Den svenske kongefamilien:

Detalj vekker oppsikt: - Veldig merkelig

Delte nye bilder i anledning den svenske nasjonaldagen.

NASJONALDAG: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Oscar og prinsesse Estelle i anledning den svenske nasjonaldagen. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden
NASJONALDAG: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Oscar og prinsesse Estelle i anledning den svenske nasjonaldagen. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden Vis mer
Publisert

Mandag 6. juni ble den svenske nasjonaldagen feiret over hele Sverige, og selvfølgelig også av den svenske kongefamilien.

Tradisjon tro delte kongehuset nye bilder av kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) sammen med barna prinsesse Estelle (10) og prins Oscar (6) i anledning den store dagen.

I år stilte kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle i en svensk folkedrakt, mens prins Daniel og prins Oscar bar en mørk dress.

Det er imidlertid ett spørsmål som går igjen blant observante seere: nemlig hvorfor det bare er kronprinsessen og prinsessen som bærer den svenske nasjonaldrakten.

«Hvorfor har ikke guttene folkedrakter? Veldig merkelig», skriver en i kommentarfeltet til Instagram-innlegget.

«Hvert år er spørsmålet: HVORFOR er det bare de kvinnelige kongelige som har på seg folkedrakter», lyder det fra en annen.

FOLKEDRAKT: Prinsesse Estelle bar folkedrakt, mens prins Oscar var ikledd en mørk dress. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden
FOLKEDRAKT: Prinsesse Estelle bar folkedrakt, mens prins Oscar var ikledd en mørk dress. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden Vis mer

- Mange har undret seg over hvorfor bare kronprinsessen og prinsessen bærer folkedrakter, når vi vet at også prinsene har egne drakter. Men det er rett og slett ikke tradisjon for at voksne menn i kongefamilien bærer folkedrakter, i hvert fall ikke på slike offisielle bilder, forklarer Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, og legger til:

- Hvorfor prins Oscar heller ikke bærer sin vites ikke, men han vil kanskje matche pappa?

- Tradisjonen er bare ikke sånn

I 2020 var både prins Oscar og prinsesse Estelle iført «sin» regionaldrakt. Da brukte prinsessen, som er hertuginne av Östergötland, en drakt fra Skedevi sogn. Prinsen, som er hertug av Skåne, var på sin side iført en drakt fra Ingelstad-distriktet.

TO ÅR SIDEN: Kronprinsessefamilien i juni 2020. Foto: Linda Broström, The Royal Court of Sweden.
TO ÅR SIDEN: Kronprinsessefamilien i juni 2020. Foto: Linda Broström, The Royal Court of Sweden. Vis mer

Under fotograferingen var det altså bare prins Daniel som ikke bar folkedrakt, men dette har en helt naturlig forklaring.

- Tradisjonen er bare ikke sånn. I voksen alder bruker ikke mannen i kongefamilien folkedrakt, selv om det har skjedd, uttalte Johan Tegel ved det svenske Hoffet, ifølge Svensk Damtidning.

Videre forklarte han at den svenske prinsen har en folkedrakt som han er stolt over og har brukt tidligere.

- Men ved fotograferingen før nasjonaldagen brukte kronprinsessefamilien drakter fra sine hertugdømmer.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på her. Video: Expressen TV Vis mer

LES OGSÅ: Sjokkavsløring om Carl Gustaf

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer