979 var hun en fri kvinne igjen.

Verner om privatlivet

35-åringen har aldri vært en typisk milliardærarving. Hun hviler ikke på laubærne selv om hun har nok penger til å holde livet ut, og står opp for det hun tror på. Hun er også oppmerksom rundt pressen - og takker nei til tv-opptredener.

- Man kommer sjeldent godt ut av det, og det er pinlig, har hun sagt til New York Times om hvorfor hun alltid takker nei.

Hearsts forsiktighet rundt pressen kan ha å gjøre med at hun for rundt et tiår siden var i sentrum av en artikkel i Harpers Bazaar - der hun for øvrig var i praksis på samme tid - der hennes personlige pengebruk ble presentert.

Se dette innlegget på Instagram

Serious Mandy 😋 photo cred: @nylane

Et innlegg delt av Amanda Rønning (@amandahearst)

Der kom det fram at hun brukte 136 000 dollar årlig, i overkant av én million norske kroner. Selv om hun selv hevder at det tallet var basert på blant annet ferieturer hun ikke betalte for selv - førte saken til at Hearst ble mer bevisst på hva hun gjør.

- Du ser hvor langt ting kan gå i pressen når noen oppfører seg dårlig. Så jeg prøver å ikke være en dust. Jeg har alltid vært klar over at hvis jeg virkelig driter meg ut - så vil folk kanskje legge merke til det, sa hun til New York Times i 2012.

LES OGSÅ: Milliardær-bestefar ville gjøre barnebarnet arveløs

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer