Tom Cruise i Norge:

Dette er den norske mangemillionæren som åpner dørene for Tom Cruise

- Koker kaffe på bredden og putter gjerne noe oppi. Så forbanna enkel er jeg.

CHAMPAGNE OG GULLDRESS: Oilers-eier Tore Christiansen spretter champagnen i sin legendariske gulldress etter seier for Stavanger Oilers. Det er antatt at Tom Cruise bor i 55-åringens drømmevilla i forbindelse med innspillingen av «Mission Impossible 6». Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
CHAMPAGNE OG GULLDRESS: Oilers-eier Tore Christiansen spretter champagnen i sin legendariske gulldress etter seier for Stavanger Oilers. Det er antatt at Tom Cruise bor i 55-åringens drømmevilla i forbindelse med innspillingen av «Mission Impossible 6». Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Verdensstjernen Tom Cruise (55) er i Norge i forbindelse med innspillingen av «Mission Impossible 6». Dét har ikke gått upåaktet hen i norske medier.

Saken har kanskje spesielt sørget for å få tabloidblekket til å sprute i Stavanger-området, hvor avisene har fulgt stjernen tett i løpet av de siste dagene.

Detaljer rundt Toms opphold utover selve innspillingen, har imidlertid latt vente på seg. Ifølge NRK skal skuespilleren bo i millionvillaen til Oilers-eier Tore Christiansen (55) på Boganes i Stavanger under sitt opphold.

Det var også fra hagen til dette huset skuespilleren ble hentet med helikopter opp til Preikestolen mandag formiddag.

FASJONABELT: Det er ifølge en rekke medier, deriblant NRK, her Tom Cruise bor under sitt opphold i Norge. Tomten eies av Tore Christiansen. Foto: Google Earth / DigitalGlobe
FASJONABELT: Det er ifølge en rekke medier, deriblant NRK, her Tom Cruise bor under sitt opphold i Norge. Tomten eies av Tore Christiansen. Foto: Google Earth / DigitalGlobe Vis mer

- Unik eiendom

Kanalen skriver også at det gjennom hele helgen og mandag formiddag har vært stor trafikk inn og ut fra tomten til Tore. I tillegg er det satt opp omfattende vakthold for å holde uvedkommende borte.

Eiendomsmegler i DNB Eiendom, Bente Aasland, har kontor like ved Tores eiendom i Jåttåvågen.

Overfor Se og Hør forklarer hun at området, som er tilknyttet Hinna bydel i Stavanger, er særs attraktiv.

- Hinna er en av de mest attraktive bydelene vi har. Det er mye som er bygget innenfor de siste ti årene. Det finnes flere praktvillaer, men også her er spennet stort.

I NORGE: Tom Cruise bor etter all sannsynlighet i Tore Christiansens bolig under innspillingen av «Mission Impossible 6»-scenene som tas opp i Norge. Foto: NTB Scanpix
I NORGE: Tom Cruise bor etter all sannsynlighet i Tore Christiansens bolig under innspillingen av «Mission Impossible 6»-scenene som tas opp i Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er heller ikke til å komme unna at Tore sitter på en svært attraktiv eiendom.

- Ved å bo her, får Tom Cruise et veldig godt innblikk i hva Stavanger har å by på med fjord, fjell og natur. Det er på mange måter en helt unik eiendom, med privat innkjørsel, hvor huset også ligger veldig usjenert til.

- Det er få objekter som kan sammenlignes med denne, sier hun.

- Min private sfære

Hva angår Tom selv, har han foreløpig ikke ønsket å kommentere ryktene om at verdensstjernen har tatt over familiens millionvilla.

Den norske gründeren av rørgrossisten SFF, som også er hovedaksjonær og styreleder i ishockeylaget Stavanger Oilers er, foruten sitt offentlige engasjement i sistnevnte klubb, nemlig kjent for å være ganske så mediesky.

- Jeg uttaler meg aldri om ting som skjer i min private sfære og på innsiden av mine eiendommer. Plaprer fritt i vei om næring, samfunnsansvar og hockey anytime, skriver Tore Christiansen i en tekstmelding til Se og Hør i forbindelse med denne artikkelen.

GULLFEBER: Oilers-investor Tore Christiansen nyter champagne etter at Stavanger Oilers ble norgesmestere i ishockey på hjemmebane i 2010. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
GULLFEBER: Oilers-investor Tore Christiansen nyter champagne etter at Stavanger Oilers ble norgesmestere i ishockey på hjemmebane i 2010. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

Bygget millionvilla

At eiendommen regnes som en av de mest luksuriøse i sitt område, er imidlertid ingen hemmelighet. Ifølge Aftenbladet ble den kjøpt av tobarnsfaren og kona for 11,3 millioner kroner i 2007.

To år senere bladde Tore opp 30 millioner kroner for byggingen av sitt drømmehus på samme tomt, ifølge Dagsavisen.

Familien har tilsynelatende nok til salt i grøten. Skattelistene for 2016 viser at Tore hadde en inntekt på drøye 6,4 millioner kroner i fjor, i tillegg til en formue på 3,3 millioner.

I et intervju med Sysla har Tore imidlertid gitt uttrykk for at hverdagen ikke er like luksuriøs som mange gjerne ville antatt.

- Alle jeg kjenner i den kategorien mange betegner som gründere er lite opptatt av penger, men av å ha det kjekt på veien. Så kommer gjerne pengene i bakkant. Hvis jeg skal være helt ærlig; det aller beste jeg kan gjøre, utenom hockeyen, er å stå i Møgedalshølen i Figgjoelva og fiske sammen med kompisene. Bonusen er hvis jeg får en laks og den ikke ramler av. Så koker vi kaffe på bredden og putter gjerne noe oppi. Så forbanna enkel er jeg.

Selv om hovedpersonen selv er ordknapp rundt eget privatliv, er han ikke fremmed for å stikke seg ut som Oilers-eier. I glade seiersstunder for hockeyklubben, har 55-åringen gjort seg bemerket for sin etter hvert legendariske gulldress.

- Hadde ikke eksistert

Daglig leder for Oilers, Kjetil Bøe, bedyrer overfor Se og Hør nettopp hvor viktig Tore har vært for klubben.

- Uten ham hadde ikke Oilers eksistert. Han kom inn på en tid hvor vi trengte han som mest, en vanskelig tid, sier han.

Ifølge Sysla tapte Stavanger Oilers nær 50 millioner kroner fra 2004 til 2011.

Med sitt initiativ og investorpenger var Tore blant dem som var med å erstatte den da slitte hockeyarenaen, med DNB Arena som åpnet i 2012.

Dette ble på mange måter ble den økonomiske redningen til klubben. Ifølge Aftenbladet gikk Stavanger Oilers med et samlet overskudd på nesten åtte millioner kroner de tre første årene etter flyttingen.

- EIER SOM BIDRAR: Daglig leder i Oilers beskriver Tore Christiansen som en viktig bidragsyter, men også som en god leder. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
- EIER SOM BIDRAR: Daglig leder i Oilers beskriver Tore Christiansen som en viktig bidragsyter, men også som en god leder. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

- Forkjærlighet for de svake

Skal man tro Kjetil, har ikke Tore bare vært en viktig bidragsyter økonomisk. Også som leder, er 55-åringen høyt verdsatt.

- Han er en eier som bidrar. Han har bidratt til sterk utvikling og er en viktig bidragsyter. Han er også på 99 av 100 kamper, forteller Kjetil, for å tegne et bilde av Tores lidenskap for sporten.

Når det kommer til Tore Christiansen som person, har Oilers daglige leder kun lovord å komme med.

- Han har en forkjærlighet for de svake i samfunnet. Dette er noe han bruker mye tid og energi på, blant annet ved å ta inn folk i Oilers som kanskje ikke har det beste utgangspunktet.

LES OGSÅ: Heidi Løke: - Noen ganger glemmer jeg at jeg fødte for fire måneder siden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer