UNDER LUPEN: I ni av ti episoder av «Mesternes Mester» denne sesongen viser Dag Erik Pedersen seg i klær fra Gant. I flere av episodene bærer han også flere plagg fra klesmerket. Ikke snikreklame, mener NRK. Foto: NRK/Montasje Seher.no
UNDER LUPEN: I ni av ti episoder av «Mesternes Mester» denne sesongen viser Dag Erik Pedersen seg i klær fra Gant. I flere av episodene bærer han også flere plagg fra klesmerket. Ikke snikreklame, mener NRK. Foto: NRK/Montasje Seher.noVis mer

- Dette er Dag Eriks egne klær

NRK benekter at Dag Erik Pedersen driver snikreklame på «Mesternes mester».

SEHER.NO: Lørdag ble det klart at det tidligere snøbrett-esset Daniel Franck er vinner av vårens «Mesternes Mester» på NRK. Men selv om programmet er ferdig på skjermen for denne gang, er ikke diskusjonene over av den grunn.

Denne gangen er det programleder Dag Erik Pedersen som er i sentrum. Bladet Kapital spekulerer nå nemlig i om programlederen bedriver skjult reklame gjennom jobben han gjør.

«Dag Erik Pedersen stiller konsekvent i fargerike klær fra Gant. De nærmere 40 antrekkene han hittil har rukket å vise frem gjør det betimelig å spørre om statskanalen blir utsatt for snikreklame - eller skjult såkalt 'product placement'», skriver bladet.

I den samme saken forteller kommunikasjonsdirektør i NRK, Sigurd Sandvin, at kanalen kommer til å se nærmere på dette etter at «Mesternes Mester» er ferdig på TV. Til Seher.no avslører han at det også har blitt sett nærmere på - ettersom programmet nå faktisk er over for denne gang.

- Ja, vi har sett nærmere på det, og vi kan ikke se at Dag Erik har gjort noe galt her. Dette er hasns egne klær. Derfor er det heller ikke mer å hente fra vår side, forteller Sandvin til Seher.no.

Seher.nos egne undersøkelser viser at Pedersen viser seg i plagg med tydelig merke fra Gant i ni av ti episoder av «Mesternes Mester» denne sesongen. I flere av episodene bærer han også flere plagg fra klesmerket, mens han i episode tre ikke bærer klær med synlig merke.

Dag Erik Pedersen ønsker ikke å kommentere saken, verken overfor Seher.no eller bladet Kapital.

 - Har NRK tatt kontakt med Dag Erik Pedersen for å høre hva han har å si om saken?

- Jeg vet ikke om man har snakket med ham, men jeg vet at det er snakket om det. I NRK har dette vært oppe som en egen sak, sier Sandvin.

Til Kapital avviser Lasse Transeth, daglig leder av selskapet «Svein Transeth Sportswear», som har agenturet på Gant, at det har vært inngått noen form for økonomisk avtale med Pedersen i forhold til å bruke Gant-klær under «Mesternes Mester». Ifølge Transeth har den tidligere syklisten kjøpt og betalt klærne selv.

Det støttes altså av Kommunikasjonsdirektør i NRK, Sigurd Sandvin.

- Jeg skjønner at folk kan tro at ting forholder seg annerledes. Etter selv å ha snakket med prosjektmedarbeidere, kan jeg derimot forsikre at dette er Dag Eriks egne klær. Her finnes ingen avtale, forteller han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: - Vi var redde for å trene for mye