Aksel og Amalie - Norges nye superpar:

Dette er Aksels nye kjæreste

På nasjonaldagen kunne flere glede seg over nyheten om at Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal er blitt kjærester.

FORELSKET: Friidrettsutøver Amalie Iuel er Aksel Lund Svindals nye kjæreste. Paret bekreftet den hete romansen på hver sin Instagram konto 17. mai. Video: DBTV/NTB Scanpix/Nicolai Aagaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På selveste nasjonaldagen røpet hekkeløper Amalie Iuel (26) og tidligere alpinist Aksel Lund Svindal (37) at de er i et forhold.

De la begge ut et bilde av seg selv festkledde og blide på hver sin Instagram-profil. Siden bekreftet de forholdet til VG.

Inntil videre ønsker paret å holde forholdet privat, og har ikke ønsket å gi noen ytterligere kommentarer. Se og Hør har vært i kontakt med Iuels far og manager, Lars Christian Iuel, som sier at datteren ikke har noe å tilføye på nåværende tidspunkt.

At mange synes nyheten er gledelig er tydelig i sosiale medier. Gratulasjoner og hjerter strømmer på i kommentarfeltene hos dem begge.

RØRT: Det blir tårevått når Aksel Lund Svindal hyller Helene Olafsen under en episode av «Senkveld med Helene og Stian». Vis mer

Norges beste kvinnelige hekkeløper

Svindal har i en årrekke vært et svært kjent og kjært ansikt for nordmenn, både i alpinbakken og på tv-skjermen. Iuel har på sin side briljert som hekkeløper, og tok blant annet norsk rekord i 400 meter hekk under VM i Doha i fjor.

26-åringen er imidlertid ikke et like kjent fjes som kjæresten. Hva gjelder hekkeløp er nok hennes treningskamerat og verdensmester Karsten Warholm (24) et mer kjent navn for de fleste. Men det er liten tvil om at søndagens nyhet nå gjør at flere har fått øynene opp for Norges beste kvinnelige hekkeløper.

Siden desember i fjor har hun vært under klubben IK Tjalve, og hun trenes av Leif Olav Alnes, som i år ble kåret til årets trener under Idrettsgallaen.

26-åringen kommer fra en stor familie og har fire søsken, noe hun tidligere har pratet med Dagbladet om.

- Mange tenker at søsken er ganske like. Så mamma og pappa fikk sjokk da deres tre første barn var så ulike. De skjønte ikke at det var mulig å være så forskjellige når alle vi barna kommer fra samme mor og far, fortalte hun i fjor.

- Og så kom de to siste, som var like ulike fra resten. Alle fem har ulike personligheter med ulike interesser. Samtidig er vi også like på noen områder, påpekte hun.

Glad i musikk

Amalie Iuel er den eneste av søsknene som driver med sport, men hun har fortalt at hele buketten er veldig kreative. Selv liker hun å synge og spille gitar på fritiden.

- Jeg er veldig glad i musikk og sang. Jeg spiller en del gitar, for å koble av litt. Hvis jeg er nervøs eller trist, tar jeg en liten trall på gitaren, så går det stort sett bedre etterpå. Jeg spiller bare bak lukkede dører. Det blir ikke noe låtslipp på meg, sa hun i samme intervju.

Andre ting hun liker å fylle fritiden med er å slappe av med Netflix på skjermen, og å lage mat og eksperimentere på kjøkkenet.

Både hun og Svindal har tidligere fortalt at de ønsker seg familie, og 26-åringen ønsker seg en stor familie slik hun selv kommer fra.

GJENFORENT: Anniken Jørgensen og Anders Gran ble kjærester - igjen - rett før coronaviruset inntraff. Video: Rød Løper/@annijor/Youtube Vis mer

Det blir imidlertid etter karrieren, som på nåværende tidspunkt er på topp. Iuel har heller ingen planer for når hun skal legge opp, og har fortalt Dagbladet at hun kommer til å kjøre på frem til idrettsgleden tar slutt og utviklingen stopper opp.

Den dagen det skjer har hun imidlertid planen klar. Hun vil bli trener, noe hun tidligere har avslørt overfor Dagbladet.

- Jeg jobber for å bli trener. Jeg vil fortsette i idrettsverden etter utøverkarrieren. Jeg tror ikke jeg klarer å trekke meg ut fra idretten, sa hun i fjor.

Lene Orvik deler åpenhjertig om fortiden i sin nye podcast, men når det kommer til kjærlighetslivet sitt i dag, er hun hakket mer hemmelighetsfull. Vis mer

Halvt dansk

26-åringen bodde sine tre første leveår i Danmark ettersom moren hennes er dansk. Familien flyttet imidlertid til Norge da faren hennes fikk ny jobb. Hun har også bodd fire år i USA, hvor hun studerte og trente. Hun ble uteksaminert for tre år siden.

Det var imidlertid ikke gitt at Iuel skulle bli den idrettsstjernen hun er i dag. Som ungt idrettstalent møtte hun nemlig veggen, har hun tidligere fortalt i en artikkel på Norsk Idrettsforbunds sider. Plutselig var hun ikke lenger raskest og best.

- Selvtilliten fikk en knekk og motivasjonen ble borte. Det skjedde akkurat i puberteten – da andre jenter utviklet muskler raskere enn meg. Jeg mistet troen og det var perioder hvor jeg hatet friidretten, fortalte hun i 2017.

Hun fant imidlertid tilbake til treningsgleden med god hjelp fra trenernes og foreldrenes støtte. Med karrieren hun har i dag tyder mye på at det var riktig valg å fortsette.

SPEKULASJONER: Mie Cappelen og Ali Esmael ble kjærester under sitt opphold på «Love Island». Nå har hun lagt ut et bilde som får fansen til å spekulere. Vis mer

LES OGSÅ: Venter sitt andre barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer