NORSK STJERNE: Kristofer Hivju spiller rollen som Tormund Giantsbane i den enormt populære eventyrserien «Game of Thrones». Foto: CMORE
NORSK STJERNE: Kristofer Hivju spiller rollen som Tormund Giantsbane i den enormt populære eventyrserien «Game of Thrones». Foto: CMOREVis mer

- Det vil bli mye blod

Norske Kristofer Hivju klar for den blodigste sesongen av «Game of Thrones» noensinne.

SEOGHØR.NO: Sesong fire av TV-serien «Game of Thrones» er smart klare for norske TV-skjermer.

Eventyrserien har blitt enormt populær både i USA og i Europa og millioner av fans ser frem til å følge historien videre.

Også i den nye sesongen finner vi en nordmann i en av hovedrollene. Kristoffer Hivju trer nok en gang inn i rollen som Tormund Giantsbane.

Giantsbane blir, i de verdenskjente bøkene som serien er basert på, beskrevet som en bred mann med et stort hvitt skjegg.

LOVER BLOD OG DØD: Kit Harington forteller at årets sesong vil bli den mest blodigste noensinne. Foto: CMORE
LOVER BLOD OG DØD: Kit Harington forteller at årets sesong vil bli den mest blodigste noensinne. Foto: CMORE Vis mer

Hovedrolleinnehaver Kit Harington (27), som spiller rollen som Jon Snow, har tidligere uttalt at det i sesong 4 vil bli enda mer blod enn det var i sesong 3.

- Det blir ikke noe enklere denne sesongen. Den er full av action og spenning. Det blir flere dødsfall enn noensinne og mer blod. Man skulle tro de ville tone ned dødsfallene etter forrige sesong, men de har tydeligvis funnet ut at det er populært, sier Harington til Access Hollywood.

Sesongen, som skal inneholde ti episoder, blir tilgjengelig i Norge via strømmetjenesten HBO Nordic og på TV-kanalen CMore der eventyrserien har premiere 7.april.

VIKTIG ROLLE: Jack Gleeson, som spiller rollen som Joffrey Baratheon i TV-serien har en stor rolle i årets sesong. Foto: CMORE
VIKTIG ROLLE: Jack Gleeson, som spiller rollen som Joffrey Baratheon i TV-serien har en stor rolle i årets sesong. Foto: CMORE Vis mer

Før Hivju fikk rollen som Tormund Giantsbane før sesong tre ble det på flere amerikanske nettsteder feilaktig rapportert at nordmannen hadde vært aktuell for TV-serien.

- Etter hvert som ryktene fortsatte å rulle, ble vel de som castet interessert i å finne ut hvem denne fyren var. Så pushet agenten min på det her, så fikk jeg plutselig audition, og deg gjorde jeg i går. Og for to timer siden ringte de meg og var kjempebegeistret og ville ha meg videre. Så nå er plutselig ryktet blitt sant, fortalte Hivju på «Lindmo» i mai 2012.

I tillegg til den store HBO-satsningen har han blant annet spilt i «After Earth» med Will Smith i hovedrollen. Snart er han også aktuell med «Kraftidioten» og spiller for øyeblikket inn den norske filmen «Operasjon Arktis» som blant annet har Nicolai Cleve Broch og Line Verndal på rollelisten.

Se trailer for den kommende sesongen her:

 

LES OGSÅ:   «Game of Thrones»-stjernen skilles