Louis Vuitton:

Detaljen vekker oppsikt: - En skam

Louis Vuitton mottar stor kritikk for ny smykkekolleksjon.

UHELDIG: Alicia Vikander er blant stjernene som fronter Louis Vuittons nye kolleksjon. Foto: Louis Vuitton
UHELDIG: Alicia Vikander er blant stjernene som fronter Louis Vuittons nye kolleksjon. Foto: Louis Vuitton Vis mer
Publisert

Tidligere har flere utenlandske medier, deriblant The Guardian, omtalt at «Z» har blitt et symbol for støtte av den russiske invasjonen og krigføringen i Ukraina.

Nøyaktig hva «Z» står for er imidlertid uklart, men ifølge journalisten Kamil Galeev tolker noen det som «Za pobedy», som betyr «for seier», mens andre mener det står for «Zapad», som betyr «vest».

Hva det står for eller ei vites altså ikke, men motehuset Louis Vuitton får i hvert fall nå beinhard kritikk for en ny kampanje, hvor enkelte smykker blir sett på som upassende.

FINGEREN: BAFTA-utdelingen, der blant annet Renate Reinsvee var nominert, fikk flere til å reagere. Grunnen var at kveldens vert, Rebel Wilson, kom med et sleivspark til Russlands president Vladidmir Putin. VIDEO: Bafta. Reporter: Jonas Gard Steen Andersen Vis mer

Reagerer

Den svenske skuespilleren Alicia Vikander (33), kjent fra blant annet «Tomb Raider», er blant stjernene som fronter motehusets nye smykkekolleksjon.

I kolleksjonen finnes det armbånd med Louis Vuittons initialer, altså LV, men detaljene minner uheldig mye om en «Z», mener enkelte.

Merket har delt bilder av kolleksjonen på Instagram, og det er også her flere har sett likheten, skriver den svenske avisen Expressen.

«For en skam», skriver en følger under et bilde av den svenske stjernen.

Også rapper Kid Cudi (38) fronter kampanjen.

«'Z'. Det er en spøk?» spør en annen under innleggene, mens en annen oppfordrer merket til å «lese nyhetene».

«Bra jobb. Er krig kult for dere LV? Det ser kanskje ut som en spøk?», lyder en annen kommentar.

Verken motehuset, Alicia Vikander eller Kid Cudi har foreløpig uttalt seg om kritikken.

STOLT OG TRIST: Superstjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis er stolte av Ukraina. De tok et oppgjør med Russland og donerte enorme summer i forbindelse med krigen. Vis mer

LES OGSÅ: - Håper han har et elendig liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer