SJOKK-BOARDREKLAME: Isabelle Caro ble selve symbolet på anoreksi i modellbransjen, da hun stilte opp i denne kampanjen i 2007. Foto: Stella Pictures
SJOKK-BOARDREKLAME: Isabelle Caro ble selve symbolet på anoreksi i modellbransjen, da hun stilte opp i denne kampanjen i 2007. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Dette ble for sterkt for meg

Den avdøde modellen trigget den tidligere «Ungkaren»-deltageren til å bli enda tynnere. Det er såvidt hun orker å snakke om det.

Publisert
SEHER.NO: I slutten av desember kom nyheten om at den utmagrede modellen Isabelle Caro har gått bort, bare 28 år gammel. Caro sjokkerte verden for tre år siden da hun - splitter naken - ga anoreksi et ansikt på gigantiske reklameplakater.

Den syltynne modellen døde 17. november, selv om nyheten først ble kjent ganske nylig. Ifølge den sveitsiske nettsiden 20min.ch sier venner av Caro at hun i høst fikk lungebetennelse og ble svært dårlig. Den unge jenta hadde i tillegg sultet seg hele året, og hadde med det liten motstandskraft da sykdommen ség inn over henne.

Tirsdag skrev Seher.no om den tidligere «Ungkaren 20 vs. 40»-deltageren Katinka Hellan, som lenge har slitt med spiseforstyrrelser, og som mandag denne uka lot seg legge inn på et kompetansesenter i Trøndelag på ubestemt tid for å bekjempe sykdommen. Til Seher.no legger Hellan ikke skjul på at hun lot seg sjokkere av Isabelle Caros dødsfall.

- For min del har Isabelle vært en «tynnspirasjon». Det vil si en person som har trigget meg med sine bilder til at jeg skulle bli tynnere, forteller Katinka, som understreker at dette var tidligere i livet.

Isabelle Caro fortalte for noen år siden at det var hennes mor som ga henne et anstrengt forhold til mat. Moren skal ha hatt angst for at datteren skulle vokse seg stor. Isabelle fikk derfor minimalt med mat. Så langt gikk det at hun daglig ble målt og veid av moren.

- Jeg synes det er forferdlig synd at en så ung jente går bort. I hvert fall nå som jeg leste hennes bakgrunn med moren hennes og så videre. Hun hadde en forferdelig oppvekst. Det er kjempetrist, mener Katinka Hellan, som selv raskt skjønte hun ville og burde holde avstand til slike bilder og mennesker.

- Derfor valgte jeg å ikke hverken poste noe om saken på bloggen min eller å tenke gjennom det hele. Dette blir for sterkt, sier hun.

23-åringen håper gjennom sin egen innleggelse å bli kvitt anoreksiaen for godt.

- Jeg tar en dag av gangen, men som noen sa til meg er dette er starten på et nytt og bedre liv. En lengsel etter et trygt, godt og herlig liv har vært der lenge, men nå har reisen min startet, uttalte hun tirsdag til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Innlagt for å bli kvitt spiseforstyrrelsene  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer