TARMSKYLLING: I Thailand er Dag Otto på tarmskylling. Det ble det ikke plass til i programmet «På tur med Dag Otto». Før nå. Video: TV 2 Vis mer

«På tur med Dag Otto»:

Dette ble for mye for Dag Otto

Den tidligere syklisten klarte ikke å holde tilbake banningen, da han ble tarmskyllet for første gang. 

Publisert

I hele høst har tv-seere fulgt Dag Otto Lauritzen (60) og Kristian Ødegård (42) på tur gjennom hele verden, i TV 2-programmet «På tur med Dag Otto».

Duoen har vært i blant annet Asia og USA, for å leve ut den tidligere proffsyklistens barndomsdrømmer.

Gjennom turene har de fått belage seg på alt fra testikkel-spising til en lettkledd fotoseanse, og minnene sitter fortsatt sterkt i de to bestekameratene.

I onsdagens program oppsummeres sesongen, og klipp som tidligere ikke har fått bli med i de fullstendige programmene dukker opp. Lauritzen og Ødegård ser klippene sammen, og kommenterer underveis.

Skyllet tarmen

- En av tingene som vi ikke fikk plass til programmet, var da Dag Otto ville at vi skulle rense oss selv innvendig og foreta en tarmskylling, sier Ødegård.

- Heldigvis fikk vi ikke plass til det, men du har fått skvist det inn nå, sier Lauritzen og ser på kameraten.

Under et besøk i Thailand bestemte nemlig den spreke 60-åringen seg for å gjennomføre en tarmskylling. Prosessen innebærer at vann føres opp i tarmen via endetarmsåpningen, og at «rester» skylles ut igjen.

LATTEMILD: Kristian Ødegård klarer ikke å holde latteren borte når Dag Otto ligger på benken for tarmskylling. Foto: TV 2 
LATTEMILD: Kristian Ødegård klarer ikke å holde latteren borte når Dag Otto ligger på benken for tarmskylling. Foto: TV 2  Vis mer

Tarmskylling har ifølge Forskning.no ingen klinisk effekt, og flere leger og forskere er kritiske til behandlingen.

Lauritzen legger seg likevel ned på bordet på klinikken, og gjør seg klar til behandlingen.

- Jeg har jo faktisk lest at Morten Harket gjør det her, og han ser jo fortsatt ung og sprek ut. Så kanskje det har noe for seg, sier sørlendingen.

Han spiser likevel fort ordene sine, og banningen startet i det tuben føres opp bak. Dette fører til latter på både klinikken og hos gutta, som ser klippet igjen.

Saken fortsetter under bildet.

GODE KOLLEGER: Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen. Foto: Se og Hør
GODE KOLLEGER: Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen. Foto: Se og Hør Vis mer

Til Dagbladet forteller Lauritzen at det var en annerledes opplevelse.

- Det var jo endel av prosessen med å rense oss selv, og tømme hodet. Jeg har jo lest litt om det, og om flere andre som har gjort det. Det føltes merkelig og det var helt okey, men jeg tror ikke jeg kommer til å fortsette med det, forteller Lauritzen lattermild.

Mange høydepunkter

I løpet av høsten har han og makker Ødegård opplevd litt av hvert i programmet sitt. Men det største høydepunktet var turen til Amazonas, mener Lauritzen.

- Den turen var viktig fordi vi satte fokus på noe som vanligvis ikke vises i media eller på TV. Vi hører jo for det meste om krig og elendighet, men der møtte vi jo indianere som blir utryddet fra sine områder, uten at folk helt er klar over det. Det var en ekstrem opplevelse langt ute i jungelen.

Imidlertid har han også gode minner fra Los Angeles, der duoen spilte inn låta «Never Too Late».

- Jeg er spesielt stolt over det klippet når jeg skal være popstjerne. Sluttresultatet ble ikke så galt, avslutter Lauritzen.

Brannmann-kritikk

Da Lauritzen og Ødegård prøvde seg som brannmenn sammen med Henrik Thodesen (36) og Odd-Magnus Williamson (36) tidligere i høst, opplevde programmet imidlertid å få kritikk.

I episoden poserte firkløveret nemlig som «sexy brannmenn» for en god sak.

I etterkant ble både «På tur med Dag Otto» og TVNorge-programmet «Norges beste brannmann» kritisert av Arnt E. Folvik, som er informasjonsrådgiver i Vestfold interkommunale brannvesen.

- Når to tv-program på rappen bidrar til å underbygge en stereotypisk oppfatning om at brannkonstabler alltid kler av seg, så blir jeg bekymra. Jo mer yrket bygges opp under kropp og nakenhet, jo flere støter vi fra oss, sa Folvik til Dagbladet.

UTFORDRER SEG SELV: Dag Otto har flere ganger utfordret seg selv på TV, og har blant annet vært med i «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth, Se og Hør.
UTFORDRER SEG SELV: Dag Otto har flere ganger utfordret seg selv på TV, og har blant annet vært med i «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth, Se og Hør. Vis mer

- Dette er et humorprogram, og det ble derfor tatt et redaksjonelt valg om å lage kalender med de fire kjendisene, som en morsom avslutning på episoden, sa pressekontakt i TV 2, Unn Grethe Berge, til Dagbladet om kritikken.

- En ganske åpen bok

De to TV-profilene ble kjent under produksjonen av «Skal vi danse» i 2007, da Ødegård var programleder, mens Lauritzen var deltaker.

I ettertid har de gjort suksess i TV 2-programmene «På hjul med Dag Otto» og «Huskestue». Privat har de også utviklet et nært vennskap.

– Dag Otto er en ganske åpen bok. Han har ikke så mange skjulte eller negative sider. Han er jo som regel alltid veldig glad og til stede med det vi driver med, har Kristian Ødegård sagt til Seoghør.no om den tidligere syklisten.

Siste episode av «På tur med Dag Otto» går på TV 2 klokka 20:00 i kveld.

LES OGSÅ: - Vi oppførte oss som om vi var 13 år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer