Dronning Sonja:

Detaljen: - På ingen måte tilfeldig

Dronning Sonjas antrekk vekker oppsikt.

DETALJ: Dronning Sonjas antrekk vekker oppsikt. Foto: Lise Åserud / NTB
DETALJ: Dronning Sonjas antrekk vekker oppsikt. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helgen var det duket for folkefest I Holmenkollen i Oslo. Blant de mange sports- og festglade menneskene som var til stede, var også våre kongelige.

Kongefamilien fikk med seg flere norske seire, og samtidig fikk de vist sin støtte til våre viktige idrettshelter.

Tradisjon

- Tradisjon tro stilte kongefamilien mann- og kvinnesterke opp i Holmenkollen. Små og store ser virkelig ut til å storkose seg både i hverandres selskap, og med skisport som underholdning, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, om den begivenhetsrike helgen.

Det har blitt tatt flere bilder av de kongelige i Holmenkollen, og blant de som nok får litt ekstra oppmerksomhet, er et av prinsesse Ingrid Alexandra sammen med bestefar, kong Harald.

TRADISJON: Prinsesse Ingrid Alexandra har vært med siden hun var to måneder gammel. Foto: Lise Åserud / NTB
TRADISJON: Prinsesse Ingrid Alexandra har vært med siden hun var to måneder gammel. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Kronprinsparet har jo begrenset hvor mye offisielt barna skal være med på, ja kanskje spesielt i ungdomstiden. Men akkurat som på 17. mai er de alltid med på denne begivenheten. Prinsessen var faktisk bare to måneder gammel første gang hun var med, forteller Vagle.

Helt spesiell detalj

Et knippe bilder fra helgens festligheter er lagt ut på kongehusets offisielle Instagram-konto, hvor de naturligvis får sin dose oppmerksomhet.

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøker i dag Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse men sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

Noen har bitt seg spesielt merke i en detalj knyttet til dronningens antrekk.

Dronning Sonja har nemlig kledd seg i gul genser og blått skjerf, noe som kan få tankene over på Ukrainas farger.

«Ser dronningen har valgt å ha på gul genser med blått skjerf til - neppe tilfeldig», er det blant annet en som kommenterer.

BLÅTT OG GULT: Flere har lagt merke til at dronning Sonja har kledd seg i Ukrainas farger. Foto: Lise Åserud / NTB
BLÅTT OG GULT: Flere har lagt merke til at dronning Sonja har kledd seg i Ukrainas farger. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert ser ut til å være fullstendig enig i at dette neppe er tilfeldig.

- Dronning Sonja er en stildronning av rang. Hun utdannet seg innen søm og design som ung, men selv om yrkeskarrieren gikk en helt annen vei - er det tydelig å se at hun har design i fingrene den dag i dag. Hun er alltid stilsikker, og overlater ingenting til tilfeldighetene, uttaler Caroline Vagle.

VARME: Kronprinsparet og kongeparet ga hverandre varme klemmer da de var til stede i Holmenkollen denne helgen. Foto: Lise Åserud / NTB
VARME: Kronprinsparet og kongeparet ga hverandre varme klemmer da de var til stede i Holmenkollen denne helgen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Kongehuseksperten tror det er et godt, gjennomtenkt valg av dronningen.

- Hun bruker ofte klær for å si noe, som for eksempel med å kle seg i i gult og blått i Holmenkollen. Det er på ingen måte tilfeldig, og dronningens tydelige støtte til Ukraina og folket der.

Flere kongelige bar også en gul og blå sløyfe.

BLOMSTER: 97 år gamle Haldis går viralt etter sinneutbrudd mot «Putin». Nå får hun takkekort og blomster fra Ukraina. Vis mer

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser at de ikke kommenterer de kongeliges klær, men påpeker også den ovennevnte sløyfa.

- Disse er laget av Drammen sanitetsforening, sier Varpe til Se og Hør.

- Vanskelig situasjon

Mandag uttalte også svenske kong Carl Gustaf seg om krigen i Ukraina.

- Europa befinner seg i en uvanlig vanskelig situasjon, vanskeligere enn på lenge, sa kongen mandag ifølge NTB, før han trakk fram det ukrainske folket.

STOLT OG TRIST: Superstjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis er stolte av Ukraina, tar oppgjør med Russland og donerer enorme summer i forbindelse med krigen. Vis mer

- Den humanitære katastrofen er et faktum. Mennesker flykter fra hjemmene og landet sitt, familier splittes, uskyldige dør, fortsatte han.

Carl Gustaf sa også at krigen rammer utenfor Russland og Ukraina, og at det som skjer har alvorlige konsekvenser - også for Sverige.

LES OGSÅ: Mette-Marits ukjente favoritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer