Melodi Grand Prix 2018:

Dette er årets superfinalister

Kjemper videre om å vinne årets Melodi Grand Prix-konkurranse.

FINALIST: Alexander Rybak er en av artistene som gikk videre til superfinalen. Foto: Anita Arntzen
FINALIST: Alexander Rybak er en av artistene som gikk videre til superfinalen. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I kveld går årets Melodi Grand Prix av stabelen og som seg hør og bør ble kvelden startet med et forrykende show av programlederne, Silya Nymoen og Kåre Magnus Berg.

Etter at de ti finalistene hadde fremført sine bidrag, var det en internasjonal jury, samt stemmer fra de norske tv-seerne som sendte fire av finalistene videre til en superfinale.

De fire artistene er Rebecca, Stella og Alexandra, Aleksander Walmann og Alexander Rybak.

VIDERE: Stella og Alexandra kapret en av fire superfinale-plasser og er med videre i konkurransen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VIDERE: Stella og Alexandra kapret en av fire superfinale-plasser og er med videre i konkurransen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Se på denne gjengen her, herregud, dette er så bra, sa Rebecca fra scenen da det ble kjent at hun var med videre i konkurransen.

- Takk for at jeg fikk være med igjen, sa Stella til full jubel fra salen.

Aleksander Walmann var derimot usikker da han gikk videre, og trudde et øyeblikk det var Alexander Rybak som gikk videre.

FJORÅRETS VINNER: Aleksander Walmann stakk av med seieren i fjor. Nå er han et hakk nærmere å ta hjem seieren nok en gang. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FJORÅRETS VINNER: Aleksander Walmann stakk av med seieren i fjor. Nå er han et hakk nærmere å ta hjem seieren nok en gang. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Det skulle derimot ikke gå lang tid før også sistnevnte var videre i konkurransen.

Fikk flest stemmer

Etter at alle de ti bidragene var fremført, var det Alejandro og Rebecca som fikk best terningkast fra Dagbladets anmelder, Anders Grønneberg. De fikk begge terningkast fem for sine fremførelser.

Alexander Rybak var derimot den artisten som fikk flest stemmer fra den internasjonale juryen.

- MÅ JEG TOPPE DET?: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister. Foto: NTB Scanpix / Video: Ørjan Ryland / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer

Det sto verken på krutt eller energi under kveldens finale. Samtlige artister hadde nemlig et sceneshow uten like med både glitter og glam. Blant andre Alejandro Fuentes hadde regnende konfetti under sitt nummer og skapte ekte «fiesta» fra scenen.

Til tross for at den internasjonale juryen telte 50 prosent i den første runden, er det det norske folk som imidlertid har det siste ordet. I gullfinalen var det nemlig kun de norske stemmene som gjaldt.

LES OGSÅ: - Kunne gått helt galt uten henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer