Ekspertene før Eurovision-semien:

Detaljene som kan felle Norge

I kveld er det videre eller forsvinn for måne-ulvene. Dette mener ekspertene.

VIDERE ELLER FORSVINN: Tirsdag skal det avgjøres om norske Subwoolfer får en finaleplass i Eurovision. Foto: Yara Nardi / REUTERS / NTB
VIDERE ELLER FORSVINN: Tirsdag skal det avgjøres om norske Subwoolfer får en finaleplass i Eurovision. Foto: Yara Nardi / REUTERS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges «intergalaktiske» Eurovision-bidrag høstet svært gode tilbakemeldinger under mandagens generalprøver.

Tirsdag kveld skal det avgjøres om Subwoolfer går videre til lørdagens store Eurovisions-finale. Semifinalen sendes direkte fra klokken 21.00 på NRK.

- Mange tissepauser

Tidligere Eurovision-kommentator Jostein Pedersen (62) mener at en finaleplass bør være godt innenfor rekkevidde for «Give That Wolf A Banana».

- Det gikk veldig bra i går, både under første generalprøve og under prøvene for juryen, så man ser lyst på det. Det er ti av 17 som går videre, og jeg går ut ifra at de kommer med i de ti, sier Pedersen til Dagbladet.

Han fulgte prøvene mandag, og mener Norge var et friskt pust i en ellers balladetung, og litt kjedelig, gruppe.

- De skiller seg kraftig ut. Det er jo først fra Ukrainas bidrag, som er nummer seks, at det skjer noe, og Norge var nest sist. Det er mye å lide seg gjennom før det letter - her blir det mange tissepauser og turer på kjøkkenet, sier Pedersen og humrer.

MGP-entusiast og mangeårig MGP-general Per Sundnes (55) er enig i at Norge har mange kvaliteter som taler til vår fordel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer