- Dette blir en fest!

Tidenes stjernelag i Melodi Grand Prix. Se lista her.

KLAR IGJEN: Christian Ingebrigtsen var med på å skrive låta "Eastern Wind"i fjor. Nå har han skrevet låta "Sweeter Than A Kiss" sammen med Laila Samuelsen, som er klar for MGP 2009. Foto: Carina Opsann, Seher.no
KLAR IGJEN: Christian Ingebrigtsen var med på å skrive låta "Eastern Wind"i fjor. Nå har han skrevet låta "Sweeter Than A Kiss" sammen med Laila Samuelsen, som er klar for MGP 2009. Foto: Carina Opsann, Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tone Damli Aaberge, Surferosa og Christian Ingebrigtsen er blant de mange kjendisene som nå har fått endelig grønt lys til å delta i årets Melodi Grand Prix.

- Vi har aldri hatt en finale med så mange kjente låtskrivere. Dette blir en fest, som jeg gleder meg enormt til, jubler Per Sundnes - som skal lede årets sendinger sammen med Maria Haukaas Storeng - til Seher.no.

Ifølge Sundnes har mange av deltakerlåtene stort potensiale til å gjøre det bra også i den internasjonale finalen i Moskva.

- Vi har mange moderne låter, som viser at vi har fulgt med i timen. Jeg mener vi hadde den beste sangen i Beograd også, men de som var over oss var "best in show".

Han tror Mira Craig fikk mange av dagens populære artister til å innse at Melodi Grand Prix kan gi en positiv PR-effekt.

- Vi tar dette seriøst. Og vi kan ikke love alle finaleplass, men vi kan love dem en fest, sier han.

Tone Damli Aaberge - som har vært med på å skrive teksten til låta "Butterflies" - har tidligere ikke lagt skjul på at Maria Haukaas Storengs suksess med Mira Craig-låta "Hold On Be Strong" i fjorårets finale er en viktig grunn til at hun sendte inn et bidrag.

- Maria gjorde en bra ting (sang Mira Craigs låt, red. anm). I Norge har vi en tendens til å glemme at "MGP" er en låtskriverkonkurranse. Jeg ser ikke på "MGP" som noe negativt. For min del er det en fin måte å få vist meg fram som låtskriver, sa hun i forrige uke til Dagbladet.

Foreløpig er det ikke kjent om Tone eller noen av de andre kjente artistene som har skrevet sanger, selv skal framføre sine bidrag.

Følgende melodier skal konkurrere i en av de tre delfinalene i MGP 2009 som skal avholdes i Kongsvinger 24. januar, i Bodø 31. januar og Grenland 7. februar 2009:

Two of a Kind
Melodi: Trond Andreassen
Tekst: Trond Andreassen og Christian Bloom
Trond Andreassen er kjent som vokalist og låtskriver i rockebandet Ricochets som han dannet sammen med Alexander Kloster-Jensen i 1998. Bandet jobbet raskt opp status som Norges beste liveband, har turnert i Norge, England og Skottland, og gitt ut tre kritikerroste album Slo-mo Suicide (2000), The Ghost Of Our Love (2003), Isolation (2005).

Ride
Tekst og melodi: Marte Wulff
Marte Wulffs debutplate Jacket (2006) fikk mye oppmerksomhet i media, ble spilt på radio og ble nominert til Spellemannsprisen som ”Årets nykommer”. Siden har hun gitt ut Safety Pins(2007), og er blant annet kjent for duetten ”Racing” med Erik Faber som gikk til topps på hitlister i Norge.

Seven Seconds
Tekst og melodi: Simone Larsen
Simone er kjent som vokalist og låtskriver i bandet D`Sound som ble dannet i 1993, debuterte med platen Spice of life (1996), vant Spellemannsprisen for beste popalbum med Beauty Is A Blessing (1998) og har til sammen gitt ut 5 album. I 2005 ga Simone ut sitt første soloalbum Last Days and Nights.Men, men, men!
Tekst og melodi: Hilde Marstrander
Hilde Marstrander er født og vokst opp i Oslo, har vært med på å starte The Rebelettes, deltatt i surfebandet Honey Lulu`s og dannet Chicas del Coro med Hege Austheim i 1998. I 2001 skrev hun”Drive On” som ble en radiohit med Vidar Busk, og hun har skrevet flere låter for bluesbandet Texas Twisters. Hilde Marstrander jobber som redaktør, motejournalist og illustratør.

Do It Again
Tekst og melodi: Hanne Sørvaag og Harry Sommerdahl
Denne duoen har har tidligere skrevet American Idol-låten og Maria Arredondos nr 1. singel i Norge ”Brief and Beautiful” sammen. Hanne Sørevaag har i løpet av kort tid markert seg som internasjonal låtskriver. Foruten å ha skrevet låter for American Idol, markerte hun seg da hun skrev ”Disappear” for No Angels som representerte Tyskland i ESC 2009 i Beograd.

Tricky
Tekst og melodi: Hanne Sørvaag og N2, Niklas Bergwall og Niclas Kings.
Hanne Sørevaag har i løpet av kort tid markert seg som internasjonal låtskriver. Foruten å ha skrevet låter for American Idol, markerte hun seg da hun skrev ”Disappear” for No Angels som representerte Tyskland i ESC 2009 i Beograd.

Find My Girl
Tekst og melodi: Alexander Stenerud
Alexander Stenerud er kjent fra bandet Zuma, dannet i 1995 med Henrik Njaa. Debutalbumet Juno kom 2001, og solgte 18000 eksemplarer. Bandet har hatt flere store radiohiter både fra Juno, og deres andre album Rainboy (2003). Zuma har vært nominert til spellemannsprisen og Hit Awards, og kom til Siste Sjansen i MGP 2008 med låten ”Always Always”.

Fairytail
Tekst og melodi: Alexander Rybak
Alexander Rybak er musiker, komponist og skuespiller. Han har opptrådt med blant annet Arve Tellefsen og Morten Harket. Rybak vant Kjempesjansen på NRK i 2006, og i 2007 hadde han rollen som felespilleren i Oslo Nye Teaters oppsetning av Spelemann på taket. For denne rollen ble han tildelt Heddaprisen for sin innsats.

Sweeter Than A Kiss
Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen og Laila Samuelsen
Laila Samuelsen er kjent som vokalist fra bandet The Tuesdays, og er en profilert låtskriver som har skrevet hits for Alejandro Fuentes, Maria Arrodondo, Venke Knutson og mange flere. Hun har medvirket som låtskriver på over 25 album.

Christian Ingebrigtsen er en av Norges mestselgende artister som medlem av gruppen A1. Gruppen oppnådde internasjonale topplisteplasseringer, og er kjent for hiter som ”Everytime”, ”Caught in The Middle”, ”Take On Me” og ”Summertime Of Our Lives”. Han startet sin solokarriere i 2003.

U Look Good
Melodi: Surferosa og Lars-Erik WestbyTekst: Mariann Thomassen
Surferosa er et norsk pop/rockeband som ble dannet i 2000. De albumdebuterte med Shanghai My Heart (2003), og har siden gitt ut The Force (2005) og The Beat on the Street (2008). Mariann Thomassen er frontfigur i Surferosa. Lars-Erik Westby er produsent og komponist, og har de siste årene jobbet med forskjellige artister som Surferosa, D`Sound og Karen Jo Fields.

Butterflies
Melodi: David Eriksen
Tekst: Tone Damli Aaberge og Mats Lie Skåre
David Eriksen jobber som låtskriver og produsent, og har jobbet med internasjonale artister som Clay Aiken, Lindsay Lohan og Jessica Simpson. I Norge har han blant jobbet med Name, Venke Knutsson og Tone Damli Aaberge. I 2005 var Eriksen Idol-dommer.
Mats Lie Skåre er låtskriver og produsent i Eccentric Music sammen med David Eriksen og Thomas Eriksen.
Tone Damli Aaberge ble kjent da hun kom på en 2.plass i Idol 2005, og har siden gitt ut Bliss (2005) og Sweet Fever (2007).

Har du et kjendistips? Send det til [email protected]!

LES OGSÅ:  Surferosa til Melodi Grand Prix

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer