BLEKK-PYNT: Flere av årets «Farmen»-deltakere har tatoveringer, men hva er historiene bak? Her med Camilla Cox Barfot, Geir Magne Haukås og Karianne Amlie Wahlstrøm. Foto: Alex Iversen, Privat, TV 2
BLEKK-PYNT: Flere av årets «Farmen»-deltakere har tatoveringer, men hva er historiene bak? Her med Camilla Cox Barfot, Geir Magne Haukås og Karianne Amlie Wahlstrøm. Foto: Alex Iversen, Privat, TV 2 Vis mer

Dette betyr «Farmen»-stjernenes tatoveringer

Fotball, avdøde slektninger og livsmotto.

Publisert

Tatoveringer er for lengst blitt allemannseie, og flere hundre tusen nordmenn omfavner den permanente kroppskunsten.

Også på «Farmen» er et tatovert utvalg av befolkningen representert. Deltakere som Eunike Hoksrød (39), Camilla Cox Barfot (31), Tom Evensen (41) og Geir Magne Haukås (47) har alle sørget for å skaffe seg blekk på kroppen, i diverse fasonger, størrelser og motiv.

Men hva betyr egentlig tatoveringene deltakerne viser fram i tv-ruta? Finnes det noen historier bak?

TILHENGER AV BUDDHISMEN: Karianne Amlie Wahlstrøm har vist fra sirkel-tatoveringen sin flere ganger på «Farmen». Foto: TV 2
TILHENGER AV BUDDHISMEN: Karianne Amlie Wahlstrøm har vist fra sirkel-tatoveringen sin flere ganger på «Farmen». Foto: TV 2 Vis mer

- Hadde ikke tatt den i dag

Mange tv-seere har kanskje lagt merke til den hestesko-liknende tatoveringen på venstrearmen til 26 år gamle Karianne Amlie Wahlstrøm, som røyk ut av programmet forrige søndag.

Overfor Se og Hør forklarer hun at tatoveringen egentlig er en såkalt enso-sirkel, et symbol som populært forbindes med buddhisme.

- Sirkelen har to ender, og symboliserer at alt har en start og en slutt. Også er det er lite tomrom der, som peker på at det finnes ting i livet man ikke alltid forstår. For meg handler tatoveringen også om å være til stede, og leve i nuet. Jeg tok den for to år siden, forteller Wahlstrøm, som også har tatovert «Grateful» på den ene fingeren.

- Den er en påminnelse om at jeg skal være takknemlig for det jeg har, sier hun.

TAKKNEMLIG: - Jeg har fylt på blekk flere ganger, for den blir fort slitt, forteller Wahlstrøm. Foto: Privat
TAKKNEMLIG: - Jeg har fylt på blekk flere ganger, for den blir fort slitt, forteller Wahlstrøm. Foto: Privat Vis mer

Wahlstrøm har for øvrig en tredje tatovering - men den fikk tv-seerne aldri se.

- Haha, jeg har en liten blomst over trusekanten. Jeg tok den da jeg var 15 år, fordi jeg tenkte at det var kult. Jeg hadde nok ikke tatt den i dag, men den er heldigvis veldig uskyldig, så det gjør ingenting at den er der, forklarer 26-åringen.

- Drømte om å være en alv

Eunike Hoksrød (39), som fortsatt er blant de gjenværende deltakerne på tv-gården, har pyntet hele venstrearmen med blekk. 39-åringen har totalt tre tatoveringer, som henger sammen i en såkalt «sleeve».

- Jeg har blomster, en mandala (en sanskrit som betyr sirkel) og en alv som rir på en frosk, forteller Hoksrød til Dagbladet.

HELARM: Eunike Hoksrød har valgt å fylle hele armen med blekk. Foto: Alex Iversen / TV 2
HELARM: Eunike Hoksrød har valgt å fylle hele armen med blekk. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Tatoveringene har forskjellige betydninger. Blomstene har tønsberkvinnen fordi hun er gartner av yrke, mens mandalaen fristet på grunn av mønsteret. Frosken og alven betyr derimot noe helt spesielt for «Farmen»-deltakeren.

- Frosken og alven er det broren min som har tegnet. Jeg er over gjennomsnittet glad i frosker, og da jeg var liten drømte jeg alltid om å være en alv, sier hun.

Designet sin egen

Tom Evensen (42) var i godt voksen alder da han tok sin første, og foreløpig eneste tatovering. Tatoveringen, som befinner seg på skulderen, fikk han i bryllupsgave av kona for noen år tilbake.

TROFAST SUPPORTER: Tom Evensen (42) sliter hvis han én dag bestemmer seg for å heie på et annet lag. Foto: Privat
TROFAST SUPPORTER: Tom Evensen (42) sliter hvis han én dag bestemmer seg for å heie på et annet lag. Foto: Privat Vis mer

Da var det ingen tvil om hva Evensen, som er ihuga Liverpool-supporter, skulle ta.

- Tatoveringen min er veldig fotball- og Liverpool-relatert. Det er mange forskjellige symboler i den, sier han.

Realitydeltakeren forteller om fuglen i midten, en «liver bird», som er fotballklubbens offisielle symbol. Han har også en stjerne for hver seier i den gjevesten Europacupen, en flamme og sitatet «justice for the 96», som minnes de døde i Hillsborough-tragedien.

Tatoveringens design står Evensen selv bak. Etter «Farmen» har han blitt kontaktet av flere tv-seere, trolig andre Liverpool-supportere, som har ønsket å kopiere den.

- Men jeg vil ha den for meg selv, konstaterer 42-åringen, og legger til:

- Jeg er glad for at jeg ventet med å ta tatovering til jeg ble voksen. Hadde jeg gjort det da jeg var 19 år, hadde den sikkert vært kjempestor - og jeg hadde angret. Den jeg har nå er også stor, men fortsatt veldig anonym.

Familietragedie

Camilla Cox Barfot (31) har en rekke tatoveringer på armene. Flere av dem har stor personlig betydning for trønderen.

- Jeg har blant annet et kart av Mellom-Amerika, Trinidad og Tabago. Der ble bestefaren min, som var sjømann, knivstukket og drept. Dette skjedde lenge før jeg ble født, men jeg synes dette er en fin måte å hedre ham på, forteller Barfot.

FAMILIEKJÆR: Camilla Cox Barfots tatoveringer har alle personlig betydning. Foto: Alex Iversen / TV 2
FAMILIEKJÆR: Camilla Cox Barfots tatoveringer har alle personlig betydning. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen»-deltakeren har også tatovert en båt, til ære for sin far som også var sjømann. Ved siden av har hun en motorsykkel med to soldater, som er for mora:

- Hun er ei ekte Harly Davidson-berte, og har sin egen jenteklubb med skinnvester og greier. Jeg har en kul familie, sier 31-åringen, som også har bestemoras eplekakeoppskrift i blekk.

- Det er hennes egen håndskrift, faktisk. Verdens beste eplekake!

Hund + kors

Også Geir Magne Haukås (47) har valgt å fylle begge armene med blekk. Den omdiskuterte realitydeltakeren har én tatovering på hver skulder, den ene noe eldre enn den andre.

- Jeg eide en rottweiler på 90-tallet, og den er tatovert på høyre side. Hunden er selve symbolet på kraft, hengivenhet og lojalitet. Jeg var veldig glad i den hunden, forteller Haukås.

KRISTEN TRO: - Jeg ville skape en forbindelse mellom meg selv og det som er høyere, sier Haukås. Foto: Privat
KRISTEN TRO: - Jeg ville skape en forbindelse mellom meg selv og det som er høyere, sier Haukås. Foto: Privat Vis mer
KJÆLEDYR: Geir Magne Haukås har rottweileren sin på høyre skulder. Foto: Privat
KJÆLEDYR: Geir Magne Haukås har rottweileren sin på høyre skulder. Foto: Privat Vis mer

På bakgrunn av sin kristne tro har 47-åringen valgt å forevige den andre skulderen med et mer religiøst motiv.

- Den ble tatt etter en lang vurdering i Barcelona i 2015. Jeg ville skape en forbindelse mellom meg og det som er høyere enn meg selv. Her handler symbolikken om hendene som griper korset, og at vi kommuniserer gjennom kraften. Tatoveringen gir meg styrke, sier han.

Finnmarkingen Line Suomalainen (55), som var den første til å ryke ut av årets «Farmen», er kunster av yrke - og har selv tegnet tatoveringen hun har på underarmen.

HESTEJENTE: Line Suomalainen (55) har tegnet sin egen tatovering. Her får hun en klem av Camilla Cox Barfot (31). Foto: Alex Iversen / TV 2
HESTEJENTE: Line Suomalainen (55) har tegnet sin egen tatovering. Her får hun en klem av Camilla Cox Barfot (31). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det er to hester som steiler mot hverandre. Jeg tok den etter å ha blitt utfordret av ungene mine på ferie i Bulgaria - de mente at jeg var en «altfor gammel kjerring» til å gjøre noe sånt. Da våknet det en liten jævel i meg, forteller Suomalainen, og legger til:

- Det er ikke en tilfeldig tatovering, jeg er veldig glad i hester. Friheten er å sette seg på en hesterygg!

LES OGSÅ: Slår tilbake mot «Farmen»-krangel

«FARMEN»-KRISTIAN: «Farmen»-Kristian synger og forteller. Video: Nina Hansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer