Super Bowl 2022:

Detalj vekker oppsikt

Det eksploderte på Twitter etter årets Super Bowl natt til mandag.

FANSEN REAGERER: Rapperen Eminem ble av flere grunner en samtaleemne under Super Bowl. Foto: Mike Segar/Reuters/NTB
FANSEN REAGERER: Rapperen Eminem ble av flere grunner en samtaleemne under Super Bowl. Foto: Mike Segar/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

En gang i året samles millioner av fans på tribunen eller foran skjermen i stua for å få med seg en av de viktigste kampene i amerikansk fotball: Super Bowl.

Men man trenger ikke være fotballfan for å ville få med seg kampene. Super Bowl er nemlig vel så kjent for pauseshowet, det såkalte Halftime-showet. Super Bowl har en tradisjon for å få de aller største stjernene til å opptre i pausen. Og sjelden går det forbi uten en og annen skandale.

Et av showets mest minneverdige øyeblikk var i 2004 da Justin Timberlake (41) rev av deler av kostymet til duettpartner Janet Jackson (55), og eksponerte hennes høyre bryst for en hel verden.

REAGERER: «The Weeknd» sin opptreden i «Super bowl» skapte reaksjoner. Vis mer

Tegnet med tusj?

Natt til mandag kunne hip hop-fansen juble ekstra under showet. På scenen opptrådte nemlig Snoop Dogg (50), Dr. Dre (56), Eminem (49), Kendrick Lamar (34), og Mary J. Blige (51). Til publikums store overraskelse dukket også 50 Cent (46) opp på scenen, melder Vogue.

Men det var ikke bare den berømte rekken av Hip Hop-legender som fikk oppmerksomhet under showet. Flere fans la nemlig merke til Eminem, som hadde pyntet seg til Super Bowl.

På Twitter florerer det av bilder av Eminem, der flere spør om rapperen har tegnet på øyenbrynene med tusj ettersom de er mørkere enn vanlig. Det melder blant annet Outsider.

«Har Eminem tegnet på øyenbrynene med tusj for Super Bowl», spør en Twitter-konto.

Noen fans mener stjernen har tatt inspirasjon fra en viss barne-TV- figur.

Knelte under opptreden

Rapperen ble på flere måter en snakkis. Eminem knelte nemlig da han fremførte «Lose Yourself». Det skal ha vært for å protestere mot rasemessig urettferdighet i USA, skriver NBC News.

Denne måten å protestere på ble introdusert av NFL-spilleren Colin Kaepernick i 2016, da han satte et kne i bakken under den amerikanske nasjonalsangen som protest mot politivold mot mørkhudede i landet.

KNELTE: Eminem knelte på scenen i protest mot rasisme. Foto: Allen J Schaben/Los Angeles Times/Shutterstock/NTB
KNELTE: Eminem knelte på scenen i protest mot rasisme. Foto: Allen J Schaben/Los Angeles Times/Shutterstock/NTB Vis mer

Eminem skal tilsynelatende ha nevnt ideen om å knele før pauseshowet satte igang, men skal ifølge The Independent ha blitt bedt om å ikke gjøre det. Brian McCarthy, Super Bowls talsperson, benekter imidlertid dette overfor Reuters.

Han understreker at NFL-toppene fikk se showet - med knelingen i forkant av selve showet.

OPPTRÅDTE SAMMEN: Shakira og Jennifer Lopez sto på scenen under pauseshowet på Super Bowl, men det var en 11-åring som fikk mest oppmerksomhet den gang. Video: NFL via AP Vis mer

Nostalgisk

Mange seere mente også at årets show var ekstra spesielt, fordi årets artister og sanger kastet dem rett tilbake til ungdomstiden, skriver NBC News.

Noen Twitter-brukere spøkte om at de følte seg gamle av å se årets show.

«Hvis du elsket pauseshowet like mye som meg, ikke glem anti-aldringskremen din i kveld», skriver en Twitter-bruker.

Også The Daily Beast-journalist Kevin Fallon ble slengt rett tilbake til ungdomsskolen.

«Super Bowl gir folket det de vil ha: en sammensetning av sangene de hørte på ungdomsskolen», skriver han.

LES OGSÅ: Setter fart på ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer