«Farmen» 2019:

Dette er årets utfordrere

Fire nye deltakere kommer inn på «Farmen» denne uka.

KOMMER INN: Børge Sundnes, Jens Ivar Simonsen, Silje Momrak og Veslemøy Bråten (i trillebåra) kommer denne uken inn på «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
KOMMER INN: Børge Sundnes, Jens Ivar Simonsen, Silje Momrak og Veslemøy Bråten (i trillebåra) kommer denne uken inn på «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

I likhet med tidligere år, får også årets «Farmen»-deltakere ytterligere konkurranse når fire nye personer ankommer tv-gården midtveis i sesongen.

I løpet av den kommende uken skal nemlig fire nye fjes, bedre kjent som «Farmen»-utfordrere, kjempe for å bli fullverdige deltakere, men bare to får bli igjen på gården.

Hvem disse blir er det de opprinnelige deltakerne på gården som bestemmer. Her er årets «Farmen»-utfordrere:

Veslemøy Bråten (35):

Bor: Åmot
Fra: Sigdal
Sivilstatus: Singel
Yrke: Helsesportspedagog

Interesser: Strikker, camper, baker, lager mat, snekrer møbler, driver med hagearbeid. Liker friluftsliv, og ønsker å være en god venn

35 år gamle Veslemøy Bråten har flere ganger fått spørsmål om ikke hun burde melde seg på «Farmen». Det var imidlertid ikke før i år det føltes riktig, og denne gangen var det hennes kreftsyke venninne som fikk henne til å melde seg på.

MED FOR VENNINNA: Veslemøy ønsker å sette fokus på at «kampen for tilværelsen» kan være så mangt. Hun er med på «Farmen» for både sin egen, og venninna, sin del. Foto: Alex Iversen / TV 2
MED FOR VENNINNA: Veslemøy ønsker å sette fokus på at «kampen for tilværelsen» kan være så mangt. Hun er med på «Farmen» for både sin egen, og venninna, sin del. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Man får et ekstremt behov for å kjenne at man lever når noen nær deg rammes på denne måten. Jeg er opptatt av å gjøre så godt jeg kan for henne, og når hun spurte om ikke «du kunne melde deg på, så kan jeg få tenke på noe annet», så var jeg ikke tvil, forteller Bråten til Se og Hør.

35-åringen er fra gård, noe hun i utgangspunktet ikke ønsket å dele med resten av deltakerne. Planen om å holde bakgrunnen sin hemmelig, gikk likevel ikke helt som planlagt.

- Jeg bestemte meg for å begrense det til at jeg er fra et småbruk, men så er jeg jo en ærlig person. Da jeg fikk direkte spørsmål om jeg var fra gård, og alles øyne var rettet mot meg, så klarte jeg rett og slett ikke å lyve, sier hun lattermildt, og fortsetter:

- Men når det er sagt, så tror jeg det gagner saken at man viser at man er ærlig.

35-åringen forteller at hun liker å utfordre seg selv og at hun er en såkalt «handywoman». I en gruppe tror hun at hun er en person som tar plass, er raus, ler høyt og mye, er rett fram, jovial og en figur.

SKADER SEG: Det går nesten fryktelig galt når Terje Leer tyr til nye midler for å vekke folket på gården. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Silje Momrak (32)

Bor: Byron Bay
Fra: Telemark
Sivilstatus: Singel
Yrke: Barnehagelærer og evig student
Interesser: Alt som er gøy og moro. Surfer, er med venner og går på konserter

Silje Momrak (32) lever en livsstil som trolig skiller seg kraftig ut fra mange andres. Til vanlig bor hun i Australia, hvor strandliv og surfing prioriteres høyt. Men da hun tidligere i år skulle hjem til Norge, valgte hun underveis på reisen å sende inn en «Farmen»-søknad.

BLE KONTAKTA: Silje har søkt på «Farmen» tidligere, men først i år hadde hun anledning til å bli med. Foto: Alex Iversen / TV 2
BLE KONTAKTA: Silje har søkt på «Farmen» tidligere, men først i år hadde hun anledning til å bli med. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Dette er imidlertid ikke første gang Momrak har meldt seg på. Det gjorde hun nemlig for første gang i 2014, og ble den gang tatt videre inn til intervju.

- Jeg kom ikke videre den gang, men de har kontaktet meg i etterkant, men det har liksom aldri passet. I år ble det derimot en litt lengre ferie i Norge, sier hun.

På gården skal 32-åringen være seg selv fullt ut, og innrømmer at hun ikke har noe erfaring fra gårdsdrift.

- Min hverdag er stikk motsatt fra «Farmen», og jeg er absolutt ingen gårdsjente, sier hun.

TORPET: «Torpet»-deltagerne er klare og de består av gamle kjenninger for «Farmen»-fansen. Video: Henriette Eilertsen/Tv 2 /Rød Løper Vis mer

For å få en plass blant deltakerne, skal Momrak bare vise hvem hun er, og vise at hun ikke er noen trussel for de andre.

- Jeg er nok heller litt skeptisk og redd for de store dyrene, men jeg gleder meg til å lære mer. Og så skal jeg selvsagt prøve så godt jeg kan å bidra.

Jens Ivar Simonsen (46)

Bor: Djupvik
Fra: Lofoten
Sivilstatus: Samboer
Yrke: Selvstendig næringsdrivende
Interesser: Fiske og turisme. Driver en nordlyscamp

Jens Ivar Simonsen meldte seg selv på «Farmen», men innrømmer at det ikke var særlig gjennomtenkt. Overfor Se og Hør forteller han faktisk at han ikke tenkte i det hele tatt da han sendte inn søknaden.

KOKK: Jens Ivar har ikke tenkt til å fortelle de andre at han er svært god til å lage mat. Det ser han nemlig på som et av sine sterkeste kort i en eventuell finaleuke. Foto: Alex Iversen / TV 2
KOKK: Jens Ivar har ikke tenkt til å fortelle de andre at han er svært god til å lage mat. Det ser han nemlig på som et av sine sterkeste kort i en eventuell finaleuke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg er veldig spent før oppholdet. Vi kommer jo inn som femte hjulet på vogna, og jeg kan se for meg at de av oss som får bli igjen fort havner i tvekamp, sier han, og legger til:

- Men jeg skal være meg selv, og akter ikke å innynde meg eller flørte med storbonden for å få bli. Jeg kommer lett i kontakt med mennesker, så jeg tror og håper at jeg kommer lett inn i gruppa.

Én ting han ikke kommer til å fortelle, er at han er veldig god til å lage mat. Simonsen er nemlig kokk, og er klar over at matlaging ofte er en del av oppgavene i finale-uka på gården.

- Det er noe som forblir hemmelig og dette er min sterke side, sier han.

Børge Sundnes (54)

Bor: Lyngdal
Fra: Finnmark/Sørlandet
Sivilstatus: Gift
Yrke: Teknisk sjef på Sørlandsbadet
Interesser: Konkurranse i stort og smått, sport og politikk (KrF)

I motsetning til mange andre deltakere, som selv har meldt seg på programmet, var det datteren til Børge Sundnes (54) som meldte ham på. Ifølge 54-åringen mente datteren at hans energi og konkurranseinstinkt kunne passe godt på tv-gården.

KRISTEN: Børge Sundnes vil ikke prakke på noen troa si, men er åpen for å snakke. Foto: Alex Iversen / TV 2
KRISTEN: Børge Sundnes vil ikke prakke på noen troa si, men er åpen for å snakke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg liker å være der det skjer. Jeg er lokalpolitiker og en kristen mann, så jeg kan se for meg at hun mener at summen av det gjør at jeg burde være med, sier han til Se og Hør.

Sundnes er klar over at kristne i «Farmen» sin historie har fått mye oppmerksomhet på godt og vondt, men han tror ikke at troen hans vil ha mye å si for oppholdet.

- Jeg er trygg på meg selv, og jeg er ikke med her for å prakke på noen noe som helst. Hvis noen ønsker å snakke om kristendom, så er det bare hyggelig og fint, men hvis dette ikke er tilfelle, så er det også selvsagt greit.

Sundnes forteller til Se og Hør at han har to mål for deltakelsen.

- Det første er å få bli igjen på gården, og hvis jeg får det, så er det selvsagt det å komme langt, og vinne. Jeg har vinneregenskaper, påpeker han.

Børge Sundnes forteller at han ikke skal holde noe hemmelig for de andre deltakerne, men innrømmer at han vil prøve å holde litt tilbake på energien sin og ikke være for «på».

FØRSTE EPISODE: «Farmen» er i gang, og denne gangen har produksjonen gjort et spesielt grep i castingen sin. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Skjeller ut tv-stjernen: - Blir kvalm