PORTUGAL: Alexander Rybaks dansere er klare for den store finalen i Eurovision. Nå som det nærmer seg kjenner de nervene snike seg på... Video: Privat / Emilie Rydning Vis mer

Eurovision

- Det verste som kan skje er at vi snubler og brekker en fot

Alexander Rybaks dansere skal opptre for 220 millioner i kveld.

Publisert

LISBOA (Se og Hør): Om få timer braker det løs i Altice Arena i Lisboa, når årets vinner av Eurovision Song Contest skal kåres.

Stemningen er til å ta og føle på både i gatene og i presseområdet.

Dagbladet møter to av Alexander Rybaks (31) dansere, Lene Kokai Flage (31) og Lisa Børud (22), som i kveld skal hjelpe Rybak til seier.

At de to danserne i kveld skal opptre for over 220 millioner tv-seere prøver de å ikke tenke så altfor mye på.

- Vi kan ikke tenke så mye på det, men jeg tenker bare at jeg vil gjøre det samme som jeg alltid har gjort og jeg kan ikke tenke på at det er så mange som ser på, sier Lisa Børud til Se og Hør.

- Det er nok med å tenke på dem i salen, legger hun til.

Der sitter det nemlig rundt 11 000 Eurovision-fans.

- MYE NERVER: Alexander Rybaks kvinnelige dansere, Lisa Børud og Lene Kokai Flage, tar deg med bak scenen, hvor de forbereder seg til den avgjørende semifinalen 10. mai. Video: Privat / Ingrid Cogorno Vis mer

Nerver

De to sprudlende jentene virker tilsynelatende helt rolige, til tross for at det er knapt med tid før de skal på scenen. Hvordan de kontrollerer nervene, klarer de ikke sette ord på.

- Jeg er ikke nervøs ennå, men jeg ble litt nervøs i sminkestolen i stad for da sa sminkøren «er du nervøs?» også svarte jeg «ja», og hun bare «det kjenner jeg, for jeg kan føle at du er anspent», sier Lene Kokai Flage.

- Vi vet hva vi skal og må bare stole på det, legger hun til.

Lisa Børud forteller at de tidligere i dag gikk gjennom nummeret igjen, med like mange i publikum, og gjennomkjøringen gikk ifølge danserne som den skulle.

Med knappe to timer igjen til showstart, avslører de hvordan de neste timene ser ut.

- Vi skal slappe av, holde oss varme og spise, sier Kokai Flage.

KLARE: Lene Kokai Flage og Lisa Børud er klare for kveldens finale. Foto: Henriette Eilertsen
KLARE: Lene Kokai Flage og Lisa Børud er klare for kveldens finale. Foto: Henriette Eilertsen Vis mer

- Vi varmet opp ganske godt i stad, så vi tar samme runden igjen for den funket bra. Vi er veldig på det å ha rutiner så det ikke blir noe stress. Da vet vi til enhver tid hva som kommer og hva vi skal. Det hjelper veldig på nervene, legger Børud til.

- Største mareritt

Som profesjonelle artister har de begge stått på scenen utallige ganger tidligere. Overfor Se og Hør svarer de på det mindre hyggelige spørsmålet, om hva som er det verste som kan skje.

- Det må jo absolutt være hvis vi snubler og brekker en fot, sier Kokai Flage og banker i bordet for at det ikke skal skje.

- Ja, det er skrekken for min del. Hvis man gjør noen synlige feil, sier Børud.

Kokai Flage trekker fram den verste følelsen man kan ha etter opptreden, nemlig å føle at man ikke har levert godt nok.

- Det er mitt største mareritt, sier hun.

Både Kokai Flage og Børud kan avsløre at Alexander Rybak er klar som et egg for finalen, og at hele gjengen hadde en god følelse etter fredagens prøver, hvor juryen avga sine stemmer.

Det norske bidraget er nummer sju i kveldens finale, det ser ikke jentene på som noe problem.

- Sju er jo eventyrnummeret. Det er et bra tall, sier Kokai Flage.

Overfor Se og Hør kan de to avsløre at så lenge de er fornøyd i kveld er alt annet en bonus og at det hadde vært kult å være blant topp ti. De innrømmer også at drømmescenarioet selvsagt hadde vært og gått helt til topps.

EUROVISION: Ingeborg Heldal og Marie Simonsen gjestet Dagbladets Eurovision-studio i forkant av tirsdagens semifinale. Video: Ørjan Ryland/Emilie Rydning/Marie Røssland Se he... Vis mer Vis mer

Ble håndbplukka

Kokai Flage og Børud fikk det ærefulle oppdraget av å være med på laget til Rybak på forskjellige måter.

- Jeg ble ringt av musikalsk ansvarlig og spurt om jeg ville komme på en veldig eksklusiv audition fordi de skulle bygge et team rundt Alexander. Så da var jeg med på det og fikk jobben, fortalte Kokai Flage til Se og Hør tidligere i uka.

Saken fortsetter nedenfor.

Lisa Børud har på sin side hendene fulle med hovedproduksjon på Bårdar, og hadde i utgangspunktet andre planer.

- Jeg fikk spørsmål om å komme på samme audition og fikk vite datoene for Eurovision, og da sa jeg faktisk først nei på grunn av skole, fordi vi har eksamensforestilling om to uker, fortalte Børud og la til:

- Jeg tenkte at det var uaktuelt å ta to uker fri fra skolen, så da sa jeg først nei.

Det unge talentet hadde med dette innsett at hun antakeligvis måtte utebli fra Eurovision-deltakelsen i år, men andre hadde planene klare for henne.

- Produksjonen spurte om de kunne kontakte skolen min og høre om jeg kunne få fri, og da sa jeg: «bare kjør på!».

LES OGSÅ: - Modig av Rybak å komme tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer