Playboy Mansion:

Dette er de villeste øyeblikkene i Playboy Mansions historie

Hemmelige sexkriterier, skjulte tunneler og dødsrykter.

EKSTRAVAGANT, MEN MYSTISK: Playboy Mansion er hjemmet til Playboy-mogulen Hugh Hefner (91) og ligger i Los Angeles i California. Boligen, som også er kjent som Playboy Mansion West, er kjent verden over, mye takket være de beryktede festene som har forekommet der i løpet av de siste tiårene. Foto: NTB Scanpix
EKSTRAVAGANT, MEN MYSTISK: Playboy Mansion er hjemmet til Playboy-mogulen Hugh Hefner (91) og ligger i Los Angeles i California. Boligen, som også er kjent som Playboy Mansion West, er kjent verden over, mye takket være de beryktede festene som har forekommet der i løpet av de siste tiårene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Natt til torsdag, norsk tid, kom nyheten om at den verdensberømte grunnleggeren av magasinet Playboy, Hugh Hefner, er død.

Hefner var omringet av sine kjære da han gikk bort i sitt hjem, 91 år gammel.

Hugh Hefners bosted, myteomspunnede Playboy Mansion, ble i fjor sommer solgt for 100 millioner dollar. Eiendommen ble kjøpt av milliardæren Daren Metropoulos (33), som har vært Hefners nabo siden 2009.

Playboy-kongen hadde imidlertid ett krav til den nye kjøperen - at han selv fikk lov til å bo der livet ut, noe han fikk innvilget.

Hvilke konkrete planer Daren Metropoulos har for den verdensberømte tomta i framtiden, er så langt ikke kjent.

I kulissene

Det er likevel liten tvil om at Playboy Mansion har vært åsted for noen av de mest vanvittige festene i Los Angeles.

Dersom veggene kunne snakke, er det ingen tvil om at overskriftene i internasjonale medier vært langt flere i løpet av årene. Selv om jungeltelegrafen har gjort sitt, vil trolig de mest spektakulære mytene som fører med huset forbli nettopp dette også i framtiden.

Likevel finnes det dem som har åpnet dørene for at publikum kan bli med bak kulissene i institusjonen som utgjorde Playboy-grunnlegger Hugh Hefners (91) hjem.

Saken fortsetter under bildet.

SAGNOMSUST HERREGÅRD: Playboy Mansion ble ferdigstilt i 1927, og overtatt av Playboy i 1971. I seinere år er bygget pusset opp for flere millioner dollar. Foto: NTB Scanpix
SAGNOMSUST HERREGÅRD: Playboy Mansion ble ferdigstilt i 1927, og overtatt av Playboy i 1971. I seinere år er bygget pusset opp for flere millioner dollar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den ærverdige herregården inneholder blant annet en privat dyrehage, tennisbaner, vinkjeller, kinosal og den beryktede «The Grotto».

LEKEGRIND: Playboy Mansion har blant annet et svømmebassenget hvor man svømmer gjennom en foss for å komme inn i «The Grotto». Den kunstige grotta inneholder blant annet flere små avdelte boblebad. Foto: NTB Scanpix
LEKEGRIND: Playboy Mansion har blant annet et svømmebassenget hvor man svømmer gjennom en foss for å komme inn i «The Grotto». Den kunstige grotta inneholder blant annet flere små avdelte boblebad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På tross av at bygget er en av verdens mest kjente, har det alltid vært omringet av stor mystikk.

Nakenbadet med skandalestjerna

Gjennom årenes løp har imidlertid flere kommet med avslørende drypp fra innsiden, deriblant norske Linda Johansen (49). I sin selvbiografi «For alles øyne» skrev den tidligere glamourmodellen om hvordan hun endte opp naken i den beryktede «grotta» med den skandaleombruste skuespilleren Charlie Sheen (51).

Se og Hør har tidligere publisert utdrag fra boka, hvor Johansen beskriver at hun og Sheen kom i kontakt på en fest, etter at han spurte henne om å få låne en lighter for å tenne en røyk.

Saken fortsetter under bildet.

BERYKTET: Den såkalte «kjærlighetsgrotta» har vært utgangspunkt for en rekke skandaløse overskrifter gjennom årenes løp. Foto: NTB Scanpix
BERYKTET: Den såkalte «kjærlighetsgrotta» har vært utgangspunkt for en rekke skandaløse overskrifter gjennom årenes løp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De skal så ha spasert hånd i hånd rundt i hagen på Playboy Mansion, før Sheen bestemte seg for å vise blondinen inngangen til den beryktede «kjærlighetsgrotta». Johansen skriver i boka at hun raskt forstod at Hollywood-stjernen ville bade, og hun erkjenner at hun ikke var vanskelig å overtale.

- Vi setter oss i en av de små kulpene som har boblebad. En kelner kommer og serverer oss mer champagne, og festen er i gang igjen ... Og ja, vi er nakne!, skrev Johansen om hendelsen som skal ha funnet sted på 80-tallet.

NAKENBADING: Linda Johansen har tidligere skrevet om sin fuktige kveld med Charlie Sheen i Playboy Mansion. Foto: Tor Richardsen / NTB Scanpix
NAKENBADING: Linda Johansen har tidligere skrevet om sin fuktige kveld med Charlie Sheen i Playboy Mansion. Foto: Tor Richardsen / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge VG var anledningen et Oscar-party i regi av Hugh Hefner, og nakenbadingen mellom Sheen og Linda ble ifølge boken omtalt i kjendisbladet National Enquirer under tittelen: «Charlie went skinny dipping with Norwegian blond bombshell i Hefner`s cave of love» dagen etter.

- Sex med andre jenter

Den tidligere norske Playboy-modellen, skuespiller og helseguru, Lillian Müller (65), har også skapt overskrifter for sin romanse med Hefner og tiden i huset på 1970-tallet.

- Det var en hel hær av tjenere og livvakter som sørget for at vi hadde alt vi måtte ønske. Vi hadde en meny som kunne tilhørt en hvilken som helst luksusrestaurant, og man kunne bestille hva man ville 24 timer i døgnet, sa hun til Her og Nå i 2011.

Hun mente imidlertid at det var svært vanskelig å leve sammen med Playboy-grunnleggeren.

DATET HEFNER: Lillian Müller har tidligere fortalt om romansen med Hugh Hefner. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DATET HEFNER: Lillian Müller har tidligere fortalt om romansen med Hugh Hefner. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Vi hadde det veldig gøy sammen, men samlivet var veldig vanskelig. Hef var veldig interessert i at jeg skulle ha sex med andre jenter sammen med ham. Men jeg ville ha et intimt forhold til bare ham, akkurat som i et normalt kjærlighetsforhold. Da jeg tok ham på fersken i heftig flørt med en annen jente, fikk jeg nok, avsluttet forholdet og flyttet ut, sa hun til Her og Nå.

Tok bladet fra munnen

I likhet med Linda Johansen har flere foreviget sine opplevelser fra herskapshuset i bokform.

Pressen har i årevis omtalt Hugh Hefners mange unge kjærester. Playboy-mogulen var tidligere i et forhold med både Holly Madison (37), Bridget Marquardt (43) og Kendra Wilkinson (32). Trioens liv sammen med 91-åringen ble godt dokumentert i en egen realityserie, som tok slutt i 2010.

Saken fortsetter under bildet.

FULL ISFRONT: Drinker, fester, nakenfotoshooter og store luksusbasseng var hverdagen for jentene da de bodde sammen med Hefner. I ettertid har både Holly Madison, Bridget Marquardt og Kendra Wilkinson distansert seg fra Playboy-livet og funnet kjærligheten på nytt. Foto: E!, TV 3
FULL ISFRONT: Drinker, fester, nakenfotoshooter og store luksusbasseng var hverdagen for jentene da de bodde sammen med Hefner. I ettertid har både Holly Madison, Bridget Marquardt og Kendra Wilkinson distansert seg fra Playboy-livet og funnet kjærligheten på nytt. Foto: E!, TV 3 Vis mer

Fem år senere skulle det vise seg at det antakeligvis fantes en mørkere side ved tilværelsen i Playboy Mansion, enn det publikum hadde vært vitne til.

I boka «Down the Rabbit Hole: Curious Adventures and Cautionary Tales of a Former Playboy Bunny», kom Madison med sterke anklager mot Hugh Hefner. Blant annet hevdet hun at livet på innsiden av herskapshuset angivelig skal ha bestått av et strengt regime.

Onanerte foran Playboy-jentene

Madison påsto at alle jentene måtte ha på seg identiske pyjamaser ved leggetid, gjøre Hefner seksuelt opphisset mens han onanerte, og at de ved fester i huset måtte oppholde seg ved hans bord til enhver tid.

AVVISER PÅSTANDENE: Holly Madison kom med en rekke urovekkende påstander i sin bok fra 2015, som Hefner siden har slått hardt tilbake mot. Foto: NTB Scanpix
AVVISER PÅSTANDENE: Holly Madison kom med en rekke urovekkende påstander i sin bok fra 2015, som Hefner siden har slått hardt tilbake mot. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det kom også fram at han angivelig skal ha gitt dem åtte tusen kroner i uka til å bruke på klær, at det var fri flyt av narkotika, og at det var forventet at jentene skulle delta i gruppesex, skrev Cosmopolitan i 2015, som siterte fra boka.

Påstandene vakte naturligvis oppsikt, og sørget for at boka havnet på den prestisjetunge førsteplassen på New York Times' bestselgerliste i tre uker. Totalt lå den tre måneder på lista i 2015.

Kendra Wilkinson var på sin side svært ung da hun flyttet inn i Playboy-villaen, og har tidligere uttalt at hun ikke hadde noen aning om at sex med Playboy-sjefen var «et av kriteriene» for å bo der.

- Jeg måtte være veldig full eller røyke mye marihuana for å overleve disse kveldene. Jeg brydde meg ikke så mye om hva som skjedde før neste dag, har hun uttalt, ifølge Cosmopolitan.

BERØMT FIRKLØVER: Kendra Wilkinson (t.v), Bridget Marquardt og Holly Madison sammen med Hugh Hefner. Foto: NTB Scanpix
BERØMT FIRKLØVER: Kendra Wilkinson (t.v), Bridget Marquardt og Holly Madison sammen med Hugh Hefner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kan ikke vinne

Hugh Hefner har avvist alle slike anklager ved flere anledninger, og kom blant annet med denne uttalelsen etter at Madison lanserte sin bok:

- Gjennom årenes løp har jeg hatt en god del romantiske forhold til fantastiske kvinner. Mange gikk videre til å leve lykkelige, sunne og produktive liv, og jeg er glad for at jeg kan si at de er kjære venner den dag i dag. Dessverre så er det noen få som har valgt å omskrive historien i et forsøk på å holde seg i rampelyset. Jeg sier som det gamle ordtaket: Du kan ikke vinne dem alle, sa han til UsWeekly i forfjor.

En som nylig vakte oppsikt for sine fortellinger om Playboy Mansion, var ingen ringere enn Hefners yngste sønn, Cooper (25).

Saken fortsetter under bildet.

FAR OG SØNN: Hugh og Cooper Hefner er her avbildet under den årlige Midsummer Night's Dream Party i Playboy Mansion for to år siden. Foto: Christopher Polk / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Hugh og Cooper Hefner er her avbildet under den årlige Midsummer Night's Dream Party i Playboy Mansion for to år siden. Foto: Christopher Polk / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I anledning dokuserien «American Playboy: The Hugh Hefner Story», lot han seg intervjue av en rekke amerikanske medier om oppveksten i Playboy Mansion.

Hugh Hefner (91) var gift med modellen Kimberly Conrad (54) da Cooper ble født i 1991, to år etter storebror Marston. Selv om guttene hadde en tilsynelatende normal barndom, fikk også de etter hvert kjenne på farens utagerende livsstil.

- Det skjedde ikke så mye spennende da foreldrene mine var sammen. Festene ble ofte til gallamiddager, etter min mors ønske, fortalte Cooper til New York Post.

Saken fortsetter nedenfor.

PLAYBOY: Den kommende Amazon-serien bygger på over 17 000 timer med film, samt 2 600 personlige notater fra Hugh Hefners personlig arkiver. Video: Amazon. Vis mer

Det var da foreldrene skilte seg i 1998, da Cooper var sju år, at den ville festingen for alvor fikk fotfeste i Playboy Mansion.

- Sikkerhetsvaktene satt barnevakt for oss de gangene pappa arrangerte «drøyere» fester, og sørget for at vi ikke forlot huset, avslørte Cooper.

Tegninger av hemmelige tunneler

Selv om festingen ser ut til å ha avtatt i de senere årene, har flere store kjendiser vært vitne til, og fortalt om de «drøyere» arrangementene som Cooper henviser til.

- Det var en veldig sexy periode. Det var vilt, men fylt med respekt, fortalte Pamela Anderson om sine opplevelser i huset til FHM i 2015, og fortsatte:

- Sexen var utrolig på alle måter. Folk har bedt meg om detaljer, men jeg er ikke en som liker å avsløre hemmeligheter.

Saken fortsetter nedenfor.

STORE STJERNER I HUSET: Burleskartist Dita Von Teese har gjentatte ganger opptrådt med sitt Martini-show i Playboy-villaen. Her er hun avbildet i forbindelse med et annet arrangement. Foto: NTB Scanpix
STORE STJERNER I HUSET: Burleskartist Dita Von Teese har gjentatte ganger opptrådt med sitt Martini-show i Playboy-villaen. Her er hun avbildet i forbindelse med et annet arrangement. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For det er ingen hemmelighet at store stjerner har vært gjester på Hefners fester.

Først skapte grunderen Playboy Mansion i hjembyen Chicago, hvor det jevnlig svirret rykter om hete orgier og alkohol i strie strømmer. Deretter kjøpte han lekegrinden i Los Angeles, som de fleste anser som det «virkelige» Playboy Mansion.

- På en vanlig fredag kveld vandret folk som Bill Cosby, Jack Nicholson, Burt Bacharach, Tony Curtis, Clint Eastwood, Harry Nilsson og Ursula Andress rundt her, har Hefner tidligere beskrevet om festene i sin biografi.

Både Telegraph og Independent har også tidligere omtalt det som skal være tegninger av hemmelige tunneler under Playboy-villaen.

Tegningene ble offentliggjort på Playboys offisielle Twitter-konto i 2015. Det ble da ymtet frampå at tunnelene skal ha ført direkte til husene til kjendiser som Jack Nicholson og Warren Beatty, som begge har vært faste gjester i Playboy Mansion.

Sistnevnte har imidlertid avkreftet at dette stemmer overfor Graham Norton.

Hva angår hovedpersonen selv, har ikke Hefner vært å se i rampelyset på lang tid. Først i 2011 begynte ryktene å svirre om at han hadde isolert seg i Playboy-villaen, hvor han forberedte seg på å dø.

Men Playboy-kongen kunne imidlertid avkrefte ryktene på sin egen Twitter-profil den gang.

Etter å ha vært fraværende på flere av Playboys mange tradisjonelle arrangementer det siste året, fikk ryktene om at han lå for døden nok en gang fart på seg før jul. 91-åringen kommenterte ikke selv ryktene, men svarte ved å dele følgende beskjed fra Twitter-bruker Kaung Ko:

LES OGSÅ: Skriver bok i Østfold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer