Dette er årets best kledde

Jan Thomas er sikker i sin sak: Jenny Skavlan og Fredrik Solvang er Norges mest stilsikre kjendiser.

Publisert
Sist oppdatert

Sammen med kjendisstylist Jan Thomas og KK har Se og Hør listet opp 20 kjendiskvinner- og menn som har skilt seg spesielt mye ut når det kommer til antrekk og stil det siste året.

Det er imidlertid bare to som troner øverst på lista, og kaprer tittelen som «årets best kledde mann og kvinne».

ÅRETS BEST KLEDDE: Fredrik Solvang og Jenny Skavlan troner øverst på listen. Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør
ÅRETS BEST KLEDDE: Fredrik Solvang og Jenny Skavlan troner øverst på listen. Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør Vis mer

På førsteplass på listen over Norges best kledde kjendiskvinner i 2020 finner vi selveste sydronning og tv-profil Jenny Skavlan (34). Dette er hennes andre seier, og ifølge Jan Thomas har hun ligget på toppen hver eneste år og er desidert landets best kledde kvinne.

- At de tør

Selv sier hun at det ikke hører hverdagen til med storslåtte fotograferinger med hår, sminke og stylist, selv om man kanskje kunne tro det.

IKKE HVERDAGS: Jenny Skavlan mener hverdagen består av andre ting enn bare glamour. Foto: Truls Qvale
IKKE HVERDAGS: Jenny Skavlan mener hverdagen består av andre ting enn bare glamour. Foto: Truls Qvale Vis mer

- Jeg har jo et mer normalt liv enn andre i motebransjen. Jeg går på kontoret - enten det er hos Tise, Fæbrik eller NRK. Jeg lever ikke et liv i sus og dus hvor jeg hver dag må ta på meg noe stilig. Men jeg lager jo mye klær og klarer å knipse et bilde av det nå og da, men så bærer det tilbake til pulten på kontoret, forteller hun.

Å motta utmerkelser som dette har vært med på å motivere Jenny, og hun forteller at hun synes klær er gøy.

Under Årets best kledde-shooten hadde Jenny Skavlan på seg en fantastisk kreasjon av Kjell Torheim. Vis mer

- Jeg bryr meg ikke om hva som er hot or not. Hvis noen tenker de må kle seg finere fordi de skal møte meg som jobber med klær, så gir jeg altså blanke f i det. Jeg synes det er kjempegøy at folk er seg selv. At de tør. Kanskje de er en pærefasong, men går med klær som egentlig passer til en gulrot - det bryr jeg meg så lite om. Det er uinteressant å snakke om klær på den måten der, sier hun, og legger til at hun heller vil spørre folk hva som har skjedd i livet deres, og hva som har gjort at de kler seg som de gjør.

- Stiler jeg ikke er særlig stolt av

34-åringen troner ikke alene som årets best kledde, men har fått selskap av «Debatten»-programleder Fredrik Solvang (43) på herrenes side.

Han er kanskje oftest å se i dress, skjorte og slips, men ifølge ham selv kunne han på et tidspunkt i livet vunnet et slags NM i poloskjorte. Han har i likhet med de fleste av oss gått gjennom noen moteperioder i livet han helst ville ha vært foruten.

PÅ TOPP: Fredrik Skavlan topper listen som årets best mannlige kledde. Foto: Truls Qvale
PÅ TOPP: Fredrik Skavlan topper listen som årets best mannlige kledde. Foto: Truls Qvale Vis mer

- Jeg hadde en Levi's-periode blant annet. Jeg maste meg til Levi's fra topp til tå. Det var ganske komisk da, men i dag hadde det kanskje passet. Det skulle lite til for at jeg hoppet på en trend. Hadde det fantes, hadde jeg nok på et tidspunkt også vært norgesmester i poloskjorte. Så ja, det er noen stilperioder jeg ikke er særlig stolt av, og takknemlig for at det finnes få bildebevis, sier han.

Om prisen som årets best kledde mann innrømmer Fredrik at det er litt kleint, men en ære.

Jan Thomas synes programlederen er utrolig flink til å kle seg med tanke på rollen han har, og at han er en av få norske menn som har skjønt at klær har sitt eget språk, og at klær kan forsterke et budskap.

AVSLØRER: Fredrik Solvang er alltid beinhard når han leder «Debatten» på NRK, men nå forteller han hva han frykter skal skje under sending og hva som gjør han nervøs. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Slik fant de tilbake til hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer