DETEKTIV: Svein André spiller rollen som detektiv Robert Bogerud, og flere kjente skuespillere er med i filmen. Den har kinopremiere i oktober. Foto: Friland Film
DETEKTIV: Svein André spiller rollen som detektiv Robert Bogerud, og flere kjente skuespillere er med i filmen. Den har kinopremiere i oktober. Foto: Friland FilmVis mer

«Detektiv Downs» hadde personlig trener

Svein André Hofsø er landets kommende filmstjerne, og han er verdens første hovedrolleinnehaver med Downs syndrom!

SEOGHØR.NO: Svein André Hofsø (34) fra Sandefjord kan knapt vente til «Detektiv Downs» har premiere på kino i oktober. Det blir verdens første film hvor hovedrolleinnehaveren har Downs syndrom!

- Jeg gleder meg veldig, og jeg synes det er veldig bra at vi med Downs syndrom også kan spille hovedrolle i en film, sier Svein Andrè til Se og Hør.

I filmen spiller Svein Andrè rollen som privatdetektiv Robert Bogerud, og som filmens tittel tilsier, har detektiven Downs syndrom. Han sliter med å få oppdrag på grunn av syndromet, men i filmen løsner det hele.

Gikk ned ti kilo.
Seoghør.no møtte den kommende filmstjernen på Norsk Filminstitutts pressedag for den kommende filmhøsten på kino. Her kom det frem at Svein André begynte foreberedelsene tidlig til den kommende filmen.

Allerede året før fikk han hjelp av personlig trener, og gikk ned ti kilo før innspillingen i Praha startet. Han har også tatt dansetimer, og hatt sin egen skuespillerlærer.

- Hadde det ikke vært for skuespillercoachen min, hadde det nok ikke godt så bra som det gjorde, sier Svein André.

Det er på ingen måte første gang at den kommende filmstjernen har vært på skjermen. Tidligere har han blant annet vært med på «Rikets Røst» på TV 2.

Selv om filmen ikke har kommet på kino ennå, har han ruket å få seg venner i skuespillermiljøet.

- Jeg er veldig glad i Ida Elise Broch. Hun er med i filmen, og vi har holdt kontakten på SMS og Facebook. Hun er utrolig søt!

- Er det noen du kunne tenke deg å jobbe med?

- Mila Kunis, hun synes jeg er flott.

Men foreløpig er det bare en drøm. Nå håper han først og fremst på at det blir en oppfølger med «Detektiv Downs».

LES OGSÅ: Jeg hater å være singel