«Maskorama»:

Dette er de villeste teoriene

Det er lite som får nordmenn til å klø seg så hardt i hodet om dagen som «Maskorama».

SPEKULASJONER: Nordmenn river seg i håret og forsøker å finne ut hvem deltakerne i «Maskorama» er. Foto: Julia Naglestad / NRK
SPEKULASJONER: Nordmenn river seg i håret og forsøker å finne ut hvem deltakerne i «Maskorama» er. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok mange som begynner å bli ganske utålmodige når det gjelder å finne ut hvem som gjemmer seg bak maskene i NRK-suksessen «Maskorama».

Over 800 000 nordmenn har fulgt de to første sendingene direkte på NRK, og fram til nå har en håndballstjerne og en politiker blitt avslørt.

For mange er det nok til å bli sprø av, at man ikke før om flere uker vet hvem alle er, og på sosiale medier koker det over med spekulasjoner på hvem de enkelte kan være.

Hintene tv-seerne får servert i hver episode er med på å fyre opp under spekulasjonene, og Se og Hør har vært i kontakt med flere kjente profiler som følger programmet - for å høre hvem de tror er med.

Flere av de vi har vært i kontakt med har skråsikre teorier.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Var sikker

Blant dem er «Love Island»-profil og influenser Andrea Sveinsdottir. Hver lørdag fram til nå har hun hatt avstemning på Instagram, hvor følgerne hennes og henne selv deler tanker og meninger.

- Jeg elsker «Maskorama», og synes det er så gøy med et nytt konsept. Man begynner jo å bli litt lei av det som har gått i mer enn ti år. Jeg synes det er så morsomt at det er en gjettekonkurranse, man blir jo helt «obsessed» med å finne ut av hvem som gjemmer seg bak maskene, forteller hun.

STOR FAN: Andrea Sveinsdottir er stor tilhenger av NRK-programmet. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
STOR FAN: Andrea Sveinsdottir er stor tilhenger av NRK-programmet. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

Som nevnt har hun gjort seg opp noen klare tanker om hvem som står på scenen lørdag etter lørdag.

- Elgen er Markus Bailey eller John Carew, jeg er så usikker! Jeg var sikker på at det var Bailey før forrige sending, men så kom de gressmatte- og «Heimebane»-hintene og da Marion Ravn sa Carew ble jeg sånn «ja, kanskje det?». Uansett er det en av de to, mener hun.

- Har ikke peiling

Når det gjelder det lille, grønne trollet, er hun hundre prosent sikker på at det er Melodi Grand Prix-vinner Ulrikke Brandstorp. Hun er også helt sikker når det gjelder vikingen, som hun mener er Herman Dahl.

- «Ravnen» tror jeg er Hege Bøkko, men er veldig usikker. Jeg tror det er en som driver med vinteridrett siden de viser Holmenkollen som hint. Hege har mange mesterskap og familie i idrett, sier hun videre.

VAGINISME: Influenser Andrea Sveinsdottir snakker ut om sykdommen som igjen har rammet henne. Video: Privat Vis mer

Når det gjelder «Enhjørningen» trodde Sveinsdottir det var Cecilie «Cess» Steinmann Neess helt fram til forrige sending.

- Stemmen er veldig lik Inger Lise Rypdal, men jeg har også fått tips om at det kan være Anette Moi, så det er ikke godt å si, fortsetter hun.

Når det gjelder den rosa puddelen, som var i corona-karantene forrige uke, har ikke influenseren noen peiling.

- Får kjørt seg

Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, forteller at hun underholdes veldig av konkurransen, og at hun faktisk klarte å gjette riktig på Trygve Slagsvold Vedum som ble avslørt forrige uke.

POLITIKER: Trude Drevland lurer på om Siv Jensen er med i programmet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
POLITIKER: Trude Drevland lurer på om Siv Jensen er med i programmet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg lurer på om Mia Gundersen er puddelen, men jeg er kjempespent på hvem ravnen er. Jeg har vært gjennom alt av politikere og artister, og lurer på om Siv Jensen kan være trollet, sier hun.

- Dette blir bare gøyere og gøyere, men som du vet heier jeg kraftig på «Skal vi danse», så fjernkontrollen får kjørt seg kraftig. Spennende dette, fortsetter hun.

- En skikkelig stjerne

«Farmen» og «Torpet»-deltaker Mathias Scott Pascual har også gjort seg noen tanker om hvem som skjuler seg bak de ulike forkledningene.

MANGE TEORIER: Mathias er ikke like sikker på alle, men har gjort seg opp en klar formening om flere av dem. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
MANGE TEORIER: Mathias er ikke like sikker på alle, men har gjort seg opp en klar formening om flere av dem. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

- «Elgen» er en fyr med bra rytme og en ordentlig entertainer. En skikkelig gladlaks - så er nesten sikker på at denne fantastiske stemmen er Markus Bailey sin.

- Trollet tror jeg er en skikkelig stjerne. For en naturlig tilstedeværelse og en stemme av gull. Må virkelig være Julie Bergan, tror han.

SPENT: Silje Nordnes er aktuell som er programleder i NRKs nyeste tilskudd til lørdagsunderholdning, «Maskorama». Vis mer

- Virker kjent

«Ravnen »er han derimot mer usikker på, og tror det kan være mange forskjellige stjerner.

- Det er snakk om at hun liker seg best med dem som er best, og at det er mange gull her. Hun sier på tynn is så jeg tror det er skøyteløper Hege Bøkko.

Når det gjelder «Vikingen» føler han seg derimot mer sikker.

- Hvis det er en som er streamet mer enn det er mennesker i Norge så er det Alexander Rybak. Stemmen virker kjent og han er litt svevende i introen. Føler meg bombesikker på at han er vikingen, sier han.

Videre synes han «Enhjørningen» har en overraskende fin stemme, men har ikke peiling på hvem det kan være.

- Jan Thomas tror prinsesse Märtha Louise, men jeg tror ikke hun har en så nydelig stemme. Jeg kan ta feil, og klarer faktisk ikke å gjette på denne, innrømmer han.

«MASKORAMA»: I «Maskorama» fikk vi svaret på hvem som gjemte seg inni «Gaupa». Video: NRK Vis mer

- Stort kompliment

Linni Meister er blant dem som ikke har fulgt programmet, men som skal begynne å gjøre det. Hun har likevel lyst til å gjette, og er ikke fremmed for tanken på at kjæresten til prinsesse Märtha Louise, Durek Verrett er med.

Artist og barnestjerne Lisa Børud tror Ulrikke Brandstorp er trollet. Børud har faktisk også blitt nevnt som en mulig kandidat til å være med i programmet. Det sier hun følgende om:

- Det er gøy at folk tror det er meg. Jeg ser på det som en stor kompliment!

SER IKKE PÅ: Gunhild følger ikke programmet, men tror Astrid S er blant deltakerne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SER IKKE PÅ: Gunhild følger ikke programmet, men tror Astrid S er blant deltakerne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hvem som gjemmer seg bak maskene får vi altså ikke vite før de ryker ut en etter en, og det er vanskelig å spå hvem som faktisk er med.

«Jakten på kjærligheten»-programleder Gunnhild Dahlberg på sin side tror Astrid S er blant årets deltakere.

- Et av cluene er at hun er AA på Instagram og at et av favorittprogrammene hennes er «Jakten på kjærligheten». Det programmet har blitt nevnt to ganger hos denne figuren. Jeg tipper henne, men har ikke sett på, forteller hun.

LES OGSÅ: Slik holder de liv i ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer