Jamie Dornan:

- Det verste året i mitt liv

Jamie Dornan åpner seg om den tunge tiden.

STOR SORG: Jamie Dornan forteller åpent om et tungt år. Foto: OConnor / Pa Photos /NTB
STOR SORG: Jamie Dornan forteller åpent om et tungt år. Foto: OConnor / Pa Photos /NTB Vis mer
Publisert

Den britiske skuespilleren Jamie Dornan (39) er trolig mest kjent for å ha spilt rollen som Christian Grey i «Fifty Shades of Grey»-filmene.

I mars i fjor var Dornan i Australia i forbindelse med innspillingen av dramaserien «The Tourist». Med fire dager igjen på karantenehotell, fikk han imidlertid en svært tung beskjed.

Hans far hadde gått bort.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Over halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

- Tøft år

Til The Sun, gjengitt av The Guardian, forteller Dornan at 2021 var det verste og hardeste året i hans liv.

Hans far, Jim, var innlagt på sykehus i Dubai i forbindelse med en kneoperasjon. Der skal han ha blitt smittet av coronaviruset, som han til slutt døde av. Skuespilleren, som befant seg i Australia, fikk dermed ikke tatt et siste farvel.

Nå, nesten ett år etter tragedien, åpner han seg om tapet av faren.

- At pappa døde gjorde at 2021 har vært det verste … og tøffeste året i mitt liv hittil.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

«Fifty Shades»-stjernen understreker også at han vet de siste årene har vært vanskelig for mange og at han nå vet hvordan det er å miste noen nære uten mulighet til å være der med dem.

- Det har vært en brutal tid av mange grunner og for mange mennesker. Vi prøver alle bare å ri den ut og komme ut på den andre siden - og håper vi har hodene våre intakt når alt er over.

Drakk hele tiden

Dornan har også tidligere opplevd å miste en forelder. Da han ikke var mer enn 16 år døde hans mor Lorna etter å ha fått kreft i bukspyttkjertelen.

Skuespilleren forteller at han har vært utsatt for mye smerte og tap, både som yngre og nå i senere tid. Den gangen han mistet moren var det imidlertid faren Jim som hjalp han å håndtere det vonde tapet.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

- Ikke la dette være tingen som definerer deg, skal han ha sagt.

Det er imidlertid ikke bare foreldrene Dornan har opplevd å miste. Ikke lenge etter Lorna døde, omkom fire av hans nære venner i en trafikkulykke.

39-åringen fortalte i 2019 i en podkast, gjengitt av blant andre Mirror, at han slet fælt med å håndtere de to tragediene. Han gikk inn i en dyp depresjon hvor han misbrukte alkohol. Han erkjente også at tapene fortsatt preget ham.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Jeg gikk gjennom noen svært krevende år, og jeg bearbeider fortsatt begge de to tingene i dag, hver eneste dag. Den gang var det veldig akutt, så jeg drakk alt jeg kom over - og i store mengder.

Hollywood-stjernen var fanget i en nedadgående spiral, og innså selv en sommer at han måtte ta grep.

- Jeg var ute og drakk hele tiden, uten å oppnå noe som helst. (...) Jeg visste at jeg ikke var på riktig vei, og at jeg ønsket en forandring. Jeg dro på et jobbintervju og forklarte hva jeg hadde bedrevet tiden min med den sommeren, hvorpå han som intervjuet meg sa: «Så du er deprimert». Jeg svarte: «Oh, shit, ja». Jeg hadde aldri innsett det selv, men det må jeg ha vært.

LES OGSÅ: Syv familiemedlemmer døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer