ET PERVERST STED: En ung kvinnelig danser ved New York City Ballet har anmeldt tre mannlige dansere for seksuell trakassering. Hun beskriver institusjonen som et «perverst og kvinnefientlig sted». Bildet er fra filmen «Black Swan», der Natalie Portman spilte en ballettdanser ved nettopp New York-balletten. Foto: Reuters/ NTB scanpix
ET PERVERST STED: En ung kvinnelig danser ved New York City Ballet har anmeldt tre mannlige dansere for seksuell trakassering. Hun beskriver institusjonen som et «perverst og kvinnefientlig sted». Bildet er fra filmen «Black Swan», der Natalie Portman spilte en ballettdanser ved nettopp New York-balletten. Foto: Reuters/ NTB scanpixVis mer

Ny metoo-skandale:

«Det verste marerittet enhver kvinne kan bli utsatt for»

Ung kvinnelig danser saksøker New York-balletten.

Onsdag politianmeldte den 19 år gamle danseren Alexandra Waterbury sin arbeidsgiver New York City Ballet og tre av ballettens dansere for seksuell trakassering.

Ifølge New York Times skal de tre mannlige kollegene ha delt nakenbilder og sexvideoer av den fornærmede kvinnen til andre av ballettens mannlige dansere.

Sex-bilder og videoer

En av de tre mannlige danserne var tidligere hennes kjæreste. Det er bilder og videoer han har tatt av henne, uten at hun var klar over det, som er distribuert og videresendt av de tre danserne.

Saken blir i New York Daily News omtalt som «det verste marerittet enhver kvinne kan bli utsatt for».

Ekskjæresten skal ha sluttet brått og forlatt New York-balletten forrige uke. Nå er også to andre mannlige dansere utestengt fra balletten ut året.

GROVE ANKLAGER: Mannlige ballettdansere ved New York City Ballet anklages nå for sextrakassering. Dette bildet er fra forestillingen «Apolo», fremført av flere dansere ved balletten i 2012, men har ingenting med søksmålet å gjøre. Foto: AP/ NTB scanpix
GROVE ANKLAGER: Mannlige ballettdansere ved New York City Ballet anklages nå for sextrakassering. Dette bildet er fra forestillingen «Apolo», fremført av flere dansere ved balletten i 2012, men har ingenting med søksmålet å gjøre. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

«Et pervertert sted»

Den 19-årige danseren omtaler den ærverdige balletten som et «Animal House», og beskriver miljøet og institusjonen som «et pervertert sted som fremmer seksuell nedbrytning av kvinnelige dansere».

I tekstmeldinger mellom de tre danserne kommer de med mange forslag om å seksuelt krenke og nedverdige ballettens kvinnelige dansere - og beskriver hvordan kvinnene i detalj skal ydmykes seksuelt.

I en av mange tekstmeldinger som ligger ved den 40 siders lange anmeldelsen, som Manhattan Supreme Court mottok i går, framsettes det grove forslag om hva de kan utsette sine kvinnelige kollegaer for.

- Jeg satser på at vi kunne binde dem og misbruke dem som gårdsdyr.

I en annen sms foreslår en av de anmeldte at de skal ha trekantsex med en navngitt kvinnelig religiøs danser i balletten og filme det hele.

- Har du bilder av jenter du har pult? Jeg sender deg bilder av noen ballerinajenter jeg har fått til å skrike, skriver en av de anmeldte dansene til en av sine mannlige kolleger.

USA: En deltaker i «Miss Massachusetts» trekker seg fra konkurransen etter det hun oppfatter som en krenkende vits i kjølvannet av #metoo-bevegelsen. Video: CNN Vis mer

«Mishandle uten konsekvenser»

Ifølge innholdet i anmeldelsen preges den av svært nedverdigende og nedsettende karakteristikker av ballettens kvinnelige dansere, om at mannlige dansere skal kunne «bryte ned, skjende, mishandle, overgripe og smitte kvinnelige kolleger uten at det får noen konsekvenser».

Kvinnens advokat, Jordan Merson, hevder at New York-balletten kjente til forholdene, men ikke gjorde noe annet enn å lukke øynene.

- Til tross for at balletten i sommer ble gjort oppmerksom på en rekke påstander vi undersøkte og dokumenterte, er det ikke blitt foretatt noe, sier advokat Jordan Merson.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Det er en kamp for resten av livet

Toppblogger gravid. Skal ta abort

Toppblogger gravid. Skal ta abort

Bildet av lille Archie skaper sterke reaksjoner

Bildet av lille Archie skaper sterke reaksjoner

Åpner opp om forholdet til Martin Ylven

Åpner opp om forholdet til Martin Ylven

Glad faren ikke var en del av oppveksten

Glad faren ikke var en del av oppveksten

Slik reagerer hun på ektepakt-omtalen

Slik reagerer hun på ektepakt-omtalen

Har kjøpt sin første leilighet

Har kjøpt sin første leilighet

Får kritikk etter farsdagsbilde

Får kritikk etter farsdagsbilde

- Forsøker å få til en ordning

- Forsøker å få til en ordning

- Tenkte: Det er vel ikke vits å nekte mer nå

- Tenkte: Det er vel ikke vits å nekte mer nå

Det svenske kongeparet i sorg

Det svenske kongeparet i sorg

Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder