MANIPULERT: - Jeg har ikke hørt at NRK har manipulert bilder før, dette synes jeg er skremmende, sier fotograf Terje Bringedal. På de to bildene i midten er bildene NRK har sendt ut av Lene Alexandra Øien og Maria Haukaas Storeng i forbindelse med Gra Foto: Stella/Nrk
MANIPULERT: - Jeg har ikke hørt at NRK har manipulert bilder før, dette synes jeg er skremmende, sier fotograf Terje Bringedal. På de to bildene i midten er bildene NRK har sendt ut av Lene Alexandra Øien og Maria Haukaas Storeng i forbindelse med Gra Foto: Stella/NrkVis mer

- Dette er bevisst forsøk på juks

Grand Prix-bildene til NRK er tydelig manipulerte, ifølge ekspert.

SEHER.NO: På nyåret er det klart for en ny runde med Melodi Grand Prix. Men det er ikke bare årets MGP-deltagere som lyver. Årets MGP-bilder lyver også, skriver VG.

- Dette er bevisst forsøk på juks, sier leder for Pressefotografenes Klubb og fotograf i nettopp VG, Terje Bringedal, til avisen.

Bringedal reagerer nemlig sterkt på pressebildene som NRK har sendt ut til diverse redaksjoner. Ifølge fotografen, er bildene tydelig manipulerte, og det er noe som ikke aksepteres i norsk presse.

Manipulasjonen viser seg, mener Bringedal, ved at bildene blant annet er behandlet i ettertid slik at rynker og uren hud er blitt fjernet. I tillegg er flere bilder av de ulike artistene manipulert sammen til ett samlebilde.

 - Jeg har ikke hørt at NRK har manipulert bilder før, dette synes jeg er skremmende. Det er veldig dumt av dem å gjøre dette, hvis man ikke kan tro på pressebildene, hva skal man tro på da?

Til VG avviser NRKs Sigurd Sandvin at NRK prøver å jukse med bildene av neste års MGP-artister.

 - Dette har vi drevet med i mange år, og det er ikke noe vi forsøker å legge skjul på. Det er heller aldri noen som har stilt spørsmål ved dette før, sier han til avisen.

Vi belønner gode kjendistips.Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller sendsms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Klare for MGP-duell?


Se bildene av alle deltakerne i første delfinale her:

FØRSTE DELFINALE: Lene Alexandra Øien opptrer i første delfinale i MGP på Ørland. Foto: NRK
FØRSTE DELFINALE: Gaute Ormåsen opptrer i første delfinale i MGP på Ørland Foto: NRK
FØRSTE DELFINALE: Johnny Hide opptrer i første delfinale i MGP på Ørland. Foto: NRK
FØRSTE DELFINALE: Bjørn Johan Muri opptrer i første delfinale i MGP på Ørland. Foto: NRK
FØRSTE DELFINALE: Elisabeth Carew opptrer i første delfinale i MGP på Ørland. Foto: NRK
FØRSTE DELFINALE: Maria Haukaas Storeng opptrer i første delfinale i MGP på Ørland Foto: NRK
FØRSTE DELFINALE: Keep Of Kalessin opptrer i første delfinale i MGP på Ørland. Foto: NRK
FØRSTE DELFINALE: Her er samlebilde av alle deltakerne som skal være med i første delfinale. Foto: NRK