«Maskorama»:

- Det villeste jeg har gjort

Ulrikke Brandstorp er ikke flink til å holde på hemmeligheter, men måtte holde helt tett da hun var Trollet i «Maskorama». Nå forteller hun om dobbeltlivet og da niesen avslørte hennes identitet.

AVSLØRT: Flere i familien til Ulrikke Brandstorp skjønte at det var hun som var trollet etter første episode av «Maskorma» sesong 1. Vis mer
Publisert

Det er bare et knapt år siden «Maskorama» tok Norge med storm. Helt til topps i Norges hemmeligste show gikk Ulrikke Brandstorp. Til Se og Hør forteller hun om fjorårets store eventyr.

- Det er det villeste jeg noen gang har gjort. Vi visste ikke hva vi kunne forvente oss, og det gjorde alt ekstra spennende, både for oss og produksjonen. Jeg skulle så gjerne ha opplevd det igjen, kanskje vi kunne fiksa en «Allstars» sesong? sier Ulrikke Brandstorp.

VENNER FOR LIVET: Ulrikke Brandstorp gikk til topps i Maskorama som Trollet. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet.
VENNER FOR LIVET: Ulrikke Brandstorp gikk til topps i Maskorama som Trollet. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet. Vis mer

Vi møter henne på Deichman bibliotek hvor alle fjorårets «Maskorama»-kostymer står utstilt.

- Trollet skal egentlig være kjønnsløst, forteller Ulrikke mens hun poserer sammen med sin følgesvenn.

- Redd for å skade meg

Se og Hør har i flere omganger skrevet om det strenge Maskorama-regimet. Ikke engang programleder Silje Nordnes vet hvem som er bak maskene. Heller ikke deltakerne vet hvem de konkurrerer mot. Alle hentes på hemmelig sted og holdes atskilt.

Hemmelighetskremmeri er ikke Ulrikkes sterkeste side, og hun var flere ganger redd for å avsløre trollets identitet.

- Jeg dro rett fra «Kompani Lauritzen» til «Maskorama». Jeg var kjemperedd for å skade meg på «Kompani Lauritzen», og for å snakke i søvne om «Maskorama». Det gikk heldigvis fint, sier Brandstorp.

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Therese Johaug?

Selv med avsløring-frykt var det et knippe utvalgte mennesker som visste at Ulrikke var Trollet.

- Jeg måtte si det til kjæresten, det ville vært mistenkelig om jeg var borte hver eneste lørdag uten at han visste hvor, sier Ulrikke og ler.

- I tillegg visste mamma og pappa det, fortsetter hun.

Det var derimot et annet familiemedlem som holdt på å avsløre Ulrikkes hemmelige identitet.

- Foreldrene mine, søsteren min og tanteungene mine så premieren sammen. Mamma skulle filme reaksjonen til niesen min da Trollet sang, og hun skrek ut med en gang at det var meg. Mamma måtte juge, mens søsteren min var overbevist om at det var Therese Johaug. Da ble jeg litt skuffa faktisk, kjenner du meg så dårlig liksom!

ALL STAR: Ulrikke synes det var så gøy å være med i Maskorama at hun håper på en All Stars-sesong. Foto: Kristin Svorte.
ALL STAR: Ulrikke synes det var så gøy å være med i Maskorama at hun håper på en All Stars-sesong. Foto: Kristin Svorte. Vis mer

Fiasko eller suksess

Brandstorp innrømmer at hun var spent på om programmet kom til å bli en suksess eller fiasko.

- Jeg hadde selvfølgelig tro på prosjektet, men man vet jo aldri. Det var jo helt nytt og ganske vilt, så det kunne gått begge veier. Det var en sjanse jeg uansett måtte ta, og man gå inn med hud og hår i alt man sier ja til, sier hun.

- Man kan ikke synes det er flaut, man må bare gå «all inn». Du må bli den karakteren du kler deg ut som, fortsetter Ulrikke.

TROLLMOR: Ulrikke Brandstorp vant den første sesongen av suksessprogrammet Maskorama. Nå gir hun sine beste tips til årets deltakere. Foto: Kristin Svorte
TROLLMOR: Ulrikke Brandstorp vant den første sesongen av suksessprogrammet Maskorama. Nå gir hun sine beste tips til årets deltakere. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Før «Maskorama» hadde Ulrikke vært mye på TV-skjermen samme år, som oftest syngende.

- Hadde du noen triks for å skjule særpreget i sangstemmen din?

- Jeg jobba med en sangpedagog, og vi prøvde å forenkle ting litt. Ikke så mange triller, som det heter, og synge med litt renere og rettere linjer. Også prøvde jeg å synge mer med britisk aksent enn det jeg gjør ellers, men noen av låtene var så krevende at jeg måtte bare synge som meg, forteller Ulrikke.

MASKORAMA: Den svenske sangeren Pernilla Wahlgren deler tips om hvordan man skal gjette deltakerne i «Maskorama». Video: Jenny Emilie Aas. Reporter: Jenny Emilie Aas / Vegard Krüger Vis mer

Beste råd

En annen hindring til god sangtekikk var Troll-drakta.

- Det var tungt å synge i de draktene, uten nok oksygen. Det vet jeg de har jobbet med i år og draktene skal være mer bevegelige og med god gjennomstrømming av luft, forteller Brandstorp.

LURTE ALLE: Ulrikke måtte på et tidspunkt late som om hun ikke var Trollet og gjøre en duett som seg selv med Vikingen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LURTE ALLE: Ulrikke måtte på et tidspunkt late som om hun ikke var Trollet og gjøre en duett som seg selv med Vikingen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I tillegg til bedre kostymer, så har Ulrikke flere råd på lur til årets deltakere.

- Hvis de leser dette intervjuet for tips og triks vil jeg si at tips nummer én er å ha det gøy. I tillegg vil jeg råde de til å bare stupe inn i karakteren med det samme. I starten er man veldig redd for å ødelegge drakta og finne seg til rette, men så fort man bare tørr så blir alt mye bedre.

- Og nyt at du kan lure folk! Vi dro på hyttetur og gjorde masser av ting som vil la ut på sosiale medier for at folk skulle bli forvirra, fortsetter hun.

AVSLØRINGER: Ytterligere tre nye karakterer er avslørt i det populære sangprogrammet «Maskorama». Video: NRK. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Spekulerer

Brandstorp er heller ikke i tvil om hvem hun vil se i den nye sesongen.

- Jeg tror Stian Blipp kunne gjort en veldig god figur, men han har jo akkurat fått barn så det er vel ikke sikkert at han får lov av kona, sier Brandstorp.

- Eller kanskje Siri Avlesen for hun synger veldig godt. Men nå skal jo hun lede «The Voice», så jeg vet ikke om hun får tid. Eller kanskje Erna er med! sier Brandstorp og referer til tidligere statsminister Erna Solberg.

På lørdag klokka 19:50 kan det norske folk gjette sammen med Ulrikke Brandstorp hvem som gjemmer seg bak maskene i «Maskorama», på NRK1.

LES OGSÅ: - Har ikke planlagt at det skulle skje

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer