Rima Iraki:

- Det verste og mest utenkelige skjedde

Journalist og programleder i NRK, Rima Iraki, åpner opp om hvordan hun har taklet sorgen etter at nevøene ble drept for to år siden.

MISTET NEVØENE: Nevøene til programleder i NRK, Rima Iraki, ble drept for to år siden. Foto: Fredrik Hagen / NRK
MISTET NEVØENE: Nevøene til programleder i NRK, Rima Iraki, ble drept for to år siden. Foto: Fredrik Hagen / NRK Vis mer
Publisert

- I dag er det to år siden det verste og mest utenkelige skjedde. 19. juli 2020 ble mine nevøer brått revet vekk fra oss. På brutalt vis.

Slik innleder NRK-profil og programleder for Urix, Rima Iraki, Instagram-innlegget der hun hyller Mikael (7) og Gabriel (1) som ble drept av moren i sitt eget hjem på Lørenskog.

Iraki er gjort kjent med at Dagbladet, og Se og Hør, omtaler innlegget. Kommunikasjonsansvarlig i NRK, Tonje Bergmo, forteller på vegne av Iraki at hun ikke har noe mer å tilføye innlegget.

Lovens strengeste straff

I retten forklarte barnemoren at hun ikke husker drapene, men hun ble likevel dømt til lovens strengeste straff, ubetinget fengsel i 21 år.

Dommen ble anket til lagmannsretten, men senere trukket.

- Min klient har tenkt mye på dette. Hun vet at denne saken er vond og vanskelig for alle involverte og ønsker ikke å utsette noen for mer belastning enn det dette allerede har medført. Derfor trekker vi anken, sa barnemorens forsvarer, Gunhild Lærum til Dagbladet.

- Rom for latter

I innlegget åpner Iraki opp om hvordan hun har taklet sorgprosessen etter at nevøene ble drept.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer