Rima Iraki:

- Det verste og mest utenkelige skjedde

Journalist og programleder i NRK, Rima Iraki, åpner opp om hvordan hun har taklet sorgen etter at nevøene ble drept for to år siden.

MISTET NEVØENE: Nevøene til programleder i NRK, Rima Iraki, ble drept for to år siden. Foto: Fredrik Hagen / NRK
MISTET NEVØENE: Nevøene til programleder i NRK, Rima Iraki, ble drept for to år siden. Foto: Fredrik Hagen / NRK Vis mer
Publisert

- I dag er det to år siden det verste og mest utenkelige skjedde. 19. juli 2020 ble mine nevøer brått revet vekk fra oss. På brutalt vis.

Slik innleder NRK-profil og programleder for Urix, Rima Iraki, Instagram-innlegget der hun hyller Mikael (7) og Gabriel (1) som ble drept av moren i sitt eget hjem på Lørenskog.

Iraki er gjort kjent med at Dagbladet, og Se og Hør, omtaler innlegget. Kommunikasjonsansvarlig i NRK, Tonje Bergmo, forteller på vegne av Iraki at hun ikke har noe mer å tilføye innlegget.

Lovens strengeste straff

I retten forklarte barnemoren at hun ikke husker drapene, men hun ble likevel dømt til lovens strengeste straff, ubetinget fengsel i 21 år.

Dommen ble anket til lagmannsretten, men senere trukket.

- Min klient har tenkt mye på dette. Hun vet at denne saken er vond og vanskelig for alle involverte og ønsker ikke å utsette noen for mer belastning enn det dette allerede har medført. Derfor trekker vi anken, sa barnemorens forsvarer, Gunhild Lærum til Dagbladet.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Rom for latter

I innlegget åpner Iraki opp om hvordan hun har taklet sorgprosessen etter at nevøene ble drept.

- Jeg har ikke fasiten. Vi er alle ulike, og møter sorg på forskjellige måter. Men jeg pleier ofte å svare at vi mennesker kan takle mye mer enn vi tror. Jeg har lært at selv i de mørkeste stundene - når man går igjennom den største krisen i livet - så kan det være rom for latter. I familien min har humor vært en god medisin, skriver programlederen.

Hun roser samtidig broren og barnefaren, som bare tre uker etter drapet opprettet et minnefond etter barna.

LES OGSÅ: - Jeg trodde det var barmhjertig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer