Petter Stordalen:

Dette bruker han pengene sine på

Milliardæren letter på sløret rundt pengebruken sin.

PENGEBRUK: I en ny podkastepisode avslører Petter Stordalen hva han bruker pengene sine på. Foto: Fredrik Hagen / NTB
PENGEBRUK: I en ny podkastepisode avslører Petter Stordalen hva han bruker pengene sine på. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Petter Stordalen (58) er blant Norges aller rikeste mennesker, og har uten tvil oppnådd stor suksess som eier av blant annet hotellkjeden Nordic Choice og reisearrangøren Ving.

I følge nettstedet Kapital skal hotellkongen være god for 19 milliarder kroner, og da 58-åringen gjestet den svenske podkasten «Värvet» kunne han røpe hva han åpner pengepungen for.

TABBE: Petter Stordalen blir gjort oppmerksom på en liten detalj VED det nye hotellet hans på Hasle i Oslo som gjør at han bryter ut i latter. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Julie Tran / Signe Stenersen. Vis mer

- Gir meg stor glede

Stordalen har lenge vært interessert i design, og forteller overfor programleder, Kristoffer Triumf, at han kjøpte sin første skinnjakke i en alder av 16.

- Den betalte jeg flere tusen kroner for den gang. Det var utrolig mye. Min far syntes det var komplett idioti. Men jeg gleder meg enormt over den skinnjakken, og den henger fortsatt i garderoben hjemme.

Spoler man frem i tid går mye av pengebruken på andre ting, til tross for at han fortsatt er moteinteressert.

- Jeg har brukt mye penger på å reise, det liker jeg veldig godt. Jeg bruker mye penger på mat og spiser ute mye. Det gir meg stor glede, avslører Stordalen.

Stordalen forteller videre at han tilbringer omtrent like mye tid i Norge som det han gjør i Sverige. Derfor leier han en leilighet i Stockholm, som han i følge Hänt, deler sammen med kjæresten sin Märta Elander Wistén (31).

OM KJÆRESTEN: Denne uken er Petter Stordalen blant gjestene på «Senkveld», og der åpner han opp om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

Hjemme i Norge eier han en eksklusiv sommereiendom i Kristiansand, en hytte og et hus i Oslo.

- Et bedre menneske

Det er ingen tvil om at coronakrisen har fått brutale konsekvenser for norsk næringsliv.

Stordalen røper at han ble svært preget av pandemien, men innrømmer samtidig at han kommer ut på andre siden som et nytt menneske.

- Jeg tror jeg har blitt et bedre menneske. Den gjorde at jeg fant ut hva som er viktig for meg, sier han i podkasten.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Roser kjæresten

Choice-gründeren var tidligere gift med Gunhild Stordalen (42) i ni år, og det gikk en sjokkbølge gjennom landet da de i 2019 skilte lag.

Dermed overrasket det mange at han på åpningen av Villa Copenhagen i fjor sommer viste fram sin nye kjæreste.

Paret tilbrakte den første delen av pandemien sammen, noe som gjorde Stordalen svært godt, ifølge han selv. Da han i vår gjestet «Senkveld» åpnet han opp om hva kjæresten betydde for ham.

- Jeg kan oppsummere med hva Märta betydde for meg i den perioden: jeg begynte å sove godt, spise godt og le godt, og det er faktisk noen av de viktigste tingene for å komme gjennom en krise.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Hotellkongen har i etterkant av skilsmissen beholdt et godt vennskap med Gunhild. Da forholdet mellom Petter og Märta ble kjent, meddelte ekskona at hun var lykkelig på parets vegne.

- Jeg er glad Petter har funnet kjærligheten igjen, det fortjener han. Petter og jeg er for alltid gode venner, og jeg ønsker dem alt godt. Jeg har ikke møtt Märta ennå, men jeg har hørt så mye bra og gleder meg til å bli kjent med henne, sa hun til VG den gang.

LES OGSÅ: Om moren: - Hun får ikke en krone

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer