­

Dette er årets «Farmen»-gård

Innspillingen av reality-programmet har flyttet fra Halden til Arendal.

NY FARMEN-GÅRD: Programleder Gaute Grøtta Grav er klar for å lede nok en sesong av TV 2s populære reality-konkurranse. Her poserer han foran årets «Farmen»-gård. Foto: Alex Iversen/ TV 2
NY FARMEN-GÅRD: Programleder Gaute Grøtta Grav er klar for å lede nok en sesong av TV 2s populære reality-konkurranse. Her poserer han foran årets «Farmen»-gård. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Foreløpig er det en hemmelighet hvem som skal kjempe for tilværelsen i årets ordinære sesong av «Farmen» - den første etter at kjendisversjonen av programmet ble en enorm seersuksess i vinter.

Torsdag ble det imidlertid avslørt hvor deltakerne skal bo.

Årets «Farmen»-gård er lagt til idylliske skjærgårdsomgivelser i en del av nyopprettede Raet nasjonalpark utenfor Arendal.

- Det er en veldig kompakt gård, så jeg er litt bekymret for at deltakerne får brakkesjuka, sier «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (38) til Dagbladet.

Hovedhuset på gården er et hvitmalt trehus fra 1800-tallet, men resten av gårdsområdet har gjennomgått store forandringer av «Farmen»-produksjonsselskapet Strix.

IDYLLISK: Den nye reality-gården ligger flott til på en flekk av Raet Nasjonalpark. Foto: Alex Iversen/ TV 2
IDYLLISK: Den nye reality-gården ligger flott til på en flekk av Raet Nasjonalpark. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

Skjerpet vakthold

Da fjorårets «Farmen»-sesong ble spilt inn, skjedde det på småbruket Finnsvika i Halden kommune. Gården, som lå like ved svenskegrensa, hadde en ganske skjermet plassering i terrenget.

I år har reality-gårdens beliggenhet imidlertid bydd på visse utfordringer, ifølge Dagbladet.

Det finnes nemlig både en populær badeplass, hyttetomter og turstier like ved gården. Dermed har produksjonen sett seg nødt til å skjerpe vaktholdet, for å unngå at uvedkommende forstyrrer tv-prosjektet.

- Det kan bli et problem når innspillingen starter. Vi er avhengig av samarbeidet med lokalbefolkningen, og må få lov til å være i fred. Det roer seg sikkert når fellesferien er ferdig, forsikrer Grøtta Grav overfor avisen.

BRYGGE: Programleder Gaute avbildet ved gårdens brygge. Foto: Alex Iversen/ TV 2
BRYGGE: Programleder Gaute avbildet ved gårdens brygge. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

Bygger premiehytta

I fjor var det Laila Lochert (41) fra Sortland som vant «Farmen»-oppholdet på Finnsvika, samt både bil og hytte - riktignok i byggesettform, og uten hyttetomt.

Nylig fortalte hun til Seoghør.no at «Farmen»-hytta hennes nå er under oppføring, blant annet etter at hun solgte bilpremien for å finansiere tomta. Samtidig understreket Lochert at hun har fått uvurderlig hjelp fra lokale krefter i hjemtraktene sine:

- Det er en enorm dugnadsvilje i Vesterålen. Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for at jeg får så sinnsykt mye hjelp, sa hun til Seoghør.no, og la til:

- Jeg har lurt på hvorfor jeg er så heldig, hvorfor de vil hjelpe meg, men de synes jeg har gjort en veldig redelig figur på tv. De mener jeg har framsnakket regionen min på en veldig positiv måte.

Året før var det Eilev Bjerkerud som stakk av med seieren etter 11 uker på «Farmen»-gården, som den gang var Løntjernbråtan gård i Eidsvoll.

Gjenbruk av reality-gård

Som kjent var det Leif Einar Lothe, også kjent som «Lothepus», som gikk til topps i den første sesongen av «Farmen kjendis».

Tidligere i sommer begynte innspillingen av den neste sesongen av kjendisutgaven av programmet. Og da flyttet kjendisene inn på en «gammel» reality-gård: Nettopp Finnsvika, der Lochert kunne slippe jubelen løs etter finalen i fjor høst.

I våres fikk Aune Sand og Marianne Aulie sitt andre barn sammen. Nå skal Aune reise fra barna og inn på tv-gården i «Farmen kjendis».Vis mer Vis mer

Blant kjendis-deltakerne i den kommende «Farmen»-sesongen, finner man både kunstner Aune Sand, de såkalte «Jegertvillingene», og artist og «Paradise Hotel»-profil Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

- Dette er utelukkende terapi for meg. Det er en slags virkelighetsflukt, i positiv forstand - en mulighet til å distansere seg fra 2017 og leve i en fantasiverden. Jeg digger det, har Staysman sagt til Seoghør.no om deltakelsen.

LES OGSÅ: Er uenige om bryllupsplanene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer