COMEBACK: Tidligere «Mr. Norway»- vinner Even Birkedal tar opp arven etter den avdøde misse-presidenten Geir Killingland og relanserer skjønnhetskonkurransen «Miss Norway» 27. august. Her er han avbildet under en tidligere konkurranse. Foto: www.ronnysletten.no
COMEBACK: Tidligere «Mr. Norway»- vinner Even Birkedal tar opp arven etter den avdøde misse-presidenten Geir Killingland og relanserer skjønnhetskonkurransen «Miss Norway» 27. august. Her er han avbildet under en tidligere konkurranse. Foto: www.ronnysletten.no Vis mer

- Dette blir en annerledes missekonkurranse

«Miss Norway» gjør comeback - med fokus på miljøvern.

SEHER.NO:  På 80-tallet var de norske skjønnhets-konkurransene «Frøken Norge» og «Miss Norway» arge konkurrenter, men siden 2008 har den sistnevnte konkurransen ligget i dvale, på grunn av dødsfallet til primus motor Geir Killingland.

Nå gjør imidlertid skjønnhetskonkurransen comeback - med en av Killinglands tidligere modeller som ny juryformann.

Even Birkedal (30) - som ble kåret til «Mr. Norway» i 2003 - hevder flere hundre jenter i år har meldt seg på konkurransens nettsider, til tross for at de så langt har brukt lite ressurser på markedsføring.

Etter flere runder med avstemninger på nett og via SMS, står arrangørene igjen med 12 kandidater, som skal kjempe om å være Norges representant i den internasjonale konkurransen «Miss Earth».

Den norske finalen vil bli avholdt i Oslo 27. august.

- Interessen er stor, og det er ingen tvil om at det er plass til denne konkurransen i Norge. Det er også mange andre i bransjen som har lurt på hva som skjer med «Miss Norway», sier han til Seher.no.

Birkedal hevder de ved å delta i «Miss Earth»-konkurransen, ønsker å fornye det norske modellkonseptet.

- Den internasjonale konkurransen er nesten like stor som «Miss Universe» og i tillegg til en sterk miljøprofil, setter sponsorene blant annet av midler til gode formål. Det blir en litt annerledes missekonkurranse, men det er fortsatt en skjønnhetskonkurranse, sier han til Seher.no.

I tillegg til miljøprofilen, innføres også sidekonkurransen «Mrs. Norway», hvor gifte kvinner kan delta.

Birkedal er ikke redd for rivalisering med «Frøken Norge», som ledes av Geir Hamnes.

- Før var det kanskje rivalisering, men nå er forholdet mer preget av kollegial rivalisering. I tillegg er Geirs sønn Daniel Hamnes en god venn av meg, så jeg tror ikke det er noen problemer å eksistere side om side, sier han.

Ønsker lykke til
Geir Hamnes hevder han heller ikke ser på de nye missearrangørene som konkurrenter.

- Jeg ønsker dem lykke til og skal sende dem en blomst på arrangementsdagen hvis jeg husker det. De har sin greie og vi har vår.

Jeg tror ikke det kommer til å bli noe vanskeligere å få tak i jenter til konkurransen. Kanskje kan de også bidra til at missekonkurranser får mer PR generelt, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er årets Frøken Norge-vinnere