Funkygine:

- Dette burde hun ha holdt for seg selv

«Funkygine» kaster seg inn i Botox-debatten.

KRITISK: Blogger og treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand er kritisk til uttalelsene til bloggerkollega Julia Nyland. Foto: Kyle Meyr/Privat
KRITISK: Blogger og treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand er kritisk til uttalelsene til bloggerkollega Julia Nyland. Foto: Kyle Meyr/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok mange som har fått med seg at blogger Julia Nyland (26) delte sitt beste skjønnhetstips i et blogginnlegg i helgen. «Mitt beste skjønnhetstips er å drikke mye vann, samt å starte med Botox tidlig for å forebygge», skrev hun.

Uttalelsen til Nyland har skapt mange kritiske reaksjoner. En av de mest prevalente er tv-profil og tidligere fotballspiller Mads Hansen (35). Hansen delte et innlegg på sin Instagram-profil hvor han kaller Nylands skjønnhetstips «idiotisk og umoralsk». I skrivende stund har innlegget over 50 000 likerklikk.

Det siste året har det vært en aktiv debatt i blogg-Norge rundt skjønnhetspress og kosmetiske inngrep. Debatten har omhandlet det etiske rundt promotering av Botox blant annet. Diverse bloggere har blitt stilt til veggs for å være dårlige forbilder, og kritikken har omhandlet at mange influensere og bloggere burde ta bedre hensyn til leserne sine.

- Dette burde hun ha holdt for seg selv

En av de andre som nå kommenterer utsagnet, er blogger og treningsprofil, Jørgine Massa Vasstrand (30), også kjent som «Funkygine». Hun er blant annet kjent for å promotere et naturlig utseende og at ingen er feilfrie.

- Dette virker som et rop om oppmerksomhet. Kan ikke skjønne at hun er seriøs. Hva mener hun at Botox skal forebygge mot? Alderdom? Det er en veldig spesiell ting å si. Det å få rynker er en naturlig del av det å bli eldre.

ROP OM OPPMERKSOMHET: Treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand mener at dette er et rop om oppmerksomhet. Foto: Kyle Meyr.
ROP OM OPPMERKSOMHET: Treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand mener at dette er et rop om oppmerksomhet. Foto: Kyle Meyr. Vis mer

Videre påpeker treningsbloggeren at Nyland gjerne må bruke Botox så mye hun vil, men at hun ikke forstår hvorfor hun skal tipse andre om at de bør gjøre det samme. Spesielt når man vet at mange av de som leser blogger er unge og lett påvirkelige.

- Jeg håper at de som leser dette ikke lar seg påvirke og er fornuftige nok til å bruke hodet. Dette er en tullete uttalelse som hun burde holdt for seg selv. Dette er så tullete at jeg ikke kan skjønne annet enn at hun gjør det for å få oppmerksomhet.

- Egentlig bør en ikke gi dette oppmerksomhet i det hele tatt og lage en stor kampanje ut av det. Da blir uttalelsen blusset mer opp enn den trenger, og dermed får flere det med seg.

Vasstrand tror at Nyland har skrevet innlegget for å provosere.

- Kroppspress og plastisk kirurgi-debatten har vært et hett tema i det siste. Når man kommer med en slik uttalelse vet man at det skaper oppmerksomhet, og jeg tipper det er formålet: provosere for å bli snakket om. Forhåpentligvis vil de aller fleste synes at dette er både trist og tåpelig, og dermed ikke la seg påvirke til å pumpe ansiktet sitt fullt av noe som helst. Vi blir alle eldre, og vi vil alle få rynker i mindre eller større grad. Ingen grunn til å forebygge en helt naturlig prosess.

- Jeg har ikke tenkt å beklage

- Jeg må få tulle med ting uten at folk skal være så jævlig hårsåre. Jeg har ikke tenkt å beklage for at jeg skrev det i en bisetning på eget innlegg, forklarer Nyland til Se og Hør.

Som et svar til Vasstrand sier Nyland:

- Det med utseendet og Botox er en privatsak. Jørgine gjør det hun vil gjøre og jeg gjør det jeg vil gjøre. Det er ingen som har rett eller galt her, og jeg skjønner godt at folk reagerer når de tror at jeg anbefaler Botox til leserne mine. Det gjør jeg ikke. Det var i hvert fall ikke slik jeg mente det. Det var en kommentar som kanskje var på kanten fra min side, men samtidig så må man ha en komisk distanse til det.

- Både Mads og Jørgine har full rett til å kritisere. Jeg har ikke noe imot noen av dem, og det at de har en annen mening enn meg og at de ikke forstår min side av saken, er helt greit og er deres fulle rett. Sånn er det bare.

TILBUD: Bloggerne svarer på hva som er de rareste forespørslene de har fått fra annonsører. Vis mer

Skrev du innlegget for oppmerksomheten?

- Jeg så ikke for meg at det skulle bli så mye baluba som det ble. Det er et vanlig innlegg som jeg skrev på bloggen min som alle andre innlegg. Hadde jeg hatt behov for å få mer oppmerksomhet rundt dette så hadde jeg delt innlegget flere steder enn jeg gjorde.

Nyland forteller videre at hun ikke angrer på innlegget.

- Jeg forventet ikke at dette skulle bli plukket opp av verken mads eller media. Men, jeg anger jo ikke på at jeg skrev det.

Bloggeren tok Botox for første gang som 18-åring etter å ha fått det anbefalt, men påpeker at hun ikke går ut og anbefaler at andre bør gjøre det samme.

- Jeg kan forstå at folk reagerer negativt til min fremtoning til dette innlegget og at de ikke forstår. Det er helt greit, men da leser de ikke bloggen min. Det har blitt tatt ut av kontekst. Dette var et innlegg på bloggen min som var ment som litt ironi og satt litt på kanten.

Kan du utdype hva du mener med «ironisk/humoristisk»?

- Mange i bloggverdenen har operert seg og gjort mange ulike ting med utseendet, så det var mer en artig måte å skrive noe som de fleste vet, men kanskje ingen tør å si høyt.

Er det slik at du ikke mener at Botox forebygger?

- Ingen kommentar. Jeg orker ikke å snakke om dette på denne måten. Det blir litt dumt. Folk skal få gjøre akkurat det de vil. Folk må ta sine egne valg.

LES OGSÅ: Stjerneparet har kjøpt verdens dyreste leilighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer