Den svenske kongefamilien:

Detalj vekker oppsikt: - Veldig merkelig

Delte nye bilder i anledning den svenske nasjonaldagen.

NASJONALDAG: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Oscar og prinsesse Estelle i anledning den svenske nasjonaldagen. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden
NASJONALDAG: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Oscar og prinsesse Estelle i anledning den svenske nasjonaldagen. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden Vis mer
Publisert

Mandag 6. juni ble den svenske nasjonaldagen feiret over hele Sverige, og selvfølgelig også av den svenske kongefamilien.

Tradisjon tro delte kongehuset nye bilder av kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) sammen med barna prinsesse Estelle (10) og prins Oscar (6) i anledning den store dagen.

I år stilte kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle i en svensk folkedrakt, mens prins Daniel og prins Oscar bar en mørk dress.

Det er imidlertid ett spørsmål som går igjen blant observante seere: nemlig hvorfor det bare er kronprinsessen og prinsessen som bærer den svenske nasjonaldrakten.

«Hvorfor har ikke guttene folkedrakter? Veldig merkelig», skriver en i kommentarfeltet til Instagram-innlegget.

«Hvert år er spørsmålet: HVORFOR er det bare de kvinnelige kongelige som har på seg folkedrakter», lyder det fra en annen.

- Mange har undret seg over hvorfor bare kronprinsessen og prinsessen bærer folkedrakter, når vi vet at også prinsene har egne drakter. Men det er rett og slett ikke tradisjon for at voksne menn i kongefamilien bærer folkedrakter, i hvert fall ikke på slike offisielle bilder, forklarer Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer