Dette ble for mye for Obama

Lekkede e-poster viser at Ariana Grandes donut-skandale stakk kjepper i hjulene for artisten. Se video!

Artisten Ariana Grande har hatt en stor karriere. Med låter som «Problem», «Break Free» og «Love Me Harder» har 23-åringen blitt en internasjonal superstjerne.

I fjor klarte derimot stjerna å pådra seg en rekke såkalte «haters», da hun ble fanget på et overvåkningskamera. 23-åringen slikket en donut på et bakeri og erklærte at hun «hater USA». Amerikanske tabloider var raske med å døpe hendelsen «donut-gate».

Nå kommer det fram at hendelsen ikke bare gikk ut over stjernas rykte. Det kan også ha kostet henne en av de viktigste spillejobbene en artist kan få - å spille i Det hvite hus.

I en rekke e-poster som Wikileaks nå har sendt ut, kommer det fram at hendelsen stoppet Grandes invitasjon.

Se video av Ariana Grandes donut-stunt øverst i saken!

Ble for mye

Det var Gawker som først omtalte saken. Fredag lakk Wikileaks over 19 000 e-poster fra Demokratenes landsstyre (DNC). Mailene kommer fra flere av de viktigste figurene innenfor styret, og tar opp flere temaer omhandlende partiets politikk.

Likevel er det ikke bare politikk mailene tar for seg. I en mailkorrespondanse fra september i fjor blir det diskutert hvorvidt Ariana Grande skal inviteres til å spille i Det hvite hus.

Saken fortsetter under bildet.

ÆREFYLT OPPDRAG: Flere kjente artister har spilt i Det hvite hus mens Barack Obama har vært president, deriblant Aretha Franklin, Bruno Mars, Sheryl Crow, Katy Perry og Janelle Monae. Foto: Epa
ÆREFYLT OPPDRAG: Flere kjente artister har spilt i Det hvite hus mens Barack Obama har vært president, deriblant Aretha Franklin, Bruno Mars, Sheryl Crow, Katy Perry og Janelle Monae. Foto: Epa Vis mer

En styreformann i DNCs finanskomité spurte om ikke noen kunne gjøre en bakgrunnsjekk på 23-åringen, og se om hun egnet seg for å besøke den historiske bygningen i Washington D.C.

Mailene viser at en detaljert bakgrunnsjekk ble gjort på artisten, som viste at hun blant annet ikke har noe kriminelt rulleblad.

Da kom også saken om «donut-gate» fram.

«Hun ble fanget på video mens hun slikket andre menneskers donuts, mens hun sa at hun hatet USA. En republikansk kongressmann brukte videoen og sa at det var dobbeltmoralsk av liberale å ikke være sur på dette, men på Trump som kritiserer meksikanere», heter det blant annet i en av mailene.

Da måtte en av de ansatte ved det hvite hus svare den forhåpningsfulle DNC-arbeideren, som ønsket Grande til Det hvite hus:

- Niks. Beklager, heter det i mailen.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE: Ariana Grande fotografert på Billboard Music Awards i Las Vegas i mai.  Foto: Rex Features
STJERNE: Ariana Grande fotografert på Billboard Music Awards i Las Vegas i mai. Foto: Rex Features Vis mer

Trodde hun skulle dø

23-åringen starta karrieren sin hos barnekanalen Nickelodeon i serien «Victorious», som karakteren Cat Valentine.

I 2013 kom imidlertid debutalbumet, og artisten har nå totalt gitt ut tre soloalbum og vært på tre store turneer. Hun har dessuten åpnet konserter for blant andre Justin Bieber.

Livet på scenen er likevel ikke alltid like lett. Under et intervju tidligere i år fortalte stjerna at hun trodde det skulle gå fryktelig galt under en opptreden i fjor.

- Du vet disse trampoline-boksene, der folk «popper» opp på scenen? Vel, jeg sto klar på planken som skulle skyve meg opp, men så knakk den, fortalte 23-åringen og fortsatte:

- Jeg kunne ha dødd. Jeg pleier vanligvis å overdrive, men nå er jeg helt ærlig. Jeg var livredd.

Grande slapp heldigvis unna med skrekken. Da planken knakk, fikk popstjerna hjelp til å komme seg ut av den såkalte trampoline-boksen - før effekten ble utløst.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Nekter fansen å spille Pokémon GO