ADVARER: 23-åringen advarer nå fansen om å la seg lure av falske Alexander Rybak-profiler på Facebook. Foto: Anders Myhren / Seher.no
ADVARER: 23-åringen advarer nå fansen om å la seg lure av falske Alexander Rybak-profiler på Facebook. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Dette er creepy

Falske Alexander Rybak-profiler lurer fansen.

SEHER.NO: Alexander Rybak (23) har fått mange fans etter at han vant "Eurovision" i Moskva, men i dagens VG kommer det fram at flere av fansen har blitt lurt av menn som utgir seg for å være fiolinisten på nettsamfunnet Facebook.

I dagens VG understreker 23-åringen at det slett ikke er han som kommuniserer på Facebook.

- Jeg har ansvar for å sørge for at ingen blir lurt. Dette er "creepy" og må stoppes så fort som mulig, sier Rybak til VG.

Ett enkelt søk på Alexander Rybak på Facebook, gir flere titalls treff hvor det er profiler med 23-åringens navn, samt bilde.

Ifølge Rybak har problemet eksistert lenge, og synes derfor det er på tide å advare folk.

Mediekonsulent Kjell Arild Tiltnes - som har ansvar for profilieringen av fiolinisten på Facebook - har sett seg nødt til å kontakte datakrimavdelingen i Kripos for å sette en stopper for de falske profilene.

- Dette er et stort problem. Dette er menn med skumle hensikter som bruker internett til å stjele Alexanders identitet, fastslår Tiltnes, som vil sette en stopper for at unge jenter blir lurt.

- Jentene lures til å sende bilder av seg selv, før det gjøres forsøk på å møtes på et lite trafikkert sted, forteller han til avisen.

Falske profiler er imidlertid ikke noe nytt fenomen på nettsamfunn. Også glamourmodell Linni Meister(23)  og "Paradise Hotel"-deltager Negar Khan (24) har opplevd at folk har utgitt seg for å være dem på internett.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: -
Full krangel om svenske jenter