Full konflikt i «Farmen Kjendis»:

- Dette er bare så altfor drøyt

Krangelen mellom Frank Løke og Erlend Elias fortsetter for fullt utenfor «Farmen»-settet.

KRANGEL: Krangelen mellom «Farmen kjendis»- deltakerne Frank Løke og Erlend Elias startet i gårsdagens episode, men har i dag fortsatt for fullt etter at Løke sammenlignet Erlend Elias med Nord- Koreas diktator Kim Jong-un. Foto: TV2.
KRANGEL: Krangelen mellom «Farmen kjendis»- deltakerne Frank Løke og Erlend Elias startet i gårsdagens episode, men har i dag fortsatt for fullt etter at Løke sammenlignet Erlend Elias med Nord- Koreas diktator Kim Jong-un. Foto: TV2. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I gårsdagens episode av «Farmen Kjendis» brøt en krangel ut mellom de to deltakerne Erlend Elias Bragstad (34) og Frank Løke (37), noe som resulterte i at Erlend Elias stormet ut av «Farmen»-settet i protest.

Nå fortsetter krangelen også utenfor «Farmen»-settet.

Frank Løke sammenlikner Erlend Elias' lederstil med Nord-Koreas diktator Kim Jong-un i et bilde på Instagram.

I kveld kom han med en beklagelse for sammenlikningen - men beklagelsen var rettet til Kim Jong-un.

Det er VG som først omtaler saken.

I dagens innlegg, som for øvrig inneholder karikatur av en halshogging, skriver Løke følgende:

«Jeg ønsker å komme med en beklagelse til den nordkoreanske politiske og militære lederen Kim Jong-un. Det var ikke meningen å sammenlikne deg med Erlend Elias Bragstad. Det var å tråkke langt over streken».

Videre skriver Løke i innlegget at diktatoren bare er halvparten så maktsyk og hensynsløs som Erlend Elias, og at den omstridte diktatoren behandler Sør- Koreanere bedre enn det Erlend Elias behandlet folk på Farmen - vel å merke med en rekke smilefjes gjennom teksten.

- Jeg ble lei meg

Til Se og Hør forklarer Erlend Elias at han er sjokkert over Løkes innlegg og mener det er drøyt.

- Indirekte, så sier at han jeg skal bli halshogd. Jeg tenker at det veldig drøyt. Hvis man har litt moral og respekt for menneskeheten, da tenker man på dem som lider under Kim Jong-uns regime.

«DA FÅR DU DEN HER»: I gårsdagens episode viser Erlend Elias fingeren når han skal forklare hvordan han hadde reagert på lederstilen Frank Løke etterspør, som altså ikke gjenspeiler taktikken han selv har valgt. Foto: TV 2
«DA FÅR DU DEN HER»: I gårsdagens episode viser Erlend Elias fingeren når han skal forklare hvordan han hadde reagert på lederstilen Frank Løke etterspør, som altså ikke gjenspeiler taktikken han selv har valgt. Foto: TV 2 Vis mer

- «Farmen» er et underholdningsprogram og uansett hvordan han synes jeg var der inne, blir dette bare så altfor drøyt.

- Hvordan reagerte du?

- Jeg ble lei meg, men egentlig mest sjokkert. Løke snakker så mye om å være arbeidsom, at man skal være ordentlig - men han burde ikke ha reist hundre år tilbake i tid, men tusen år tilbake i tid og bodd i en hule. Det er der han hører hjemme.

- Men jeg tar meg ikke nær av bildene, jeg synes bare synd på han. Jeg skjønner ikke hva han vil oppnå med dette.

- Det er å dra det litt langt.

Johanne Thybo Hansen, den ene halvdelen av «Jegertvillingene», er også en av deltagerne under årets «Farmen Kjendis». Hun mener at sammenlikningen med Nord-Koreas diktator er urettferdig mot Erlend Elias.

STØTTER ELEND ELIAS: Johanne Thybo Hansen mener at Erlend Elias blir behandlet urettferdig av Frank Løke på Instagram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STØTTER ELEND ELIAS: Johanne Thybo Hansen mener at Erlend Elias blir behandlet urettferdig av Frank Løke på Instagram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Kim Jong-un er en psykopat, og det er jo ikke Erlend Elias. Det å sammenligne Erlend Elias med en diktator, er å dra det litt langt. Det sier vel kanskje mer om Frank Løke, sier Thybo Hansen.

- Det finnes ikke noe vondt i Erlend Elias. Ja, han er litt «drama queen», men det får folk bare tåle. Det er en stor forskjell på å ha en sterk mening om noen – og det å drive med personhets.

Jegertvillingen mener Frank Løke har vist en annen side av selv etter innspillingen.

- Inne på gården virket han som en hyggelig og real kar, men nå som «Farmen» blir vist på TV, så får vi høre hva han egentlig tenker om oss. Jeg støtter Erlend Elias, sier hun.

Beklager ikke

Løke tar på sin side kritikken fra Erlend Elias med slående ro, og mener Erlend Elias må tale å bli spøket med når han frivillig deltar på et program som «Farmen Kjendis». Han mener videre at det er tydelig at dette er ment som humor.

- På Instagram-kontoen min er det stort sett bare tull. Bare se hva jeg skrev om søsteren min under håndball VM (håndballspilleren Heidi Løke, journ.anm.). Hadde jeg sittet i «Nytt på Nytt», så hadde det blitt tatt helt annerledes, sier Løke til Se og Hør.

På spørsmål om han kan ha gått over streken med å legge ut en karikatur av en halshogging i bildet, er Løke klar:

- Jeg klarer ikke engang å kaste ballen dit streken går på flere kast, det er så langt unna den streken er, sier Løke til Se og Hør.

Videre forklarer han at han mener Erlend Elias er klar over at det er en spøk, og at han skaper blest om dette for å ta fokuset bort fra det faktumet at han var en dårlig storbonde.

Er i dialog med deltakerne

Presseansvarlig for «Farmen Kjendis» i TV 2, Alex Iversen, bekrefter i en mail til Se og Hør at kanalen er i dialog mellom de to deltakerne. Videre kommenterer han konflikten på følgende måte:

- På generelt grunnlag vil jeg si at folk må besinne seg, og tenke seg om før de kaster seg over tastaturet. Erlend er en stor personlighet, som det var en glede å jobbe med underveis, og som vi er veldig glade for å ha med på Farmen kjendis. Denne sesongen av Farmen kjendis hadde ikke vært helt det samme uten Erlend.

LES OGSÅ: Dette gjorde «Farmen kjendis»-gjengen rett etter innspillingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer