- Dette blir et sterkt møte med heltemot

Jens Stoltenberg og kong Harald deler ut medaljer til båtheltene fra Utøya 22. juli.

ALVORSTYNGET. Statsminister Jens Stoltenberg, kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon møtte de pårørende og overlevende på Sundvolden Hotel etter tragedien på Utøya rett etter tragedien. Nå hendrer de sammen heltene.  Foto: NTB scanpix
ALVORSTYNGET. Statsminister Jens Stoltenberg, kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon møtte de pårørende og overlevende på Sundvolden Hotel etter tragedien på Utøya rett etter tragedien. Nå hendrer de sammen heltene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: - Jeg ser fram til å hedre heltene fra 22. juli. Vi har tildelt 22 medaljer for edel dåd. Fem i gull, og de andre i sølv. Aldri før har vi gitt så mange denne hedersbevisningen. Den henger høyt, sier Jens Stoltenberg til Seoghør.no.

Medaljen i gull er rangert som den 7. høyeste utmerkelse man kan få i Norge, mens medaljen i sølv er rangert som nr. 13. Terskelen for å dele ut medaljen er meget høy.

Tidligere ble medaljen stort sett blitt utdelt i forbindelse med ulykker til sjøs og redningsinnsats i den forbindelse.

- Alle som hedres var frivillige, mange av dem båtfolket som reddet ungdommer fra Utøya med fare for eget liv. Flere av dem har jeg truffet flere ganger, også på Utvika camping og dette har vært flotte møter, sier Stoltenberg.

- Dette blir et sterkt møte med heltemot, og jeg er glad for å få takke dem personlig, legger han til.

De som får medaljen er:

Medaljen i gull:

Oddvar Hansen, Otto Kristian Løvik, Lill Hege Nilsen, Jørn Øverby og Erik Martinsen Øvergaard.

Medaljen i sølv:

Lise Berit Aronsen, Thomas Cordtsen, Kjersti Buer Dolve, Sjur Harald Dolve, Marcel Gleffe, Bjørn Kasper Ilaug, Allan Søndergaard Jensen, Bjørn Juvet, Terje Bergan Lien, Christer Lillestrøm, Sissel Martinsen, Ole Johan Simonsen, Julien Lucien Bernard Sué og Helge Gjerløw Wettre, André Skeie, Jon Steffensrud og Espen Naumann.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer