BRUNE MEN IKKE BLIDE: Kathrine Sørland, Kristian Kjelling, Charlotte Thorstvedt og Cathrine Larsåsen raser mot solstudio-kjeden. Fortsatt pryder bildene av dem lokalene til kjeden.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
BRUNE MEN IKKE BLIDE: Kathrine Sørland, Kristian Kjelling, Charlotte Thorstvedt og Cathrine Larsåsen raser mot solstudio-kjeden. Fortsatt pryder bildene av dem lokalene til kjeden. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Det virker jo ikke som de bryr seg i det hele tatt

Bildene av kjendisene pryder fortsatt "Brun og blids" lokaler.

SEHER.NO: 14. februar i år skrev VG om Kathrine Sørland, Kristian Kjelling, Charlotte Thorstvedt og Cathrine Larsåsen, som trodde at de skulle være solstudioet "Brun og blids" ansikt utad i én sesong. Over fire år senere viste solstudio-kjeden likevel ingen tegn til å fjerne modellbildene som henger rundt om i hele landet.

- Jeg synes måten de utnytter dette på er helt tragisk. Jeg spurte hvor lenge bildene skulle brukes, og fikk til svar at de ikke kom til å bruke dem mer enn ett år, sa håndballstjernen Kristian Kjelling til avisen den gang.

Drøye to og en halv måned er gått siden kjendisstjernene regelrett slaktet framgangsmåten til "Brun og blid". Men fortsatt pryder bildene veggene til samme selskap.

Tilbudt penger for å holde kjeft
Nå har de fire gått sammen for å kjempe om å få fjernet de gamle bildene. Men de møter hard kamp fra sol-selskapet, som hardnakket står på sitt om at de kan benyttes så lenge de ønsker.

Etter hva Seher.no kjenner til skal både Cathrine Larsåsen og Kathrine Sørland ha blitt tilbudt penger for å la saken ligge.

Ifølge modellene ble de forespeilet at avtalene de inngikk med kjeden kun skulle gjelde for den ene sesongen. Etter muntlige avtaler om rammene for oppdraget, skrev de under kontrakter som ikke spesifiserer noe avslutningstidspunkt. Dermed hevder "Brun og blid" at de kan bruke bildene så lenge de måtte ønske.

- Dette er en avtale som ble inngått for mange år siden. Jeg trodde at jeg hadde rettighetene på min side uansett, men det virker jo ikke som de bryr seg i det hele tatt, forteller en oppgitt Kathrine Sørland til Seher.no.

- Ville fjerne dem selv
Den norske modellen innrømmer at hun begynte å stusse da bildene ble brukt lenge etter det som var avtalt på det muntlige plan.

- Når man inngår en slik avtale med et såpass stort firma, forventer man at den opprettholdes. Og det er veldig uprofesjonelt når det de sier ikke stemmer i det hele tatt, sier Sørland.

Det faktumet at bildene fortsatt er å se rundt om i landet kan nemlig skape problemer for henne i forhold til modellyrket.

- Når jeg får tilbud om å være med i nye kampanjer, er det ikke sikkert de liker at jeg er en del av "Brun og blid". Det kan hemme min videre karriere. I tillegg er bildene gamle og uoppdaterte, mener Sørland, som var inne på tanken om å ta saken i egne hender.

- Hva skal man egentlig gjøre? Jeg har faktisk tenkt tanken om å fjerne dem personlig, men den jobben hadde kanskje blitt litt vel stor, smiler hun oppgitt.

- Ikke ute etter penger!
Kjendisslakten til tross: Solstudioet nekter altså å fjerne bildene av Sørland, Kjelling, Thorstvedt og Larsåsen. Nå kan saken ende i forliksrådet.

- Dette er advokatmat, og vi prøver å komme oss ut. Det kan ende med forliksrådet, ja, men jeg håper ikke det blir utfallet. Nå hører vi jo også at de har forsøkt å få solgt bildene videre, forteller rådgiver for Kathrine Sørland, Rune Brynhildsen.

Brynhildsen bekrefter at Sørland har blitt tilbudt penger slik at saken skal løse seg på en minnelig måte. Ifølge ham selv, har det derimot aldri vært aktuelt å takke ja til noe slikt.

- Her er det snakk om at vi prøver å bli enige om å få bildene fjernet, det er ikke penger vi er ute etter, forsikrer Brynhildsen overfor Seher.no.

- Tok direkte kontakt
Advokat Espen Henrik Johansen, som også representerer Cathrine Larsåsen, forteller at kontrakten ikke sier noe om varighet, men har likevel håp om at Brun og blid snart tar til fornuft.
- Cathrine mener at hun har oppfylt sine forpliktelser, og håper at saken snart blir avsluttet. Solstudioet hevder derimot at det bare er dem som kan si opp avtalen. Vi jobber nå aktivt for å få en snarlig avslutning av forholdet mellom Larsåsen og Brun og blid. Forhåpentligvis ved en minnelig løsning. Forliksrådsbehandling er et annet alternativ.

- Har også Larsåsen blitt tilbudt penger for å la saken ligge?

- Jeg er kjent med at hun har blitt kontaktet direkte av Frantzen med et konkret tilbud. Jeg finner det slik saken står svært uheldig og direkte useriøst at "Brun og blid" henvender seg direkte til min klient, sier han til Seher.no.

Tilbakeviser kritikken
I februar ga daglig leder i Brun og blid, Thorbjørn Frantzen, til VG uttrykk for at de ikke tar noen form for selvkritikk etter å ha tirret på seg kjendismodellene.

- Vi ser ikke at vi har gjort noe galt, sa han den gang.

Akkurat det står de for fremdeles.

- Vi har ikke rukket å tenke så mye på denne saken på nåværende tidspunkt. Vi er ikke interessert i å reforhandle dette, men nå har jeg ikke fått diskutert dette med min klient ennå, sier Ole Rieck i advokatfirmaet Vogt & Wiig til Seher.no.

- Stemmer det at "Brun og blid" har tilbudt penger til modellene for å tie i saken?

- Det kan jeg ikke kommentere. Jeg hørte at advokaten til Larsåsen sa noe om det, men om det stemmer - det vet jeg ikke, sier han.

Det har ikke lykkes Seher.no å komme i kontakt med daglig leder i "Brun og blid", Thorbjørn Frantzen.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Sier nei til tidenes catfight