«Farmen kjendis»

Dette er de nye «Farmen»-kjendisene

Politikere, bloggere, realityprofiler og artister.

«FARMEN KJENDIS»: Deltakerne til den fjerde sesongen av «Farmen Kjendis» er klar, og vi blir litt bedre kjent med gjengen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FINNSKOGEN (Se og Hør): Torsdag denne uka startet innspillingen av den fjerde «Farmen kjendis»-sesongen på Gjedtjernet gård i Grue kommune, stedet der sunnmøringen Tonje Frøystad Garvik (29) gikk til topps i den ordinære versjonen like før jul.

Tidligere i år ble det kjent at Tiril Sjåstad Christiansen (24), som selv vant den siste kjendisutgaven, har tatt over stafettpinnen som kjendis-programleder for Gaute Grøtta Grav (40).

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Hva gjelder kjendisene som nok en gang skal kjempe om den såkalte kampen for tilværelsen, får Sjåstad Christiansen litt å bryne seg på. Casten er som alltid blanda drops, med alt fra folkekjære idretts- og musikkprofiler, til høylytte politikere og realitykjendiser. Bare se under:

Per Sandberg (59):

Tidligere politiker

TILBAKE PÅ SKJERMEN: Per Sandberg mener flere politikere bør teste ut realityuniverset. Foto: Morten Eik
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Per Sandberg mener flere politikere bør teste ut realityuniverset. Foto: Morten Eik Vis mer

Per Sandberg har vært i vinden det siste året, spesielt etter den mye omtalte Iran-ferien. Mediestormen rundt ham endte med at Sandberg trakk seg som både statsråd og nestleder i Fremskrittspartiet.

Tidligere i år ble det imidlertid kjent at den tidligere fiskeriministeren, som de siste månedene har holdt en lav profil, allerede har tatt fatt på realitylivet. I april ble det nemlig avslørt han og kjæresten Bahareh Letnes (29) skal være med på den kommende sesongen av «Charterfeber».

- Hva gjør egentlig Per Sandberg på «Farmen kjendis»?

- Ja, det lurer jammen meg jeg også på!

Den tidligere politikeren understreker riktignok at han er klar for å kjempe om den såkalte kampen for tilværelsen. Basert på egen livserfaring, mener Sandberg at han kan ha en fordel i konkurransen.

- Det er ikke så stor forskjell på å drive reality på denne måten og å drive politikk. Det er mye spill. Når jeg blir utfordret, liker jeg å ta ting på sparket og teste egne grenser. Kritikk får man uansett hva man gjør, mener han.

STEVNEMØTE: Vi fikk være flue på veggen da Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes hadde en innholdsrik førjulsdate, der paret grillet hverandre i private spørsmål. Reporter: Miriam Bakkejord Video: Helén Skogstad Vis mer

Mimir Kristjansson (32):

Politiker og tidligere journalist

DELER SENG MED PER SANDBERG: Mimir Kristjansson har to mål med å være med på gårdskonkurransen, og håper han klarer å få begge oppnådd. Foto: Morten Eik
DELER SENG MED PER SANDBERG: Mimir Kristjansson har to mål med å være med på gårdskonkurransen, og håper han klarer å få begge oppnådd. Foto: Morten Eik Vis mer

Mimir Kristjansson er nok for mange rimelig ukjent, men i januar kunne 32-åringen avsløre at han gir seg som nyhetssjef i Klassekampen, for å stille som ordførerkandidat for partiet Rødt i Stavanger.

Til Se og Hør forteller Kristjansson at han er glad i oppmerksomhet, men avslører at han også har to helt andre mål under deltakelsen i «Farmen kjendis».

På spørsmål om hvordan det går med to politikere på gården, svarer han:

- Foreløpig har det gått bra. Per og jeg deler seng.

- Jeg har to mål: Vinne og overbevise Per Sandberg om å stemme RØDT.

- Hva er det viktigste?

- Det første er viktigst, men jeg må prøve å få til begge to, sier han lattermildt.

Gunilla Persson (60):

TV-profil

SMINKEFRI: Gunilla forteller at hun trives uten sminke, også på TV. Foto: Morten Eik
SMINKEFRI: Gunilla forteller at hun trives uten sminke, også på TV. Foto: Morten Eik Vis mer

Den svenske realitystjerna er ikke ukjent for å skape overskrifter, ei heller i norsk presse. Hun har lang fartstid på tv, og er ikke redd for å si sin mening. Mange forbinder nok svensken med «Svenske Hollywoodfruer», og hun har også vært å se i «4-stjerners middag».

- Man vet aldri hvordan dette skal gå, men hittil har det gått bra, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg elsker dyr, så for meg er dette som å komme hjem. Jeg er oppvokst med hester og bodde mer eller mindre i stallen som ung.

For dem som følger realityprofilen på sosiale medier, vet man at 60-åringen er svært knyttet til mora og ikke minst dattera Erika. Persson er opptatt av å ta vare på familien sin, og måtte dermed legge en solid plan for hvem som skal ta seg av dem de kommende ukene:

- Jeg har en pleier som tar vare på mamma, og jeg håper det går bra. Hun holder et øye på Erika også. I tillegg har Erika gode venner og deres foreldre ser også etter henne.

Persson hevder hun aldri har sett på «Farmen», men tror at de andre deltakerne vil beholde henne lenge på gården, med tanke på at hun ikke kan så mye om gårdsdrift.

GOD TONE: Gunilla Persson blir satt ut av Kristin Gjelsviks utsagn under middagsselskapet. Vis mer

Anita Hegerland (58):

Artist og komponist

MAMMA: Artist Anita Hegerland er mer enn villig til å påta seg morsollen på gården. Foto: Morten Eik
MAMMA: Artist Anita Hegerland er mer enn villig til å påta seg morsollen på gården. Foto: Morten Eik Vis mer

Anita Hegerland kan trygt beskrives som en av våre mest folkekjære artister. Hun kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere som strekker seg fra 60-tallet og frem til i dag. Nå tar hun også fatt på livet som realitydeltaker.

Overfor Se og Hør forteller Hegerland at å få delta på «Farmen» føles helt riktig for sjela hennes.

- Jeg elsker denne livsstilen og jeg tror ikke man kan få det mer bonderomantisk enn dette her.

Hegerland føler allerede at hun har fått sin plass i gruppa, nemlig morsrollen for de andre deltakerne.

- Jeg ser allerede tegn til at folk ser på meg som en mor her inne. Jeg er gjerne mammaen jeg altså, det er bare hyggelig, konstaterer hun, og understreker samtidig at det er en passende rolle, siden hun ikke kan så altfor mye om jordbruk.

Erik Alfred Tesaker (40):

TV-profil og oppfinner

LURING: Erik Alfred Tesaker innrømmer at han stiller godt forberedt før tv-opptaket, men at han skal forsøke å holde en lav profil på gården. Foto: Morten Eik
LURING: Erik Alfred Tesaker innrømmer at han stiller godt forberedt før tv-opptaket, men at han skal forsøke å holde en lav profil på gården. Foto: Morten Eik Vis mer

Tesaker, som er både oppfinner, håndverker, kunstner, programleder og forfatter, huskes nok best fra NRK-serien «Oppfinneren». Med dette i bakhånd kan det fort virke som at han vil ha et fortrinn når det gjelder snekring og tømring.

Tesaker selv mener imidlertid at han ikke er noen ekspert, til tross for at han kan en del om håndverkerfaget. 40-åringen har dog allerede lagt en plan for å komme langt i spillet.

- Jeg har gjort en del forberedelser, ja, mer enn folk tror. Men her inne skal jeg spre et rykte om at jeg blant annet synes øksekast er forkastelig og at jeg ikke vil prøve meg på det. Men sannheten er at jeg treffer blink hver gang jeg kaster, sier han lurt.

- Så jeg er kanskje en luring ja, men jeg vil jo være her så lenge som mulig.

Triana Iglesias (37):

Programleder

TAKKET ENDELIG JA: Realitydronning Triana Iglesias har blitt spurt om å delta flere ganger. Først i år turte hun å si ja. Foto: Morten Eik
TAKKET ENDELIG JA: Realitydronning Triana Iglesias har blitt spurt om å delta flere ganger. Først i år turte hun å si ja. Foto: Morten Eik Vis mer

De fleste som følger norsk reality, har de siste ti åra også trolig fulgt Triana Iglesias som programleder i «Paradise Hotel».

Hun har ledet programmet siden det ble sendt på norsk tv for første gang i 2009, og selv om hun ikke har deltatt på så mange realityprogrammer frem til nå, kan hun på sett og vis likevel kalles en realitydronning, nettopp på grunn av programlederjobben.

«Farmen» har hun imidlertid aldri turt å takke ja til - før nå.

- Jeg har blitt spurt før og sagt nei, av tusen ulike årsaker. Man har jo mange forestillinger om hvordan det vil bli - om at man ikke kan gjøre det, fordi det ikke passer meg, eller at man ikke er god nok.

Men etter å ha blitt kontaktet nok en gang er hun altså en av årets deltakere.

37-åringen har ikke gjort de største forberedelsene, men trener mye til vanlig. I tillegg mener Iglesias at hun kan stille sterkt på den mentale biten. Savnet etter sine nærmeste føler hun imidlertid allerede på, bare et døgn etter innsjekk.

- Men de er der når jeg kommer ut igjen også, de venter jo på meg. Det er lenge med fem uker, men jeg tror at når vi kommer i gang, så får vi så mye å gjøre at tiden kommer til å gå fort.

Tommy Sharif (43):

Forretningsmann

GIR ALT: Tommy Sharif er villig til å gi alt på gården, koste hva det koste vil. Foto: Morten Eik
GIR ALT: Tommy Sharif er villig til å gi alt på gården, koste hva det koste vil. Foto: Morten Eik Vis mer

Han har vært å se i en rekke realityprogram tidligere. Blant annet «4-stjerners middag», og senest på «Camp Kulinaris». Den tidligere dekkbaronen, som også har skapt en rekke overskrifter i norsk presse, er mildt sagt spent.

- Jeg er meg selv hele tiden, enten man liker det eller ikke. Men her skal jeg være som sau i sorte klær (Ulv i fåreklær, journ.anm.), som virkelig kan late som. Jeg kommer til å overraske mange her inne, sier Sharif.

- Jeg har en plan og skal komme langt. Jeg kommer til å bruke alle knep som står i boka, og hvis det er noen knep som han som har skrevet boka har glemt, så får jeg skrive mine egne.

Sharif er nemlig ikke bare med for opplevelsens skyld, men har store planer om nå helt til toppen.

- Det er klart at jeg ikke er med for å delta, jeg er villig til å ofre en arm og endetarmen for å vinne «Farmen».

Camp kulinaris har premiere på ny sesong - og alt går ikke etter planen for kjendisene på kjøkkenet. Vis mer

Hanna-Martine Slåttland Baller (20):

Influenser

AVSLØRER SIN SVAKHET: Hanna-Martine tror hun skal klare seg fint med lite mat. Søvnen derimot kan bli et stort problem. Foto: Morten Eik
AVSLØRER SIN SVAKHET: Hanna-Martine tror hun skal klare seg fint med lite mat. Søvnen derimot kan bli et stort problem. Foto: Morten Eik Vis mer

Den unge influenseren er godt etablert i sosiale medier, med hele 128 000 følgere på Instagram og 91 000 følgere på YouTube. Hun har tidligere vært med på «Tenåringenes hemmelige liv», og er i disse dager aktuell i Dplay-serien «Influenserne».

Til Se og Hør forteller 20-åringen at hennes største utfordring fremover vil bli lite søvn.

- Jeg er egentlig veldig konfliktsky, så det tror jeg ikke blir noe problem, men jeg kan nok fort bli en vanskelig person hvis jeg får for lite søvn. Men jeg skal prøve å gå i meg selv, altså.

20-åringen har mange følgere i slutten av tenårene, nå håper hun at «Farmen» kanskje kan gi henne et større aldersspenn når det kommer til følgerskaren.

- Imaget mitt er jo det jeg lever på, så dette er jo helt klart bra for jobben min.

Adrian Sellevoll (21):

TV-profil

NY REALITY: Adrian Sellevoll fikk sitt store gjennombrudd i «Ex On The Beach». Nå vil han vise en annen side av seg selv. Foto: Morten Eik
NY REALITY: Adrian Sellevoll fikk sitt store gjennombrudd i «Ex On The Beach». Nå vil han vise en annen side av seg selv. Foto: Morten Eik Vis mer

Adrian Sellevoll var en sentral person i den første norske sesongen av «Ex On The Beach». I etterkant har han satset mer og mer på musikken, og har gitt ut flere låter. Han har også en solid følgerskare på Instagram, og har det siste året gjort suksess som modell.

Sellevoll fikk imidlertid en uventet start på «Farmen»-eventyret. Kort tid før han reiste inn på gården måtte han nemlig en tur på sykehuset.

  • Se video om bakgrunnen for dette nedenfor!
FARMEN KJENDIS: I dag ble det kjent hvilke kjendiser som skal være med på neste års Farmen Kjendis. For en av deltakerne ble det hektiske dager før innspillingen startet. Vis mer

Nå er realityprofilen likevel klar for gårdsoppholdet, og innrømmer at han mer enn gjerne vil prøve å vise det norske folket at han er mer enn en «Ex On The Beach»-deltaker.

- Jeg kan bidra med både energi og humor. I tillegg er jeg jævlig flink til å lage mat. Mitt sterkeste kort er at jeg er en luring, sier Sellevoll, men avkrefter at han vil prøve å sabotere ukeoppdrag underveis.

- Hvis jeg er jævlig sulten så tar jeg kanskje meg en halv pølse eller noe, men det merker vel ingen? spør han lurt.

Vidar Villa (29):

Artist

HODELØS KYLLING: Det er slik Vidar Villa beskriver seg selv etter ett døgn på gården. Foto: Morten Eik
HODELØS KYLLING: Det er slik Vidar Villa beskriver seg selv etter ett døgn på gården. Foto: Morten Eik Vis mer

Allerede i mars opplyste Karmøynytt at artisten Vidar Villa, hvis egentlige navn er Vidar André Grødset Mohaugen, hadde takket nei til flere festivaljobber, fordi han skulle delta på «Farmen kjendis». Til Se og Hør forteller 29-åringen nå at avsløringen ikke fikk særlig store konsekvenser for ham.

- Men jeg måtte unngå å ta telefonen i noen dager, og jeg kunne ikke gi noen kommentarer.

Så langt føler Vidar Villa seg litt hjelpeløs på gården.

- Jeg har ingen anelse om hva jeg driver med her, så foreløpig løper jeg rundt som en hodeløs kylling, men gøy er det.

I likhet med Hanna-Martine tror også han at mangel på søvn vil bli den største utfordringen. Han påstår imidlertid at matmangel vil gå svært bra. 29-åringen har nemlig vent seg til å spise lite den siste tiden.

Han vil derfor ikke jukse underveis, ei heller hvis det blir smuglet inn pizza på gården - som i forrige sesong, hevder han.

Hege Bøkko (27):

Skøyteløper

NY MOTIVASJON: Hege Bøkko forteller at hun trengte å gjøre noe annet nå, etter 12 år på skøyter. Foto: Morten Eik
NY MOTIVASJON: Hege Bøkko forteller at hun trengte å gjøre noe annet nå, etter 12 år på skøyter. Foto: Morten Eik Vis mer

Hege Bøkko kan med sikkerhet beskrives som en av landets fremste skøytetalenter. Hun kan se tilbake på en rekke solide prestasjoner, og det er ikke uventet at aktivitet også vil være viktig for henne under oppholdet på kjendisgården. Hun har derfor fått med seg eget treningsutstyr inn.

På spørsmål om hun er en favoritt med tanke på karrieren, svarer hun ydmykt:

- Det er veldig farlig å ha det stempelet. «Farmen» handler mye om kunnskap og fysisk arbeid, men også litt flaks. Du skal spille riktig og du vet ikke om de andre vil ha ut de sterkeste først, sier hun, og påpeker at målet hennes er «å vinne hele greia».

At deltakelsen på «Farmen kjendis» vil komme til å bety mye før Bøkko, er ingen hemmelighet. Overfor Se og Hør avslører hun nemlig at hun var på tanken om å legge skøytene på hylla, men at denne deltakelsen kan gi henne ny motivasjon.

- Jeg trengte å gjøre noe annet nå. Jeg har gjort dette i 12 år, fra mai til mars, med en liten ferie i april. Så dette er rett og slett for å koble av litt fra karrieren. Jeg følte at tiden var inne for å gjøre noe annet.

27-åringen føler hun fremdeles har noe uoppgjort på skøytebanen, og vil blant annet få med seg VM på Hamar til neste år.

- Jeg håper at selv om dette fysisk sett er en litt dum ting å gjøre, at det kan være med og virke positivt på det mentale.

Stina Marie Bakken (26):

Blogger

SISTE LITEN: Da Anniken Jørgensen måtte trekke seg, ble Stina Bakken hentet inn. Hun fikk knapt med tid på å forberede seg, men gleder seg til oppholdet. Foto: Morten Eik
SISTE LITEN: Da Anniken Jørgensen måtte trekke seg, ble Stina Bakken hentet inn. Hun fikk knapt med tid på å forberede seg, men gleder seg til oppholdet. Foto: Morten Eik Vis mer

Stina Marie Bakken, kanskje best kjent som «Stinablogg» for de fleste, har de siste åra klatret seg oppover blogglisten.

I fjor ble hun også en av profilene i «Bloggerne», og nå skal hun være med på «Farmen»-eventyret. Det fikk hun imidlertid rimelig kort varsel på.

26-åringen forklarer at hun opprinnelig fikk spørsmål om deltakelse tidligere i år, men at hun da valgte å takke nei grunnet jobb.

- Så ombestemte jeg meg, men da var det for sent. Da jeg ble spurt igjen nå, så tenkte jeg: «Fillern, jeg blir med jeg!».

Bakken understreker at det ikke skal stå på iver og engasjement, men erkjenner at hun har en viss usikkerhet knyttet til egne forutsetninger.

- Jeg er livredd for alt av dyr - bortsett fra katter og hunder, så jeg håper å lære mye.

Til Se og Hør avslører Bakken at det er en rimelig vesentlig detalj om seg selv som hun har valgt å holde hemmelig for de andre deltakerne.

- Jeg er faktisk fra gård. Pappa har en kjempestor gård, så jeg håper å lære mer nå.

Innspilling startet torsdag denne uka, og selve programmet har premiere på TV 2 over nyttår.

LES OGSÅ: Må lære seg å gå på nytt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer