Cecilie Skog:

- Det verst tenkelige var om noe skulle skje med barna

Eventyrer Cecilie Skog måtte gå noen runder med seg selv før hun reiste fra sine to døtre.

HJEMLENGSEL: Eventyrerparet Cecilie Skog og Aleksander Gamme er vant til å reise langt og lenge. Det ble imidlertid en helt ny opplevelse da Skog måtte reise fra sine to småbarn for å spille inn TV-program. Her er paret, med eldstedatteren i pulk, under Birkebeinerrennet i 2016. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HJEMLENGSEL: Eventyrerparet Cecilie Skog og Aleksander Gamme er vant til å reise langt og lenge. Det ble imidlertid en helt ny opplevelse da Skog måtte reise fra sine to småbarn for å spille inn TV-program. Her er paret, med eldstedatteren i pulk, under Birkebeinerrennet i 2016. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

(Se og Hør): Eventyrer Cecilie Skog (43) kom nylig tilbake til Norge etter en ekspedisjon i Andesfjellene i forbindelse med andre sesong av programmet «Tjukken og Lillemor», sammen med Truls Svendsen.

I et nytt intervju med bladet KK, der hun pryder forsiden, forteller hun at hun slet med hjemlengsel under reisen.

Det er kun halvannet år siden hun og forloveden Aleksander Gamme (41) ble foreldre for andre gang, da datteren Vega (1) kom til verden, og datteren Vilja (3) ble stolt storesøster.

Overfor bladet forklarer hun at hun spurte en helsesøster og en psykolog om råd før hun reiste bort.

- Jeg syntes til tider det var vanskelig. Jeg kjente på en kjemisk, fysiologisk og biologisk abstinens over å være borte fra barna så lenge. Jeg er en person som er vant med å ha kontroll i alle ledd, sier Skog til bladet.

Saken fortsetter nedenfor.

#⛰ #turglede

Et innlegg delt av Cecilie Skog (@skogcecilie)

- Redd for at noe skulle skje

43-åringen forklarer at hun prøvde å slippe all kontrollen da hun reiste bort, og la Aleksander styre showet på hjemmebane.

- Det var jo ikke den kontrollen jeg var redd for å miste. Det verst tenkelige for meg var om noe skulle skje med barna og jeg var så langt borte. Jeg måtte virkelig snakke fornuft til meg selv. Innprente meg at Aleksander var like god med barna som jeg. Jeg var takknemlig for at Aleksander stilte opp i en hel måned sånn at jeg kunne gjøre dette, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Klipp fra TV2-programmet "En kveld hos Kloppen": Cecilie Skog snakker om hvordan det var å gjøre "kjæresteting" med bestevennen. Vis mer

Cecilie og Aleksander var bare gode venner og samarbeidet om programmet «Drømmeturen» før de i 2014 ble et par.

Det tok ikke lang tid før de ble forlovet og ventet sitt første barn sammen.

- Jeg ble jo gravid nesten med en gang jeg møtte Aleksander. Vi har ikke hatt så mye tid sammen som kjærester, men veldig lang tid sammen som venner, sier hun til KK.

Selv om det var krevende å være borte fra barna under ekspedisjonen, har Cecilie innrømmet at hun synes hverdagen hjemme også byr på utfordringer:

- Det er alltid noe jeg har glemt. På tur behøver jeg ikke å bekymre meg over noen jeg har glemt å ringe, meldinger jeg ikke har besvart eller parkeringsplasser jeg ikke finner. På tur bryr jeg meg ikke om forfengelighet eller hvordan jeg ser ut, bare kroppen virker, sa eventyreren til Kamille i 2015.

Begynte som venner

Cecilie Skog har tidligere uttalt at det var uvant å gå fra venner til kjærester.

- Det skjedde sikkert gradvis, men det måtte et kyss til. Og så var han borte ganske lenge. Han var borte i 2,5 måneder i vinter i Dronning Maud Land. Da kjente jeg at jeg savnet han litt mer enn jeg burde, sa Skog da hun gjestet NRK-programmet «Lindmo» i 2014.

I forbindelse med NRK-programmet «Familiefryd» i 2016 fortalte Skog om øyeblikket hun begynte å tenke på Aleksander som mer enn en venn.

Saken fortsetter nedenfor.

I forbindelse med NRK-høstlansering intervjues Cecilie Skog og Alexander Gramme i forbindelse med lansering av programmet "Drømmeturen". De snakker også om hvordan det er å jobbe sammen som kjærester og hvordan det blir å få barn. Vis mer

Aleksander skulle til Antarktis, og ved deres siste møte før avreise ga han henne et impulsivt kyss på munnen.

- Jeg tenkte på kysset hele dagen og kom frem til at jeg gjerne vil ha et sånt kyss til, sa Skog i «Familiefryd».

Etter å ha vært sammen i noen måneder, forlovet de seg sommeren 2014.

- Det å jobbe med forloveden har vi ikke prøvd ennå, fordi det er så nytt. Men det er veldig moro og lett å jobbe med Cecilie, enten det er det ene eller det andre. Vi har det veldig artig på jobb, har Aleksander Gamme tidligere fortalt til Se og Hør.

​LES OGSÅ: - Det var som å falle skikkelig hardt i bakken