- Det var verre med Hellstrøm enn Robinson

Robinson-Anita fikk panikk da mesterkokken kom på besøk.

Publisert
SEHER.NO: Anita Svensson (45) kjemper denne høsten en hard kamp både mot sulten og andre deltakere i «Robinsonekspedisjonen».

Men utfordringene under øylivet på Fillippinene var ingenting mot det som ventet Lillesand-kvinnen da hun kom hjem til Norge.

Kort tid etter at hun returnerte fra Robinson-innspillingen, fikk nemlig Svensson, sammen med sin datter Malin (17), besøk av mesterkokken Eyvind Hellstrøm i forbindelse med hans nye program «Hellstrøm rydder opp hjemme».

Malin hadde meldt på moren fordi hun ønsket at Hellstrøm skulle inspirere henne til å servere mer variterte middagsretter.

- Jeg gruet meg mye til han skulle komme. Det var mye verre med Hellstrøm enn Robinson. Tanken på at jeg kunne få kjeft inne på mitt eget kjøkken skremte meg litt, sier fembarns-moren til Seher.no.

Etter å ha møtt mesterkokken, innså hun raskt at han ikke var noe å være redd for, selv om det ble kjeft foran kamerane.

Hellstrøm reagerer blant annet med engstelse for helsen til Malin - som lider av sukkersyke - når han får vite at familien ikke har spist grønnsaker på lang tid.

Bedre blir ikke stemningen når han finner mengder av usunne sauser, loff og sukkerholdige juice på kjøkkenet til moren.

- Dette er ren gift for deg. Ut med det dårlige og inn med det positive. Det er en ting som fører til forandring og det er handling, sier han til Malin.

Anita tar på seg mye av skylden for at barna ikke har blitt vant til å spise grønnsaker og annen sunn mat.

- Jeg har prøvet, men ofte har den eneste måten å få fred rundt middagsbordet på, vært å droppe grønnsakene. Men problemet skyldes nok også at jeg ikke har tilberedt grønnsakene riktig.

- Hellstrøm viste meg imidlertid grønnsaker jeg knapt visste navnet på. Tidligere har det stort sett gått i fryseposer. Nå synes både de og jeg at det er morsommere å tilberede og spise mat med grønnsaker, sier hun til Seher.no.

Anita hevder også helsen til Malin - som hun får besøk av hver helg - har blitt bedre etter Hellstrøms besøk.

- Hun har vært mye inn og ut av sykehus, men etter at hun begynte å spise sunnere har nivået hennes på langtidsblodsukker gått ned. Du kan si Hellstrøms besøk kom i grevens tid.

- Jeg er trygg på at hun følger opp tipsene også når vi ikke er sammen. Hun har skjønt at hun må ta ansvar for egen helse. Når hun skal komme på besøk, ringer hun meg ofte på forhånd og kommer med forslag til hva vi skal lage sammen.

«Hellstrøm rydder opp - hjemme» ser du torsdager klokken 20.00 på TV3. Se stor TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her går det helt galt for Hellstrøm

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer