UT I NATUREN: Supermodell Vendela Kirsebom deltar i kjendisutgaven av «Farmen». Hun nølte ikke et sekund da hun ble spurt om å være med.  Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
UT I NATUREN: Supermodell Vendela Kirsebom deltar i kjendisutgaven av «Farmen». Hun nølte ikke et sekund da hun ble spurt om å være med. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Vendela Kirsebom:

- Det var visse episoder som gikk inn på meg

Innspillingen av «Kjendis-Farmen» ble en intens affære for Vendela Kirsebom. 

2. januar hadde kjendisutgaven av den folkekjære TV 2-serien «Farmen» premiere.

Her blir noen av Norges mest kjente og anerkjente mennesker sendt ut til en helt annen virkelighet enn den de kjenner. 100 år tilbake i tid sendes kjendisene, med gårdsdrift, sauegjeting og kokkereling som hovedoppgaver under oppholdet.

Dagbladet har tidligere skrevet at det blir opphetet stemning i allerede første episode, når «Lothepus» og Kari Jaqesson begynner å krangle så busta fyker.

En av dem som tar en mer passiv rolle i konflikten, og heller fokuserer på mat, renhold og det sosiale, er den tidligere norsk-svenske supermodellen Vendela Krisebom (49).

Hun har prydet forsidene til noen av verdens mest solgte magasiner og har vist fram mote for internasjonale designere.

HER ER DELTAKERNE: Lotto-vertinne Ingeborg Myhre Luedlow (41), «Fjorden Cowboys»-stjerne Leif-Einar «Lothepus» Lothe (46), komiker og «Sofa»-stjerne Tore Petterson (37), blogger og eventyrer Tonje Blomseth (22), toppsvømmer og modell Lavrans Solli (24), tv-baker Ida Gran-Jansen (28), tidligere modell og pokerspiller Aylar Lie (32), skuespiller og programleder Jarl Goli (59), supermodell og programleder Vendela Kirsebom (49), treningsguru og tv-profil Kari Jaquesson (54), tv-kokk Lars Barmen (53) og realitykjendis Petter Pilgaard (36). Ytterst til høyre står «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
HER ER DELTAKERNE: Lotto-vertinne Ingeborg Myhre Luedlow (41), «Fjorden Cowboys»-stjerne Leif-Einar «Lothepus» Lothe (46), komiker og «Sofa»-stjerne Tore Petterson (37), blogger og eventyrer Tonje Blomseth (22), toppsvømmer og modell Lavrans Solli (24), tv-baker Ida Gran-Jansen (28), tidligere modell og pokerspiller Aylar Lie (32), skuespiller og programleder Jarl Goli (59), supermodell og programleder Vendela Kirsebom (49), treningsguru og tv-profil Kari Jaquesson (54), tv-kokk Lars Barmen (53) og realitykjendis Petter Pilgaard (36). Ytterst til høyre står «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Likevel fant hun seg overraskende godt hjemme på «Farmen».

Dyrker hytteminnene

På Litteraturhuset, like ved bestevennen Jan Thomas' studio og sin egen leilighet på Frogner, sitter den (snart) 50 år gamle veteranen. Hun søkte aldri om å bli med på realityprogrammet, men ble heller spurt av kanalen. Kirsebom var ikke i tvil om hva hun ville.

- Jeg sa ja, uten at jeg egentlig tenkte meg om. Jeg har i grunn egentlig aldri sett på «Farmen» før, men jeg er veldig glad i den type utfordring. Det er noe som står i sterk kontrast til det jeg driver med til vanlig, forklarer hun og smiler.

Med håret i hestehale og sminke møysommelig påført i ansiktet, er det lett å ta det som en spøk når Kirsebom sier at hun trives godt i naturen.

KJEMPER OM SEIER: Vendela sammen med Petter Pilgaard (t..v) og Lavrans Solli (t.h) på «Farmen»-gården. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
KJEMPER OM SEIER: Vendela sammen med Petter Pilgaard (t..v) og Lavrans Solli (t.h) på «Farmen»-gården. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

- En del av meg elsker hytteturer og landet. Det å gå uten sminke, med ufikset hår og å bare være helt naturlig er veldig undervurdert, forteller hun og fortsetter:

- De beste minnene i livet mitt er fra barndommen nede på Sørlandet. Liksom på hytta til mormoren min. Der var det ikke innlagt vann, og vi hadde utedo. Jeg har vært på syv-stjerners hoteller, kjørt luksusbilder og privatjetter. Det er gøy det óg, men jeg trives best i det primitive, forklarer hun.

Intenst gårdsopphold

I første episode av «Farmen» blir Kirsebom introdusert som den supermodellen hun er. I en åpningssekvens forklarer hun at hun har reist verden rundt, jobbet for internasjonale motehus og alt alt står i sterk kontrast til livet hun skal leve på gården den kommende tiden.

PÅ DEN RØDE LØPEREN: Slik er vi vant til å se Vendela. Her er hun på Se og Hørs kjendisgalla i 2013. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
PÅ DEN RØDE LØPEREN: Slik er vi vant til å se Vendela. Her er hun på Se og Hørs kjendisgalla i 2013. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Det blir fort klart at hun tar en tydelig morsrolle over gjengen. Hun har selv barn, en avgjørelse hun beskriver som livsforandrende for henne. Da en ku i første episode av serien skal føde, stilte Kirsebom ivrig opp.

Da det ble klart for gjengen at kalven var dødfødt, gikk det tydelig inn på den tidligere supermodellen. Hun tydde til tårene over tapet av den lille.

Dette er bare en av prøvelsene som oppholdet byr på.

- Det blir jo intenst, spesielt når man bor så tett oppå hverandre og det er lite mat. Vi hadde våre krangler, og det var visse episoder som gikk inn på meg, sier hun og fortsetter:

- Men alt i alt var «Farmen» en fantastisk opplevelse, og jeg elsket det. Vi hadde det helt topp, liksom. Med meg som mamma i gjengen, som om de var en flokk med unger, påpeker hun og ler.

Spiste larver

En skulle kanskje tro at et opphold i 1917 ville slite på både kropp og psyke, men 49-åringen understreker at det gikk overraskende bra. Hun gikk litt ned i vekt, men savnet etter ordentlig mat - som ferske grønnsaker - var verst.

Hadde de en dårlig uke på gården, med lite penger og mat, skulle hele dyret brukes.

- Jeg «kommer ihåg» en episode, da jeg og Lothe skulle koke noen knokler. De hadde ligget ute ganske lenge, og det tar bare to sekunder før sånne fluer legger egg. Det tenkte jo selvfølgelig ikke vi på, og det måtte vi fikse. Disse eggene måtte vi bare raspe vekk, for og så lage mat på det, forklarer hun.

Kirsebom mener det sier mye om vårt forbrukersamfunn, der spiselig mat og brukbare klær kastes støtt.

LES OGSÅ: Deltakere smuglet inn alkohol på «Kjendis-Farmen»