Oscar-bråket mellom Will Smith og Chris Rock:

Dette ble ikke vist

Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag skapte enorm oppmerksomhet verden over. Her er det vi vet skjedde etter Smiths raseri.

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oscar-utdelingen i 2022 vil nærmest utelukkende huskes best for Will Smiths (53) slag mot komiker Chris Rock (57).

Under utdelingen natt til mandag skulle Rock presentere beste dokumentarfilm. Da han sto på scenen tok han seg også tid til en vits rettet mot Will Smiths kone, Jada Pinkett Smith (50).

Det resulterte i at noen små sekunder av utdelingen, ble den største snakkisen dagen derpå.

Under utdelingen refererte Rock til Pinkett Smith ved å si at han så frem til se en oppfølger til «G.I. Jane» - en film fra 1997 hvor Demi Moore spiller en snauklipt soldat. med en referanse til Pinkett Smiths barberte hode.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer

Pinkett Smith var i fjor ærlig om at hun lider av den autoimmune sykdommen alopecia, og har hårtap på grunn av sykdommen.

- Jada, jeg elsker det. «G.I Jane 2», kan ikke vente med å se deg, sa Rock fra scenen.

Forbannet

Mens Will Smith tilsynelatende så ut til å ta vitsen med et smil, var det tydelig at kona reagerte. Hun himlet med øynene etter Rock hadde fortalt vitsen. Like etterpå gikk Will Smith på scenen og slo Rock i ansiktet. Da han satt seg ned på plassen sin kom han med en kraftsalve mot Rock.

- Hold min kones navn ut av din jævla munn.

FORKLARTE SEG: Will Smith forklarte i talen sin om hvorfor han slo til komiker Chris Rock. Video: Dagbladet/AP. Vis mer

Etter opptrinnet skal flere i salen ha reagert med sjokk, og det samme så det ut til at Chris Rock gjorde.

- Wow, Will Smith slo dritten ut av meg, sa han fra scenen.

Ifølge LA Times skal Rock ha blitt hørt bak scenen da han sa:

- Jeg ble akkurat slått i ansiktet av Muhammad Ali og fikk ikke en skramme, sa Rock med henvisning til at Smith spilte den kjente bokseren i filmen fra 2001.

Smith fikk i etterkant trøst av skuespilleren Bradley Cooper, og han og kona ble sett mens de pratet med skuespiller Denzel Washington.

SETT AV MILLIONER: Filmstjerna Will Smith og artist Jason Derulo delte en video på Instagram, men fansen var usikre på om den var ekte eller bare en spøk. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

- Tolererer ikke vold

En talsperson for politiet i Los Angeles uttalte i etterkant at de ikke etterforsker hendelsen, og at Rock da må levere en anmeldelse for at det skal bli startet etterforskning.

Rock skal ikke ha ønsket å anmelde Smith, ifølge Variety.

Etter hendelsen kom også Oscar-akademiet med en uttalelse på Twitter.

«Akademiet tolerer ikke vold av noen form», skrev akademiet.

Kort tid etter hendelsen, mottok Smith prisen for beste mannlige skuespiller. Under takketalen beklaget skuespilleren for oppførselen sin.

- Jeg vet at når du gjør det vi gjør, må du finne deg i å bli overfalt og folk som snakker stygt om deg, du må finne deg selv i folk som ikke respekterer deg, og du må smile og late som det er greit, sa han blant annet.

- ABSURD: «Verdens verste menneske» ankom den røde løperen i Hollywood før nattas Oscar-utdeling. Video: AP Vis mer

Hylles og kritiseres

Etter utdelingen var Smith til stede ved etterfesten med sønnene Trey og Jaden, datteren Willow og sin kone mens de smilte for fotografer, og poserte med prisen på den røde løperen.

Han ble også observert dansende ved etterfesten.

Mandag kom sønnen Jaden Smith (23) med en uttalelse på Twitter etter den mye omtalte hendelsen som fant sted under utdelingen.

«Og det er slik vi gjør det», skrev kjendissønnen.

Det er foreløpig uvisst nøyaktig hva disse ordene er rettet mot, men reaksjonene på posten dreier seg i all hovedsak om Oscar-bråket.

Den amerikanske komikeren Tiffany Haddish (42), som også er venninnen til Jada Pinkett Smith (50), var blant dem som valget å kommentere den sjokkerende hendelsen.

Hun skal riktignok ha funnet det kontroversielle øyeblikket «vakkert».

TÅREVÅTT: Jada Smith møtte Will Smiths ekskone, Sheree Fletcher, for en samtale om hvordan det var da hun datet Will mens han og Sheree fortsatt var gift. Video: Red Table Talk via CNN Vis mer

- Da jeg så en svart mann stå opp for sin kone. Det betydde så mye for meg, uttalte Haddish overfor People, og fortsatte:

- Som en kvinne, som har vært ubeskyttet, så hører man noen si: «Hold navnet til kona ute av munnen din, la min kone være», det er det mannen din skal gjøre, ikke sant? Beskytte deg.

Andre på Twitter er derimot ikke like begeistret for hendelsen:

Spekulasjoner om det var planlagt

Det har i ettertid vært flere spekulasjoner om hendelsen var planlagt, men Variety skriver at det ser ut som at det som skjedde ikke var en spøk.

Ifølge en Twitter-melding fra redaktør i Variety, Ramin Setoodeh, skal opptrinnet ikke ha vært planlagt, og at det ikke skjedde under prøvene dagen før. Variety skriver videre at Smiths agent skal ha snakket med han under reklamepausen.

Det samme skal Oscar-produsent Will Packer ha gjort.

Mandag kveld norsk tid ble det klart at Oscar-akademiet vil starte en formell granskning av hendelsen.

- Akademiet fordømmer handlingene til Smith under gårsdagens show. Vi har offisielt startet en formell granskning av hendelsen og vil vurdere videre handlinger og konsekvenser i henhold til våre retningslinjer og lovene i California, skrev de i en uttalelse.

- ABSURD: «Verdens verste menneske» ankom den røde løperen i Hollywood i anledning Oscar-utdelingen. Video: AP Vis mer

Kort tid senere delte Smith et Instagram-innlegg hvor han beklaget oppførselen sin.

«Jeg angrer dypt på at oppførselen min har tilsmusset det som ellers har vært en fantastisk reise for oss alle», var blant det han skrev.

LES OGSÅ: Ga tilbake BH: - Samlet inn mye penger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer