DRØMMER OM BARN: Å adoptere et barn til Norge er vanskelig, og et homofilt ektepar møter enda større hindringer.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
DRØMMER OM BARN: Å adoptere et barn til Norge er vanskelig, og et homofilt ektepar møter enda større hindringer. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Dette aksepterer jeg ikke

Christopher Mørch Husby har fått nok av avisskriveriene.

SEHER.NO: Mandag skrev VG at kjendisstylist Jan Thomas (43) og ektemannen Christopher Mørch Husby (20) planla å kjøpe egg fra en vakker modell for å få barn.

Babyplanen skapte sterke reaksjoner, men i tirsdagens VG forklarte kjendisstylisten at han brukte feil ord da han fortalte om planene. 43-åringen understreket da at ekteparet på ingen måte har planer om å finne en supermodellmor, men kun ønsker å velge den surrogatmoren som er best for ekteparet.

- Noe Hitler drev med
I tirsdagens VG uttalte professor i barne- og unges psykiske helse, Willy-Tore Mørch, seg om påstanden om at Jan Thomas og ektemannen vil kjøpe egg fra en vakker modell, og professoren raste over kjendisstylistens angivelige babyplan.

- Dette er rasehygiene. Å velge ut gode gener for å dyrke frem et bestemt utseende og bestemte egenskaper var noe Hitler drev med i sin tid. Dette trodde jeg vi var ferdige med, sa professoren til VG.

I tillegg sto 2. nestleder i KrF, Inger Lise Hansen, modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models og lederen for Stortingets familie- og kulturkomité, Gunn Karin Gjul (Ap) fram og reagerte på fokuset på utseendet.

- Nok er nok
Nå tar Christopher Mørch Husby bladet fra munnen på bloggen sin, og sier at han ikke aksepterer å bli sammenlignet med Hitler.

"Når vi leser at vi blir sammelignet med Hitler og at alt vi ønsker er at en vakker modell skal legge egg for oss, må jeg få lov til å si at nok er nok. Dette hadde ingen andre akseptert og det gjør heller ikke jeg." skriver 20-åringen.


Han reagerer på språkbruken til professoren.

"Willy-Tore Mørch har jo helt sikkert bare kommentert det han over telefonen har fått servert, om han ikke selv fikk med seg VG dagen før, men det som overrasker meg er språkbruken. Man velger ikke gener, man dyrker ikke frem egenskaper og det å på en måte sammenligne oss med Hitler er ikke bare å undervurdere vår intelligens da det kan umulig bidra til at Willy-Tore Mørch selv blir plassert i "skuffen med de skarpe knivene."

Les hele innlegget på bloggen til Christopher her (ekstern lenke).

Christopher benytter også anledningen til å rette opp i eventuelle misforståelser til de som ikke har fått med seg at paret faktisk ikke ønsker seg en seg en "modellbaby". Han skriver blant annet at paret ikke har lagt adopsjonsplanene på is, men at de vurderer å besøke en befruktningsklinikk.

"Per i dag vet vi veldig lite om hvordan dette fungerer. Det handler ikke om å finne den moren som estetisk er vakrest. Hvor ordet modellmamma kom inn er jeg usikker på, så for å være veldig konkret går vel prosessen ut på at man undersøker kvinnene som bidrar i prosessen. Dette er jo ingen modellmammafarm. Det går jeg utifra at alle forstår. Vi snakker om et barn her. Her handler det om å se på historikk for å finne den moren som på flere måter passer Jan og meg best."

Gjorde ikke sitatsjekk

Videre skriver Christopher at de tirsdag våknet til et "helvete av et styr", og at ettersom ekteparet ikke hadde gjort sitatsjekk etter VG-intervjuet, kom det som en overraskelse å plutselig bli sammenlignet med Hitler av en professor.

"Vi får sitatsjekk på alt vi gjør, men denne gangen trodde vi helt ærlig ikke at det var nødvendig. Tror dere virkelig vi hadde latt saken stå som den stod? Og om vi så faktisk hadde vært så gale som vi ble fremstilt ville vi fortsatt ikke sendt dette ut til hele Norge."

Nå ønsker 20-åringen å ikke fokusere på negativiteten, og trøster seg med at det nok neste gang er noen andre det stormer rundt.

Jan Thomas og Christopher har undersøkt mulighetene om å adoptere barn siden i fjor, men har slitt siden Norge ikke har noe samarbeid med land som tillater adopsjon for homofile. I tillegg er Jan Thomas snart for gammel til å adoptere, mens kjæresten hans er for ung.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ:
Tone takker - Charlotte kritisk