«Stjernekamp»:

Dette er årets «Stjernekamp»-deltakere

Årets «Stjernekamp»-artister er klare.

SKAL DELTA: Artist Sandra Lyng er av av årets «Stjernekamp»-deltakere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKAL DELTA: Artist Sandra Lyng er av av årets «Stjernekamp»-deltakere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når programmet «Stjernekamp» kommer tilbake på skjermen til høsten, skal ti nye norske musikere kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

«Stjernekamp» på NRK har underholdt TV-seerne siden 2012. For hvert program får deltakerne utfordre seg selv i nye musikalske sjangere, og så er det opp til seerne å stemme dem videre.

For hver uke er det den med minst stemmer som ryker ut av konkurransen, helt til det står én igjen. Til høsten er det disse som skal konkurrere:

Sandra Lyng:

Hun ble rikskjendis gjennom sin deltakelse i Idol i 2004. I konkurransen kom den gang 16 år-gamle Sandra på en fjerdeplass. Året etter Idol slapp hun låta «Sommerflørt» som ble en kjempehit.

DELTAR: Sandra Lyng er blant artistene som skal delta i årets sesong. Her er hun under torsdagens slipp. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DELTAR: Sandra Lyng er blant artistene som skal delta i årets sesong. Her er hun under torsdagens slipp. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

I løpet av karrieren har hun sluppet flere album og singler, og blitt et kjent TV-fjes. For snart to år siden ble hun mamma for første gang. De siste månenden har hun sluppet to nye låter «Det blir bra igjen» og «Jag älskar dig/Jeg elsker deg» sammen emd den svenske artisten AkselSchylström. Nå skal hun kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

- Hjertet dunker kjempehardt. Jeg er nervøs allerede, men jeg har lykkefølelse, sier Sandra.

VINTAGE: Sandra Lyng skal ikke kjøpe én ny julegave i år. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Emil Solli-Tangen:

Emil startet sin karriere som klassisk gitarist som 12-åring, men begynte etterhvert med klassisk sang, akkurat som storebror Didrik. De to deltok sammen i året Melodi Grand Prix med en av de forhåndsutvalgte finalelåtene Out of Air. Sammen gjør de konserter og operaroller over hele landet.

- Opera er det jeg gruer meg til. Det er det eneste stedet jeg har fallhøyde, sier Solli-Tangen.

Hege Øverseen:

Countrysangeren fra Biri kom andre plass i The Voice i 2012. Hun er en artist som leverer med engasjement enten det er med fullt band på festivaler eller intime konserter. Året etter The Voice gav hun ut det kritikerroste debutalbumet You Don’t Know Me. Albumet lå sju uker på VG-Lista. Albumet Goodbye Yellow Roses fra 2018 ble nominert til Spellemannprisen i country-kategorien.

SØLV: Kim Rysstad kom på andreplass i finalen av «Stjernekamp». Reporter: Mathilde Lea. Video: John Terje Pedersen Vis mer

Knut Marius Djupvik:

Djupvik har også starter karrieren i musikkonkurransen The Voice. Han vant konkurransen i 2013. Han siden den gang jobbet som frilansmusiker, og vært med i flere musikaloppsteninger som Chess, Jesus Christ Superstar og Vi elsker ABBA. Som soloartist har han gitt ut egenskrevne låter på minialbumet «Set». Til høsten kommer han med ny musikk, samtidig som han skal være med i «Stjernekamp».

Myra:

Rap-kometen Myra, eller Regina Tucker, ble oppdaget på SoundCloud med låta «Hold an» i 2016. Hun vakte oppsikt med sin uanstrengte og melodiske rapping og sin lekende lyriske stil. Hun ble utropt til det største talentet i norsk rap på mange år. Hun har spilt ble by:larm og hennes låt «Føler meg selv» med Lars Vaular ble Ukens låt på NRK P3 i 2018.

- Jeg kan ikke synge, så jeg er oppriktig nervøs. Jeg prøver å gjøre rappen min til sang, sier hun.

VINNER: Bilal Saab er årets vinner av «Stjernekamp». Reporter: Mathilde Lea. Video: John Terje Pedersen Vis mer

Vegard Bjørsmo:

I fjor ble Bjørsmo håndplukket av Disney for å gi stemme til Kristoff i den samiske versjonen av «Frost», den første Disney-filmen på samisk noensinne. Vegard flyttet hjemmefra som 15-åring for å gå på musikklinja på Alta videregående skole, slik som tidligere Stjernekampdeltakere Bilal og Ella Marie. Han går nå på Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Stjerneskuddet fra Finnmark er nå klar for Stjernekamp.

Anita Hegerland:

Hun er Norges metslegende soloartist på plate gjennom tidene og en av Norges aller største internasjonale stjerner noensinne. Hun ble allemannseie i Norge som åtteåring i 1969, tok Sverige med storm året etter og i 1971 ble hun superstjerne i de tysktalende landene. Hennes stemme er å høre på over 30 millioner solgte plater over hele verden. Anita gjør mellom 100 til 150 små og store årlige konserter i inn og utland. Nå skal hun stå på Stjernekampscenen.

SKAL DELTA: Anita Hegerland er også en av årets deltakere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKAL DELTA: Anita Hegerland er også en av årets deltakere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Odd Einar:

Han blir kalt musikkbransjen best bevarte hemmelighet. Debutalbumet «Mind Your Head» fra 2001 ga ham en Spellemann-nominasjon som best popsolist. Likevel er Odd Einar et relativt ukjent navn for folk flest. Det vil nok forandre seg etter deltakelse i Stjernekamp.

Ingeborg Walther:

20-åring fra Sarpsborg gjorde seg bemerket da hun kom til semifinalen i The Voice i 2017. Hun spilte hovedrollen i Alexander Rybaks forestilling «Trollet og den magiske fela». Ingeborg har også vært gjest i «Beat for Beat» og «Allsang på grensen». Nylig ga hun ut sin først singel «Faded Away». For tiden skriver hun ny musikk og jobber frilans innenfor TV, teater og events.

- Av en eller annen grunn gleder jeg meg til rock. Jeg tror det er en utløpskanal for meg, sier Walther.

LITT AV EN GJENG: Dette er alle deltakerne i årets sesong av «Stjernekamp». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LITT AV EN GJENG: Dette er alle deltakerne i årets sesong av «Stjernekamp». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Alex Rosén:

De fleste kjenner ham kanskje best som Norske talenter dommer, men Rosén har en imponerende musikalsk CV. Han var vokalist i rockebandet Go-Og Gorilla i 1990-1993, gitt ut discoalbumet «In Person» i 1999 som soloartist og albumet «Prewave» med bandet Alex Rosén & The YoungDudes i 2004. Han har medvirket i en rekke NRK-produksjoner på 1990- og 2000-tallet. Han er kjent som entertainer, konferansier og foredragsholder og har et ukentlig radioshow på Radio Rock, «Alex Rosén Show».

- Dette var på høy tid. Jeg har mye å levere i alle sjangere. Jeg er veldig bra på å synge ballader og jeg gleder meg aller mest til opera, sier Rosén.

LES OGSÅ: Filmparet er blitt foreldre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer