«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis 2020»:

Dette er deltakernes største redsler

Slanger, høydeskrekk og dødsangst er blant deltakernes store frykt.

FORVENTNINGSFULLE: «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er i gang med ny sesong, og vi har snakket med noen av årets deltakere om deres forventinger til sesongen. Vis mer
Publisert

I kveld er det duket for premieren av den 12. sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». En ny kjendisgruppe skal på tur, og tradisjonen tro byr programmet på en variert og unik gjeng.

De ti kjendisene har mildt sagt forskjellige utgangspunkt for å håndtere turen og utfordringene som følger med. Programmet er nemlig ikke fremmed for å inneholde klatring, strikkhopp og andre tøffe oppgaver.

ÅRETS DELTAKERE: 10 nye kjendiser er klare for utfordringer i naturen. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
ÅRETS DELTAKERE: 10 nye kjendiser er klare for utfordringer i naturen. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

Da Se og Hør tok en prat med deltakerne før avreise var det flere som uttrykte at de var spente, men også redde for hva de hadde i vente. Flere av dem har ulike redsler, noe som kan gå utover oppgavene de skal utføre i programmet.

TEASE: I forbindelse med Dplays vårlansering ble de første bildene fra den kommende sesongen av 71 grader nord kjendis sluppet. Enjoy! Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Kan knapt svømme

Da vi stilte influenser og tv-profil Isabel Raad (26) spørsmål om hva hun var mest redd for i forkant av deltakelsen, kom det fram spesielt én ting.

- Jeg kan jo knapt svømme, det kan bli spennende. Jeg liker ikke høyder, men jeg har ingen høydeskrekk. Det er egentlig svømming og hav som jeg ikke er så glad i, innrømmet hun.

SVØMMING: Influenseren Isabel Raad er mest redd for havet, og kan knapt svømme. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
SVØMMING: Influenseren Isabel Raad er mest redd for havet, og kan knapt svømme. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

Det er imidlertid ikke svømming «God morgen Norge»-programleder Vår Staude (54) frykter kan dukke opp i konkurransen. Hun var bekymret for at det skal dukke opp noen luftige oppgaver underveis.

- Jeg er veldig redd for å kaste meg ut i løse luften. Det er jeg veldig, veldig redd for. Det håper jeg at jeg slipper, eller at vi i alle fall har tau hvis vi må gjøre det. Jeg er ikke redd for høyder, klatring eller trange rom. Jeg er litt redd for dårlig vær og at jeg skal fryse, forteller hun, og legger til:

- Jeg er også litt redd for hvordan det blir å være så tett på og dele soverom med mange folk jeg virkelig ikke kjenner.

Dette er noe Staude ikke er vant med. I tillegg røper programlederen at hun også kan bli litt i overkant direkte hvis hun føler ting ikke er helt som det skal. En ting som derimot er viktig for Staude, er nattesøvnen.

- Hvis noen snorker mye om natta så kan det bli både en og to spisse albuer. Jeg har vært å kjøpt ørepropper slik som svømmerne bruker.

DATE: Da vi møtte Isabel Raad før hun dro på innspilling av «71 grader nord», lurte vi på to ting: Hvilke krav hadde hun for å bli med og hvordan går det med datingen hennes? Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Slanger og dødsangst

Artist Fay Wildhagen (27) er kjapp til å svare med at hun er livredd for slanger. Overfor Se og Hør er hun dønn ærlig om at hvis hun møter på en hoggorm underveis i deltakelsen, vil hun hyle og løpe av gårde.

- Jeg er veldig redd for morgenen også. Jeg kommer til å grue meg til å stå opp. Jeg er redd for alt ved morgenen. Det å forholde seg til tid, gjøre seg klar, pakke ting og komme seg av gårde, da kommer det til å krysse seg for meg fordi jeg klarer ikke stå opp så tidlig, innrømmer Wildhagen.

Det blir trolig flere grytidlige morgener i tv-programmer og Wildhagen har derfor satt seg et personlig mål; å klare å stå opp tidligere.

- Kanskje jeg blir et helt nytt menneske. Jeg er vant til å stå opp elleve eller tolv, og da bare går jeg rundt i pysjen og jobber. På morgenen er jeg sykt ubrukelig, sa hun lattermildt.

Tobarnsmoren og influenseren Iselin Guttormsen (33) har flere redsler på lista si. Men en skiller seg imidlertid mer ut enn de andre.

- Jeg er redd for å dø. Jeg har så høydeskrekk, veldig, veldig, veldig høydeskrekk. Jeg aner ikke hvordan det skal gå. Jeg har blitt forsikret om at hvis jeg faller så faller jeg to centimeter fordi jeg er sikret. Men jeg stoler ikke på den kroken eller den vaieren, forklarer hun.

- Hva hvis dette er året man leser overskriften «Tobarnsmor Iselin (33), døde under innspilling»? Jeg får helt katastrofetanker, la hun til, mens hun lo.

NYTT LIV: Snart får vi se Adrian Sellevoll kjempe om å bli Norges tøffeste kjendis i «71 grader nord kjendis». Nå forteller han hvorfor han valgte å legge om sin festglade livsstil. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Blir et mareritt

- Hvordan skal du takle høydeskrekken?

- Da må ingen snakke til meg. Da blir jeg så fokusert og må bare være i mitt eget hode. Jeg kan ikke se ned eller opp, jeg kan bare konsentrere meg om det ene skrittet eller taket jeg skal ta, alt annet må bli borte. Jeg må konsentrere meg hundre prosent om det jeg gjør akkurat da.

Guttormsen legger heller ikke skjul på at hun er redd for å være i kajakk, da hun frykter at den kan rulle rundt.

HØYDEREDD: Iselin Guttormsen forteller at hun er svært redd høyder. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
HØYDEREDD: Iselin Guttormsen forteller at hun er svært redd høyder. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

- Det er jeg litt mer rolig, jeg tipper det er et team som passer på og drar meg ut hvis det skulle skje. Jeg har også en generell panikk for å virke dum. For eksempel hvis det kommer et quiz-opplegg og jeg ikke kan noe som helst og bare står der som et brødhue. Det er flaut.

Guttormsen er ikke alene om å ha høydeskrekk. Også Per Heimly gruet seg til å motta bestige høyder.

- Jeg har ikke forberedt meg på høyder. Akkurat det blir jo et mareritt. Jeg får panikk av høyder og må bare legge meg helt ned. Jeg er veldig smertelig klar over at jeg begir meg ut på ordentlig utrygt farvann, men det er det som er litt gøy også, sa Heimly til Se og Hør.

Victor Sotberg (29) og Henrik Elvestad (47) er imidlertid blant deltakerne som ikke helt er sikre på hva de frykter eller om de har noen redsler.

- Jeg har utfordret meg selv veldig lite på redsler og høydeskrekk, men det får jeg finne ut av på tur. Så jeg finner det jo ut på den verste måten, lo Sotberg overfor Se og Hør.

- Jeg tror ikke det, men vi får nå se da. Det er ikke sånn at jeg ikke har noe høydeskrekk, men jeg synes det bare er gøy å komme ut av komfortsonen og føle at ting er litt ute av kontroll. Det er bare bra det, sa Elvestad på sin side.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer