Mary-Kate og Ashley Olsen:

Det verdensberømte tvillingparet eksisterer ikke i sosiale medier

Foretrekker en skjermet tilværelse.

BERØMT DUO: På 90-tallet var Ashley og Mary-Kate Olsen et av verdens mest omtalte tvillingpar. Nå er de mindre synlige i offentligheten. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
BERØMT DUO: På 90-tallet var Ashley og Mary-Kate Olsen et av verdens mest omtalte tvillingpar. Nå er de mindre synlige i offentligheten. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mary-Kate og Ashley Olsen. De amerikanske tvillingsøstrene som inntok underholdningsverdenen med et brak på slutten av 80-tallet - og som knapt hadde rukket å fylle sitt første år før «alle» visste hvem de var.

Etter å nærmest ha vokst opp på settet til den populære sitcomserien «Under samme tak», der tvillingene byttet på å spille minstejenta Michelle Tanner, fortsatte jentene å samkjøre skuespillerkarrieren - med stort hell.

Før barnestjernene hadde rukket å fylle ti år, hadde de bygget sitt eget familieimperium, og var de yngste millionærene i USA som tjente egne penger.

STYRTRIKE: Tvillingparet tjente godt på skuespillerkarrieren, før de gikk over til motebransjen. Foto: NTB Scanpix
STYRTRIKE: Tvillingparet tjente godt på skuespillerkarrieren, før de gikk over til motebransjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stille

I takt med at Mary-Kate og Ashleys ble eldre, ble de mindre synlige i Hollywood. Begge fant seinere sin plass i motebransjen, der de slo gjennom som designere.

- Vi har holdt på med skuespill hele livene våre, og vi visste vel egentlig at vi var ferdig med det da vi begynte å studere. Da fikk vi den pausen vi trengte for å finne ut hva vi ville drive med, fortalte Mary-Kate til Dagbladet i 2013, da tvillingparet besøkte Oslo i forbindelse med en egendesignet kolleksjon for kleskjeden Bik Bok.

De siste åra har det i grunn vært overraskende stille. Jentene, som har fylt 30 år, dukker opp på færre arrangementer, er sjeldnere å se i media, og er sparsommelige på oppdateringer.

BARNESTJERNER: Ashley og Mary-Kate Olsen avbildet i London i 2002. Foto: Russell Boyce / Reuters / NTB Scanpix
BARNESTJERNER: Ashley og Mary-Kate Olsen avbildet i London i 2002. Foto: Russell Boyce / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Kanskje ikke så rart - for i motsetning til mange andre verdensstjerner og kjendisfamilier i 2017, har Olsen-tvillingene valgt å ta avstand fra alt som heter sosiale medier.

- Jeg har et liv

- Vi dykker ikke ned i den verdenen. Det konstante presset om å være sett, og bli «godkjent» av alle andre, skaper et bilde som ikke alltid stemmer overens med virkeligheten - og legger et press på unge jenter. Det er skremmende, forteller Mary-Kate til magasinet Net-A-Porter.

30-åringen, som har giftet seg med den 17 år eldre tobarnsfaren Olivier Sarkozy (broren til Nicholas Sarkozy), forteller at hun foretrekker en skjermet tilværelse, der hun får nok ro.

- Jeg har en ektemann, to stebarn og et liv. Jeg må hjem og lage middag. Det er viktig å finne ting som får deg til å slappe av, ellers blir du bare utbrent og lite produktiv, sier hun.

KAOTISKE TILSTANDER: Det var kamp om autografene da stjernetvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen lanserte sin første kleskolleksjon for Bik Bok på Karl Johan i går. Video: Mina Knudsen / Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer

Da Dagbladet traff Mary-Kate, og hennes like berømte tvillingsøster, i Oslo for ovennevnte kolleksjonslansering, konstaterte jentene at de aldri blir lei av å jobbe sammen.

- Vi er partnere, har vært det i 27 år, og tilbringer mesteparten av dagen sammen. Vi er veldig heldige, fordi vi alltid har en å diskutere med, fortalte Mary-Kate.

Hemmelig norgesbesøk

Oslo-besøket var ikke de norskættede jentenes første møte med Norge. I 2009 lurte Mary-Kate pressen da hennes daværende kjæreste Nate Lowman (33) hadde sin første separatutstilling på Astrup Fearnley Museet i Kvadraturen.

Mary-Kate og Ashley unngår kanskje deler av offentligheten - men deres to år yngre søster, Elizabeth, har på ingen måte fulgt etter.

Med en allerede godt etablert Hollwood-karriere har 28-åringen trolig blitt vant til blitsregn og røde løpere, og alt en kjendistilværelse ellers innebærer.

Og sist men ikke minst: Hun er på sosiale medier.

OLSEN-TRIO: Ashley og Mary-Kate sammen med lillesøster Elizabeth på rød løper i fjor. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Scanpix
OLSEN-TRIO: Ashley og Mary-Kate sammen med lillesøster Elizabeth på rød løper i fjor. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer