Therese Johaug om Nils Jakob Hoff:

- Det viktigste er at vi har hverandre

Langrennsstjernen forteller om kjæresteforholdet.

SNAKKER OM FORHOLDET: Langrennsløper Therese Johaug liker best å holde privatlivet sitt for seg selv, men i et nytt intervju forteller hun om forholdet med kjæresten Nils Jakob Hoff (t.v.). Foto: NTB scanpix
SNAKKER OM FORHOLDET: Langrennsløper Therese Johaug liker best å holde privatlivet sitt for seg selv, men i et nytt intervju forteller hun om forholdet med kjæresten Nils Jakob Hoff (t.v.). Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av november 2014 bekreftet langrennsløper Therese Johaug (30) at hun hadde funnet kjærligheten med den norske roeren Nils Jakob Hoff (34).

- Ja, vi er kjærester. Men jeg har ingen kommentar utover det. Jeg er ikke så glad i å kommentere privatlivet mitt i offentlige medier, sa Johaug den gang til Dagbladet.

Siden den gang har paret vernet godt om forholdet sitt, men i et nytt intervju med VG forteller langrennsstjernen nå litt om forholdet.

Kjæresten har stått ved Johaugs side i stormen da dopingsaken og utestengelsen sto på som verst, og hun har tidligere uttalt til Dagbladet at Hoff var en viktig støttespiller i den tunge tiden.

Vil ha kjæresten for seg selv

I intervjuet med avisen forteller imidlertid 30-åringen at hun helst vil holde roerkjæresten for seg selv, og at hun ikke er noen fan av å vise kjærlige følelser offentlig.

- Det viktigste er at vi har hverandre. Vi trenger ikke å vise det til hele Norge: Se på oss, vi har det så innmari bra. Det har verken han eller jeg et behov for, forteller 30-åringen.

Et seierskyss fra kjæresten ved målstreken kan man derfor se langt etter, ifølge Johaug.

- Kline kan vi gjøre hjemme.

Sommerferien skal tilbringes sammen med kjæresten i Lofoten og på en treukers treningstur i Aspen, hvor Hoff selvfølgelig skal komme på besøk. Det er tydelig at langrennsstjernen kun har lovord å si om sin utkårede.

- Jeg er utrolig glad i ham og vi har det helt fantastisk sammen, sier hun.

Therese Johaug på fotoshoot for EGER. Intervjues om moteinteressen og modell-stempelet. Vis mer

Første møte

Kjæresteparet møttes for første gang på et fly etter at Nils Jakob hadde deltatt i en rokonkurranse og Therese hadde vært på samling med langrennskollegene.

Det røpet førstnevnte i 2016 overfor P3morgen-programlederne Silje Nordnes (34) og Ronny Brede Aase (32).

Nils Jakob fortalte at Therese satt et par rader foran ham på flyet, men at de to ikke pratet sammen. Roeren satt derimot og så på «Game of Thrones» på macen sin og ante fred og ingen fare.

- Så kommer sjefen i Roforbundet og sier at jeg må komme. Det var en fyr som hadde besvimt bak i flyet. Det var ingen lege om bord, og som medisinstudent måtte jeg komme bakover, da, fortalte Nils Jakob.

Den tidligere verdensmesteren i roing røpet videre at han ble veldig nervøs og tenkte «åh shit, dette er jeg ikke helt klar for!», men at han reiste seg opp fra setet sitt.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, sa han med innlevelse i «P3morgen»-studioet, noe som fikk programlederne til å bryte ut i latter.

Therese Johaug intervjues i forbindelse med at hun var med på bilrace. Kjæresten var også med på arrangementet. Vis mer

Langdistanseforhold

Til tross for et «kleint» første møte mellom dem endte de likevel opp sammen. Selv om paret er travle på hver sin kant og ikke ser hverandre så ofte i hverdagen, fikser de utfordringene.

Da Se og Hør møtte 30-åringen i sommer, som var travelt opptatt som følge av sesongoppkjøring og VM, kunne hun forsikre om at det ikke har noe å si for langdistanseforholdet.

- Nei da, akkurat det forholdet går helt fint, fortalte Therese.

View this post on Instagram

Reklame. Flokken🐶❤️ #huaweip20pro #HuaweiNorge

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

View this post on Instagram

Årets siste skitur. Ser frem til 2019🌟 Godt nytt år!

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

Drømmebolig

Selv om paret ikke bor sammen lider ikke langrennsløperen av den grunn. I 2017 ble det nemlig kjent at hun hadde funnet drømmeboligen.

Huset i Holmenkollen har blitt beskrevet som en «påkostet praktvilla med majestetisk utsikt», og skidronningen endte til slutt opp med å betale 18,8 millioner for bopelen.

BOR GODT: Nær skianlegg og marka kjøpte Therese seg dette huset i 2017 for 18,8 millioner. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
BOR GODT: Nær skianlegg og marka kjøpte Therese seg dette huset i 2017 for 18,8 millioner. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Prisen var nesten to millioner kroner over takst, men for alle millionene fikk hun et bruttoareal på hele 400 kvadratmeter.

Therese virker å stortrives i huset, og i et intervju med den svenske avisen Expressen i fjor sommer fortalte hun om boligdrømmen. Selv om bopelen for mange kan virke ekstravagant, forsikret Therese om at de ikke bader i luksus.

- Det er et helt vanlig hus, fortalte hun til Expressen, og fortsatte:

- Jeg synes det er flott å kunne bo i hus nå. Vi har fått en hund som vi går ut med hele tiden. Og vi har plass til utstyret vårt. Det var litt kaos i den tidligere leiligheten vår, der det ene gjesterommet til slutt ble til en bod.

View this post on Instagram

Klar for en ny dag... #langtur #skitest #teamjohaug

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

Villaen ligger nær skiløypene og Oslo-marka, og er perfekt for Therese og lillebror Karstein (26), som bor sammen med henne. Therese eier dessuten en 51 kvadratmeter stor leilighet på St. Hanshaugen nede i bykjernen.

LES OGSÅ: Sjamanens eks bryter tausheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer